субота, 18. децембар 2021.

Narko”General” Kostrešević u sve većem strahu; Komunikaciju sa vođama Kavačkog klana obavlja isključivo preko kurira, od kojih su najznačajniji funkcioner MUP-a RS Milosav Savković i narkodiler Nikola Aleksić

Savković (okrenut leđima) i NarkoDiler Aleksić

 

Piše: Slobodan Vasković

 

Milosav Savković smijenjen je,  07.12.2020. godine, sa pozicije tadašnjeg načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS. O razlozima smjene sam pisao u više tekstova.

 

Savković tada nije uhapšen i “bačen” u tamnicu, gdje mu je poodavno bilo mjesto. Umjesto toga, on je postavljen na mjesto načelnika Službe za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a RS, što se može smatrati teškom degradacijom.


Savković


Savković još uvijek nije procesuriran zbog brojnih krivičnih djela samo zbog toga što iza njega stoji Narko”General” Kostrešević. Razlog je jednostavan, Savković je za Kostreševića odradio brojne prljave poslove, pa bi njegovo puštanje niz vodu predstavljalo potencijalno veliku opasnost za samog Kostreševića.

 

Nakon saznanja da je “Sky” aplikacija otpakovana, Narko”General” je morao da nađe drugi, pouzdaniji, način komunikacije sa vođama Kavačkog klana, kojem i on sam pripada. U posljednjih nekoliko mjeseci ta komunikacija se odvija isključivo preko kurira.


NarkoDiler Aleksić

Narko”General” je ulogu kurira povjerio pomenutom Savkoviću. Savković dalje informacije prenosi narkodileru Nikoli Aleksiću, koji opet dalje lično ili preko svojih kurira informacije prenosi pripadnicima Kavačkog klana u Crnoj Gori. Upravo je to, osim narkotika, jedan od razloga zašto Aleksić često putuje u Crnu Goru.

 

Savković i Aleksić novac dobijen od Kavačana ulažu u nekretnine. Interesantno je da su obojica kupili skupocjene stanove u zgradi u ulici Slobodana Kusturića, u Banjaluci.