четвртак, 30. децембар 2021.

Vlado Crta Đajić sve bliže hapšenju; Iako dobar dio vremena troši obilazeći advokatske kancelarije, u potrazi za dobrim advokatom krivičarem, Crta s vremena na vrijeme zabavlja narod na konferencijama za štampu, na kojima se po pravilu pojavljuje teško stimulisan


Piše: Slobodan Vasković

 

1.

Tužilački obruč oko Vlade Crte Đajića se sve više steže. On je trenutno predmet obrađivanja više tužilaštava. Tako Tužilaštvo BiH istražuje njegove konekcije sa narko klanovima. Crta se u posljednje dvije godine okružio brojnim narko dilerima, o čemu sam pisao u više tekstova.

 

2.

Isto tako, Crtu „obrađuje“ i Republičko tužilaštvo Republike Srpske, a predmet interesovanja tog tužilaštva su javne nabavke za vrijeme pandemije virusa Covid 19. U tim rabotama Crta je najviše sarađivao sa pritvorenim Branislavom Zeljkovićem.

 

3.

Glavni konkurent Crti, po pitanju hapšenja, je Nenad Stevandić, čuveni vozač još čuvenijeg Crvenog kombija. Crta i Stevandić uopšte ne razgovaraju od momenta pritvaranja Zeljkovića. Ipak, može se očekivati da će obojica „propričati“, ako ne međusobno, onda sasvim izvjesno pojedinačno pred tužiocima.


4.

U posljednjih mjesec dana Crta je obišao nekoliko advokatskih kancelarija u Banjaluci, koje su sve redom specijalizovane za krivično pravo. Nema sumnje da je Crta od Milorada Dodika, vođe Crvene Sekte, obaviješten da će biti pušten niz vodu i da treba da nađe što je moguće boljeg advokata krivičara.

 

5.

Ipak, Crta ponešto vremena izdvoji i za konferencije za štampu. Na posljednjoj, održanoj 27.12.2021. godine, Crta se pojavio u teško stimulisanom stanju, što je postalo redovna pojava. Očigledno da je on zbog straha od hapšenja pojačao doze bijelog stimulansa, do mjere da se uopšte ne može razumjeti šta govori.


6. 

Crta je na pomenutoj konferenciji najavio amandman na budžet Grada Banjaluka za 2022. godinu, koji podrazumijeva podjelu iznosa od po 100 KM penzionerima sa područja tog grada. Na pitanje novinara zašto se penzioneri nalaze u teškom položaju, teško stimulisani Crta je ponudio sljedeći odgovor: „Nije veze sa ovim...gradskom...amandmmm...budžetom, tako da ne bi želio da odgovaram“.


 

Moram priznati da bi bila prava šteta za opoziciju da Đajića uhapse. Upravo zahvaljujući njemu rejting Crvene Sekte je u Banjaluci sveden na statističku grešku.

 

7.

Da je Crta obični Klovn, to je jasno kao dan. Međutim, ovdje treba spomenuti tvorca pomenutog, suludog, amandmana. Treba podsjetiti javnost da je razjareni Dodik, 16.11.2020. godine, nakon teškog poraza Igora Radojičića na lokalnim izborima, zaprijetio građanima Banjaluke. On je tada, suštinski, najavio osvetu građanima Banjaluke, a istu perfidno sprovodi već godinu i po dana.

 

8.

Tako je on, preko skupštinske većine u Banjaluci, prilikom usvajanja budžeta za 2021. godinu, amandmanima skinuo značajna sredstva sa stavki koje se odnose na infrastrukturu (izgradnja i održavanje puteva, izgradnja kanalizacione i vodovodne mreže i sl.). Sa takvom praksom Dodik želi da nastavi i sa budžetom za 2022. godinu. Plan je da se penzionerima podijeli 4 miliona KM gradskog novca. Dodik želi da taj novac namakne sa stavki koje se odnose na infrastrukturu, pa da onda optuži vlast u Banjaluci da ništa ne gradi.

 

9.

Treba reći i to da se nigdje u svijetu novac za penzionere ne isplaćuje iz budžeta gradova i opština. Uostalom, niti jedan grad i opština u kojoj Crvena Sekta ima vlast nije isplatila pomoć penzionerima.

 

10.

Na Dodikovu nesreću, građani Banjaluke su prozreli njegove namjere, a Dodik će se u to uvjeriti na predstojećim opštim izborima, kada se očekuje da Jelena Trivić demolira Dodika u Banjaluci. (nastaviće se)