четвртак, 23. децембар 2021.

Belivukov i Kokezin Kartel u RS: Najopasnija Zvornička grupa; Legenda Jolović bezuspješno spasavao “Narko”Generala; Ećim je, silom, postavio Nešića na čelo DNS-a; Nešić plaćao "zaštitu" Elezu za pranje para; Čeličančki pab “Čičina Brada” je dio "Generalove" narkomreže

Piše: Slobodan Vasković


1.

Kavčani Dejan Ilić-Tigar, Siniša Mijatović i Zoran Stevanović (Zvornički krak Klana) najopasniji su dio NarkoKartela koji još uvijek suvereno vlada Republikom Srpskom i dobrim dijelom BiH, iako su teško načeti dešifrovanjem “Skaj” aplikacije, te padom grupe Veljka Belivuka, na koju su bili direktno naslonjeni, kao i Slaviše Kokeze.


2.

Suštinski, nakon svih saznanja, bio je to jedan klan, zajedno sa onim dijelom koji je vodio Slaviša Kokeza, s tim što je Belivukova “udarna koljačka” grupa bila najjača i najmonstroznija.


3.

U ranijim tekstovima detaljno sam opisao ko je imao kakve veze i sa kim, ali da podsjetim: Dejan Ilić Tigar bio je na vezi, preko kurira, sa Belivukom; Siniša Mijatović imao je direktnu konekciju sa Kokezom, dok je Zoran Stevanović imao veze u policiji.

4.

Sva trojica držala su jake odnose sa gotovo kompletnim beogradskim podzemljem, a ubica i zločinac Ljuban Ećim bio je ključna karika za njih, koji im je obezbjeđivao i ostale beogradske veze. 


Značajan dio odnosa unutar Klana, kao i zločina koje su počinili, sam dosad pojasnio, ali ostalo je još mnogo toga za napisati.


5.

Prije svega treba naglasiti da se niko od navedenih, kako u ovom, tako i u ranijim tekstovima, neće izvući bez teške kazne. Tvrdim to sa stopostotnom sigurnošću, jer su zadokumentovana njihova nedjela, Tužilaštvo BiH radi maksimalno, ali sve je, ipak, proces i ne može se završiti u jednom danu

6.

Da se nova hapšenja približavaju potvrđuje i prevelika nervoza Milorada Dodika, koji je najavio da će u januaru donijeti Zakon o VSTS RS, da će prestati djelovanje Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS, odnosno biti zabranjene istrage po njihovim nalozima i naredbama.  


"Zabranićemo djelovanje Suda i Tužilaštva BiH na teritoriji RS", precizirao je Dodik.



Nije to samo zbog predmeta "napad na ustavni poredak BiH", koji je okarakterisao kao kraj BiH, iako sve više liči na njegov politički kraj; Primaran razlog su ogromne količine narkotika koje su njemu veoma bliske osobe prošvercovale ka zemljama Zapada, ali i u BiH, te na teritoriju zemalja Regiona. 

7.

Važno je naglasiti i sljedeće - Igor Dodik i Siniša Kostrešević, Narko”General” i direktor Policije RS, i dalje pružaju političku i policijsku zaštitu NarkoKartelu.


Mlađi Dodik i “General”, otkako je otvorena afera “Skaj”, i dalje se, gotovo, svakodnevno viđaju, čak i u Dodikovoj garaži, što sam već objavio.



Veoma je interesantno da im se jednom sedmično na sastancima pridružuje Milan Jolović Legenda, vlasnik zaštitarske firme “Alfa”.


8.

Jolović je suvlasnik “Alfe”, zajedno sa Milošem Čubrilovićem Čubrijem, koji je poodavno sklonjen iz javnosti, ali ne i iz prljavih poslova.


Jolović ima određene veze u Beogradu i preko njega je Kostrešević pokušao da dobije zaštitu, ali je odbijen, iako je obijao pragove u nekoliko navrata. Na obijanju pragova je i završilo.


9.

Jolović je vlasnik hotela “Zlatni bor” na Sokocu gdje se okupljaju, između ostalih, pripadnici Klana koji su zaduženi za pranje novca na Jahorini.


Na Sokocu je jaka grupa narkodilera, a među njima je pripadnik PU Istočno Sarajevo Milan Božić. On je, trenutno, Legendin potrčko.


10.

Među onima koji su često u “Zelenom boru” je i Nenad Nešić, uz Aleksandra Mičića, zvanog Aco Makedonac, najveći perač narkonovca.


Nešić, lažni opocizionar, nije samo perač narkonovca, već ulaže pare u nabavku opijata, a često je i pod dejstvom kokaina. Završio je u bolnici u Istočnom Sarajevu nekoliko puta zbog prevelike upotrebe.



Nešića je na čelo DNS-a doveo Ljuban Ećim, što je Nešić žestoko iskeširao; Preciznije, Milorad Dodik zahtijevao je od Ećima da izvrši pritisak, prijetnjama, na sve druge eventualne pretendente za čelno mjesto te, dobrim dijelom, zločinačke organizacije, a ne stranke.


11. 

Tako je Nešić postao predsjednik DNS-a i zaista će biti frapantno ukoliko Opozicija sebi dozvoli da opstane u njihovim redovima perač narkonovca, narkodiler i teški ovisnik.


Bio bi to težak poraz Opozicije, posebno nakon posljednjih vulgarnih napada Nešića na neke od članova SDS-a i PDP-a, ali, primarno, zbog toga što će narkodiler biti uhapšen i prije izbora iduće godine.



Posebno su kompromitujuće Nešićeve veze sa Darkom Elezom, kojem je plaćao velike pare "za zaštitu", kako bi mogao da grad, odnosno pere prljav novac,i u Novom Sadu, gdje je Elez do hapšenja živio. Elez je bio na direktnoj vezi sa Dijanom Hrkalović, bivšom državnom sekretarkom MUP Srbije, bivšim načelnikom PU Novi Sad Milošem Šušnjićem, protiv kojih je podignuta optužnica za trgovinu uticajem i druge zloupotrebe, ali i sa Ećimom.


Biće vrlo interesantno kako će Nešić objasniti odakle mu stotine hiljada evra koje je platio Elezu.


12.

Teški kriminalac Nešić sada djeluje kao portparol Lepršavog Psihića Draška Stanivukovića, čije bolesne ambicije su neizlječive, ali i neostvarive.


Nešić i Stanivuković pokušali su puč u opoziciji koji je doživio potpuni krah i obojica su u rijetko viđenom debaklu.


Izjava Lepršavog Psihića kako je on “integracioni faktor” opozicije sasvim dovoljno svjedoči o raspamećenosti dotičnog nakon što je, zajedno sa Nešićem, sa kojim čini NarkoKoktel, nokautiran. Kao i oni koji su stajali iza njih, a kojima ću se detaljno pozabaviti u narednih desetak dana.


Riječ je, ukratko, o Bagri.


13.

O Nešiću će tek biti riječi u narednim danima, nedjeljama, mjesecima dok ga ne uhapse, a bitno je navesti još neke detalje koji se tiču nedavnog hapšenja narko grupe Miodraga Vukovića Luisa, pripadnika zločinačke “United Tribuns”.


Sa njim je uhapšen i Goran Đurica, vlasnik “Universum teretane” u Banjaluci.


14.

Goran Đurica je rođeni brat inspektora Marka Đurice, koji radi u PU Banjaluka, Odjeljenje za krvne delikte, na čijem čelu je Siniša Kojdić, harmonikaš iz pakla.



Nije moguće da policajac Đurica nije znao šta radi narkodiler Đurica, kao ni zločinac Kojdić.  


15.

Za kraj sam ostavio “Čičina brada pub” iz Čelinca kojim zaokružujem kompletnu dilersku mrežu u tom gradiću kraj Banjaluke.



Najveći dio te mreže sam objavio u tekstu “‘Generalovi’ NarkoVojnici iz Čelinca: Komandir Policijske stanice Railić, inspektor Modić, narkodileri Puriša, Purke, Duka”, a sada je na redu “Čičina brada Pub” u kojem se okupljaju, javno, dileri i konzumenti opijata.

Miroslav i Vanja Popović


Vlasnica je Vanja Popović, načelnica inspekcijskih službi u Čelincu koja je  kadar Socijalističke partije Petra Đokića. Na poziciju je postavio predsjednik odbora socijalista i predsjednik SO  u Čelincu Dejan Kurtinović, suprug funkcionerke SP-a veoma bliske Đokiću, Jelene Kurtinović.

Vanja Popović i Petar Đokić

Vanja Popović nije imala potrebno obrazovanje za imenovanje na pomenutu funkciju, ali su to riješili Dejan Kurtinović, Ivan Savičić i načelnik Vlado Gligorić Kilavi.


Odbornici SNSD Maja Maglov, Ivan Savičić,
načelnik Čelinca Vlado Gligorić i Denis Šulić

Jedan od glavnih dilera u ovom lokalu je Veljko Janković, koji radi za crtu.


Narkodiler i narkoman Veljko Janković

U Pabu se organizuju česta druženja socijalista koja znaju biti veoma bijelaPosao vodi Miroslav, muž Vanje Popović. (nastaviće se)