четвртак, 2. децембар 2021.

Nepodnošljiva lakoća kriminalnih veza: Adam Šukalo je veza između Ljubana Ećima i Draška Stanivukovića; Šukalov kum je šurak profesionalnog ubice Čaruge Lovrenovića i pripadnik Ećimovog klana u Gradišci

Stanivuković i Šukalo


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milivoje Lovrenović Čaruga, profesionalni ubica i bombaš Ljubana Ećima, oženjen je Mirjanom Lovrenović, rođenom Grbić.


Lovrenovićeva supruga radi u UIO, granični prelaz Gradiška, kao inspektor.


Čaruga

2.

Njen brat je Mladen Grbić kod kojeg je MUP RS, u akciji “Košnica”, pronašao arsenal oružja - policija je “u košnicama, u šumi koja je njegovo vlasništvo, pronašla 13 automatskih pušaka, 13 bombi, tri tromblona, sporogoreći štapin i više od 2.000 puščanih i pištoljskih metaka, okvire za municiju, optički nišan i 18 detonatorskih upaljača, te opremu za uzgoj marihuane i literaturu o tome”.


3.

Mladen Grbić je kum Adama Šukala, lažnog, samoprozvanog, predstavnika vlasti Srbije za Republiku Srpsku.


4.

Adam Šukalo je, tu nema nikakve dileme, poslušnik Ljubana Ećima i Marka Parezanovića  kojem je dodijeljena uloga “krtice” čiji je zadatak da “sasluša” sve one osobe iz javnog života RS koje mu nalože Ećim i Parezanović, prenese im lažne poruke od, navodno, srpskih vlasti, a suštinski od Parezanovića i Ećima.


Ubica i zločinac Ećim

5.

Šukalo je jedan od glavnih savjetnika Lepršavog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i jedan od glavnih zagovornika njegove nominacije za poziciju predsjednika RS.


Šukalo sve vrijeme naglašava da Stanivukovića podržava “vlast u Srbiji”, što je notorna laž, iako ga podržavaju jedino Šukalovi šefovi Parezanović i Ećim.


Šukalo se nada da bi ga Lepršavi, kada bi u nekom SF filmu pobijedio u trci sa predsjednika RS, postavio na poziciju Ministra unutrašnjih poslova RS. Kakav preambiciozni puž ljigavac!


Najvlažniji Šukalovi snovi uopšte ne dotiču Ećima i Parezanovića: Njima je cilj izgurati Stanivukovića za kandidata opozicije za predsjednika RS, jer znaju da bi ga Milorad Dodik sa lakoćom pobijedio. U drugoj kombinaciji, Dodik, njihov glavni favorit, gubi dramatično, o čemu sam već pisao.

6.

Sve o akciji “Košnica” možete pročitati u dodatku koji sam prenio iz “Novosti” i u kojem se naglašava da se nekolicina uhapšenih, među njima i Šukalov kum Grbić, dovode u direktnu vezu sa profesionalnim ubicom Lovrenovićem i zločincem i ubicom Ećimom.


Šukalo i Stanivuković, uz pomoć Milka Grmuše, imaju zadatak da rasture PDP,  što im, zamalo, nije pošlo za rukom.


7.

Međutim, Lepršavi “kandidat” Tajkuna i Zločinaca i njegov apologeta Šukalo, sluga Parezanovića i Ećima su na vrijeme raskrinkani; Preciznije, raskrinkao sam ih ja, a u nastavku slijedi dalje raspakivanje.

Lepršavi bezveznjak

8.

Šukalo je kum Milku Grmuši, članu predsjedništva PDP-a, koji je zaposlen u “Novomatik”-u, firmi koja u svom vlasništvu ima kockarnice.


U “Novomatik” ga je zaposlio Nenad Kojić Kretino, visoki funkcioner UIO i Kum Kavčana u Gradišci, odakle su i profesionalni ubica Lovrenović i Šukalo i njegov kum Grbić.


9.

Idemo dalje.


Šukalo je, svojevremeno, uspio da prevari Tomu Nikolića, tadašnjeg predsjednika SNS-a, da finansijski pomogne njegovoj stranci SNS, koju je osnovao u Republici Srpskoj.


10.

Nikolić je značajnom svotom pomogao Šukala, sa kojim su u vrhu te mikrodžepne partije bili Grmuša i Aleksandar Čavić, kriminalni član Visokog savjeta Lepršavog gradonačelnika Banjaluke.

Čavić


Infrastrukturu stranke im je postavljao Nenad Kojić Kretino, Šef Ećimove zločinačke organizacije u Gradišci, pa je potpuno jasno ko je sve bio u njoj. 


11.

Naravno, stranka je samo jednom izašla na izbore - 2010. godine i doživjela potpuni debakl, a novac dobijen od Nikolića Šukalo, Grmuša i Čavić su podijelili na četiri dijela: Tri četvrtine njima, a četvrtina za kampanju. 


12.

Međutim, Ećim je uspio da ih održi u igri.


Aleksandar Čavić radi u Okružnom privrednom sudu, čiji je predsjednik teški kriminalac Asmir Koričić.

13.

Ranije je bio zadužen za poslove registracije preduzeća. Tu je uzimao od osoba koje su dolazile da registruju preduzeće po 300 KM (to mu je bila tarifa); Za te pare bi napisao statut i druge akte potrebne za osnivanje i ubrzao registraciju.


Kasnije je Čavić na bliskog člana porodice osnovao firmu koja se bavi konsultovanjem i slao je osobe koje dođu registrovati preduzeće svom članu porodice u svoju firmu. 

Koričić

14.

Koričić je saznao za Čavićev kriminal, ali umjesto da da pokrene disciplinski postupak, on ga je prebacio za šefa jednog odjeka unutar suda.


Čavić, prvi s desna

Odatle ga je Stanivuković prebacio u Visoki savjet Gradonačelnika. (nastaviće se)


Dodatak iz "Novosti"



KOŠNICE BILE PUNE ORUŽJA: Nastavak policijske akcije u Gradišci posle pronalaska arsenala

(O. MATAVULJ, 08. 09. 2021. u 08:39)


NAKON pronalaska arsenala oružja na imanju Mladena Grbića u selu Jelići kod Gradiške, MUP RS je priveo njegovog komšiju Dragoslava R. i Veljka U. pod sumnjom da su opremali laboratoriju za uzgoj marihuane.



S pronalaskom oružja i laboratorije povezuju se Predrag Njegovan i Gordan Gvozden, koji su nedostupni istražnim organima. Inače, Njegovan je istražiocima dobro poznato ime budući da je 2007. godine hapšen s LJubanom Ećimom, nekadašnjim komandantom "crvenih beretki" u BiH, kada je MUP Srbije zaplenio 48 kilograma heroina i četiri kilograma kokaina.


Grbić je uhapšen za vikend nakon što je policija u košnicama, u šumi koja je njegovo vlasništvo, pronašla 13 automatskih pušaka, 13 bombi, tri tromblona, sporogoreći štapin i više od 2.000 puščanih i pištoljskih metaka, okvire za municiju, optički nišan i 18 detonatorskih upaljača, te opremu za uzgoj marihuane i literaturu o tome.

Većina oružja, a posebno puške, biće predmet veštačenja kako bi se utvrdilo da li su eventualno korišćene u nekom od nerasvetljenih krivičnih dela u Srpskoj.



U nastavku akcije privedene su još dve osobe Veljko U. i Dragoslav R. u čijoj kući je pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane koja se napajala strujom iz Grbićeve vikendice.

Većina osumnjičenih godinama prolazi kroz policijske evidencije i policija ih dovodi u vezu s Milivojem Lovrenovićem za kojim je MUP Srbije raspisao poternicu zbog ubistva Strahinje Stojanovića, koji je 13. septembra prošle godine ubijen u Beogradu ekpsplozivnom napravom podmetnutom pod njegov džip.


OPREMA ZA UZGOJ MARIHUANE

VESNA Vučić, portparol PU Gradiška, kaže da je pored laboratorije, koja je bila u pripremi, pronađena oprema za uzgoj marihuane kao što su saksije, sredstva za prihranu, specijalne UV lampe, oko 140 klijalih semenki i manja količina suve marihuane.

- Pretresi su izvršeni na ukupno sedam lokacije koje koriste osumnjičeni i pronađeni su i oduzeti vojna puška, samostrel, municija i drugo - kaže Vučićeva.