среда, 22. децембар 2021.

NarkoProjekat “Obućina Bare”: Osim Nešića, tu su i Dejan Ilić Tigar, Aco Makedonac, Vico Zeljković…; Igor Dodik pare za kupovinu narkotika ulagao preko Dejana Ilića-Tigra; Savković, čija je veza sa Kavčanima NarkoDiler Nikola Aleksić, od Nešića dobio stan za sakrivanje pljačke na soli za puteve


Piše: Slobodan Vasković


1.

Bez snažnih uporišta u policiji i vladajućem Režimu Milorada Dodika, NarkoKartel, koji je razorio Republiku Srpsku, nikada ne bi dostigao međunarodne razmjere i zaprijetio izazivanjem teških incidenata u BiH, kako bi sačuvao stečene pozicije.


2.

Nenad Nešić, dio Kartela, zadužen, primarno za pranje novca, (iako je učestvovao i u nabavci opijata), imao je dva uporišta u MUP RS: Jedan je Narko”General” Siniša Kostrešević, koji na “vezi” drži i drugog velikog perača novca Aleksandra Mičića, zvanog Aco Makedonac, a drugi je Milosav Savković, bivši načelnik Uprave za organizovani kriminal i sadašnji načelnik Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP RS.

Nenad Nešić

3.

Savković je spriječio procesuiranje Nešića zbog pljačke putarskih firmi iz RS kojima je, po enormnim cijenama, prodavao so, o čemu sam detaljno pisao u niz navrata. Nešić je tada ukrao četiri miliona KM, a kriminalne poslove je nastavio još tri godine.


4.

Nešić mu je uzvratio tako što mu je kupio stan u Novom Sadu, gdje žive Savkovićevi roditelji.


5.

I Savković je pripadnik NarkoKartela o čemu svjedoči njegov čvrsti odnos sa NarkoDilerom Nikolom Aleksićem, savjetnikom u Ministarstvu za ekologiju i građevinarstvo, na čijem čelu je Ministroid Srebrenka Golić. 


Savković

6.

U tekstu “Narko’General’ Kostrešević u sve većem strahu; Komunikaciju sa vođama Kavačkog klana obavlja isključivo preko kurira, od kojih su najznačajniji funkcioner MUP-a RS Milosav Savković i narkodiler Nikola Aleksić”, detaljno sam pojasnio uloge i Savkovića i Aleksića, posebno česta putovanja potonjeg u Crnu Goru.


Savković (okrenut leđima) i Aleksić

7.

Da podsjetim da je Savković srušio i policijsku akciju “Fiskalna kasa” zbog koje je smijenjen.


8.

Savković, otkako je dešifrovana “Skaj” aplikacije, pokušava da se spasi, izbjegavajući da se sretne javno sa “Generalom”, već mu informacije predaje tajno, ali se o tome sve zna, ma koliko oni umišljali da se uspješno skrivaju.


Narko"General" Kostrešević

9.

Već sam objavio da je novac za kupovinu narkotika Nešić ulagao preko Ljubana Ećima i Igora Dodika.


10.

Igor Dodik je Nešićev, ali, što je još značajnije, i svoj novac za nabavku narkotika, davao Dejanu Iliću Tigru, koji je glavna konekcija Klana sa dobavljačima Desimirom Deskom Babićem i Zlatanom Ćukom.

Igor Tatina Starleta Dodik

11.

Dejan Ilić-Tigar je najznačajniji član Kartela, ujedno i najopasniji, a droga koju je plaćao Babiću i Ćuku stizala je iz Južne Amerike.


I Babić I Ćuk su “prva ruka”, tako da su zaradili ogroman novac na prodaji kokaina, ne samo NarkoKartelu iz RS (sa krakom u Beogradu koji vodi Ećim), već i drugim gangovima.


Desimir Babić

12.

Da podsjetim da je Ilić-Tigar suvlasnik Krovne firme “Kartela” - “Prointer” preko koje se, takođe, pere novac.


13.

Ilić-Tigar je intimus Kostreševića; Zajedno sa narkoprevoznikom Sašom Begovićem, vlasnikom firme “X express” mu je napravio kuću u Banjaluci, kupio “Pasata 7” i stan u Budvi.


14.

Vratimo se Nešiću čija firma “Legend” je nosilac NarkoProjekta “Sunčana dolina” u Obućina barama (opština Trnovo).


Svoju stvarnu ulogu Nešić je pokušao da prikrije približavajući se opoziciji, ali je otjeran iz nje, zahvaljujući onim pojedincima koji mu nikada nisu vjerovali niti ga štedili, uprkos sveobuhvatnom skupo plaćenom pokušaju pranja jedne od najprljavijih političkih biografija u posljednjih pet godina.

Lepršavi i Odlepršani

Nešić je, iz istog razloga, postao najglasniji portparol banjalučkog PsihoPajaca Draška Stanivukovića, gradonačelnika tajkuna.


Našla rupa zakrpu, rekao bi naš narod.


Dejan Ilić Tigar

15.

Osim Nešića, u Obućina Barama narkonovac peru i Dejan Ilić Tigar i Aco Makedonac (presuđeni ubica u pokušaju) koji su, zajedno, kupili 4.000 m2 zemljišta za dva miliona KM.


Vico Zeljković

Oni grade hotel, a 2.000 m2 kupio je još jedan član NarkoKartela Vico Zeljković, predsjednik FS BiH i sestrić Milorada Dodika, koji, takođe, gradi objekte od narkonovca. (nastaviće se)