петак, 31. децембар 2021.

Vlado Crta Đajić - Antijunak našeg doba!

 

Piše: Slobodan Vasković

 

Kraj je godine. Godina 2021. je bila teška, kao i svaka druga godina pod vladavinom Crvene Sekte. Kriminal, korupcija, narko klanovi, Mazalice, Rajčevići...čini se nepreglednim niz pošasti koje je reprodukovala Crvena Sekta.

 

Za svakog ko nije član monstruoznog režima koji predvodi Milorad Dodik stvarnost se čini više nego pesimističnom i depresivnom. Ipak, kako bih popravio raspoloženje građana, odlučio sam da posljednji tekst u godini „začinim“ nešto veselijim bojama.

 

Izbor je pao na Vladu Crtu Đajića, nekrunisanog kralja šarlatanstva i tragikomedije. Odlučio sam se da kroz nekoliko video izjava prezentujem Crtin lik i djelo.

 

Krenimo redom. Milorad Dodik je u izbornoj noći, 16.11.2020. godine, katapultirao Igora Radojičića na političku deponiju, gdje mu je i mjesto. Na njegovo mjesto Dodik je postavio Crtu, predstavljajući ga kao čovjeka koji će obnoviti stranačku infrastrukturu u najvećem gradu Republike Srpske.

 

Već u prvim javnim nastupima Crta je pokazao da je potpuno nesposoban i da će njegov politički život ostati upamćen samo po lapsusima, nebulozama i popriličnim brojem crta bijele boje.

 

U jednom od nastupa Crta je obznanio javnosti da mu je nametnuta pozicija direktora UKC-a, kao i funkcija predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.


 Nakon toga, Crta je na javnom servisu izjavio da će od Banjaluke napraviti nabolji grad na svijetu. U istom nastupu on je epohalno saopštio javnosti da će Milorada Dodika vratiti izvornim principima SNSD-a, navodeći pri tom pravednost, poštenje, rad, obrazovanje. Time je Crta bukvalno potvrdio da Dodik djeluje suprotno tim principima.


Crta je unio i određene novitete u radu Crvene Sekte. Jedan od njih jeste masovno učlanjenje građana u SNSD. To i ne bi bilo čudno da Crta kao ciljnu grupu nije odobrao pacijente koji se liječe u UKC-u.

Crta je u jednom od nastupa objasnio da je „otključao“ partiju za nove članove. Uz to, on je pozvao građane da se učlane u Crvenu Sektu, mameći ih funkcijama.



Nedugo nakon instalisanja Crte na čelo Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka postalo je jasno da on izgovara nebuloze pod dejstvom različitih stimulansa. Crta je čak priznao da su i njegovi poznanici primijetili da je on po pravilu teško stimulisan.



Nema sumnje da će Crtin politički život ostati upamćen po brojnim narko drugovima. Jedan od njih je Ognjen Savić, narkodiler koji je uhapšen u crvenim gaćama. Savić je Crtin omiljeni drug za žurke.

Prije nekoliko dana, Crta je pokušao da odgovori na pitanje novinara o teškom položaju penzionera. Sve je, naravno, ostalo samo na pokušaju.


Na kraju, prepuštam čitaocima da sami procijene istinitost Crtine tvrdnje da nikada nije koristio stimulanse. Pri tome, skrećem čitaocima pažnju na Crtin govor tijela.

SREĆNA NOVA GODINA!