понедељак, 13. децембар 2021.

Mladen Marić ne hapsi Zvorničke NarkoKumove Stevanovića, Mijatovića i Ilića-Tigra zato što štiti “Prointer”, krovnu firmu Međunarodnog NarkoGanga

Mladen Marić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Mladen Marić, načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP RS, koji je nadležan za hapšenje osumnjičenih za šverc narkoticima, raskrinkanih dešifrovanjem “Skaj” i “Anom” aplikacije (velika većina kriminalaca koristila je obje aplikacije), igra političke igre, umjesto da se bavi svojim poslom - hapšenjem teških kriminalaca.


2.

Upravo zbog Marićevog selektivnog djelovanja do sada nisu uhapšeni najbitniji pripadnici velikog Međunarodnog Kartela koji je razorio RS, a koji vode Ljuban Ećim (Beograd), koji je i šef paraobavještajne službe Milorada Dodika, potom Narko”General” Siniša Kostrešević i njegov nadređeni Igor Dodik (Banjaluka), te Kumovi iz Grada Droge Zvornika Siniša Mijatović, Dejan Ilić -Tigar i Zoran Stevanović.

Igor Dodik, Ljuban Ećim, Siniša Kostrešević, Veljko Belivuk

3.

Marić nije uhapsio čak ni Željka Radovanovića Kreču iz Bijeljine, koji je i dalje na vezi sa Kostreševićem, te su omogućili bjekstvo Dušana Lovrenovića (prije akcije “Storidž 2), dilera narkotika i ilegalnog oružja, koje je, zajedno sa ocem Milivojem Čarugom, preko Ećima, nabavljao za klan Veljka Belivuka, o čemu sam već pisao.


oružje Belivukovog Klana

4.

Posebno pitanje je zbog čega Marić ne traži od Tužilaštva BiH nalog za hapšenje Ilića-Tigra, Mijatiovića i Stevanovića, iako ima sve dokaze protiv njih i odlično mu je poznato da je navedena trojka prošvercovala ubjedljivo najviše opijata preko granica i da su oprali desetine miliona KM.


5.

Ta grupa je i najopasnija i sa najviše novca, ali i brojnim narkovezama u inostranstvu, ali Marić ih ne dira. Kako stvari stoje, i nema namjeru da to učini.

Zoran Stevanović, Siniša Mijatović, Dejan Ilić-Tigar

6.

Samo je jedan razlog - Marić čuva “Prointer”, Krovnu firmu NarkoKartela, čiji su osnivači bili beogradski “Prointer” Slaviše Kokeze, te Siniša Mijatović i Dejan Ilić - Tigar.


Prvi osnivači "Prointera"

7.

Vlasničku strukturu sada čine Dejan Ilić-Tigar i firma “Infinity”, čiji je nominalni vlasnik Đorđe Đurić.

Sadašnja vlasnička struktura "Prointera"


Opštepoznato je da su stvarni vlasnici “Prointera” Milorad i Igor Dodik.


Dodik&Dodik

8.

Marić ne bi trebalo da se bavi zaštitom bilo koga, ali, nema dileme, da to čini. I da je na stalnoj vezi sa Kostreševićem, što je, veoma veoma veliki problem po svaku akciju, jer uvijek “procuri” prije njenog početka. Kostrešević i Mladen Marić sjede redovno u "Gardenu", gdje im se pečesto pridružuje još jedan Skajfejs - Vico Zeljković šef narkogrupe od tridesetak vojnika-dilera. 


Bojan Karanović i Vico Zeljković


Mariću je odlično poznato i da Zeljkovića opijatima, kada mu ponestane, snabdijeva inspektor Bojan Karanović, takođe Skajfejs.


9.

Drugi problem po Marića i njegov profesionalni pristup akcijama hapšenja i rasturanja NarkoKlana jeste što mu je Siniša Bereta još uvijek prvi operativac, odnosno načelnik Jedinice za organizovni kriminal.


Siniša Bereta

10.

Bereta je stoposto Kostreševićev čovjek i pripadnik njegovogNarkoŠtaba u sjedištu MUP RS; Bereta je u julu pokušao da spiječi hapšenje Predraga Vatreša, zbog slučaja “Škaljarac Miloš Božović”, ali nije uspio u tome; Na kraju je Vatreša od pritvora spasio Kostrešević.


11.

Marić je prečesto, nasamo, sa Kostreševićem, iako je to zadnje što bi smio činiti, jer on najbolje zna da je direktor Policije ujedno i Narko”General”.


12.

Uz to, Marić je vrlo vrlo sklon alkoholu i previše priča, hvališe se, umjesto da drži jezik za zubima.


13.

Postoji još niz veoma loših činjenica po Marića, posebno onih koje se tiču određenih saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, koje je zataškao, nakon čega je napredovao svjetlosnom brzinom, tako da je veliko pitanje da li ga Kostrešević ucjenjuje i navodi kako njemu odgovara da bi se spasao. 


14.

To je sasvim realno, jer Narko”General”, koji se trese od straha, čini sve da se spasi, ali to je uzalud. Uhapsiće ga već neko, ako to ne učini Marić, koji sa dosadašnjim pristupom jedino zaslužuje hitnu smjenu sa mjesta načelnika Uprave. (nastaviće se)