недеља, 26. децембар 2021.

I Cvijetić unajmljivao Čarugu za likvidacije; Čvrste veze NarkoPilota Kusturića sa Ražnatovićevom; Ponovna istraga Nešića zbog pronevjere preko 16 miliona KM kojom će biti obuhvaćeni Narko”General” Kostrešević, Snježana Radivojević i Radislav Jovičić

Cvijetić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Bojan Cvijetić, uhašen u akciji “Transporter”, veliki je NarkoDiler koji je najveći dio prodaje velikih količina narkotika organizovao u zemljama EU, dok je sasvim mali dio prodavao u BiH.


Taj dio u BiH radio je, primarno, preko Aleksandra Nikolića, sa kojim je zajedno uhapšen, 16.11.o.g.


Riječ je o vrlo opasnoj osobi koja ima izvanredne konekcije sa velikim međunarodnim organizovanim kriminalnim grupama u cijeloj EU.


Cvijetić se prilčno dobro čuvao u BiH, nije se pojavljivao u javnosti, a jedan je od najbogatijih kriminalaca na području Banjaluke. 

Mehmedagić

2.

Cvijetić je bio, svojevremeno, savjetnik Dragana Mektića, dok se nalazio na funkciji Ministra bezbjednosti. Njegovi ljudi su, između ostalih, pripadnici OSA BiH Muris Druškić (sada u penziji), kao i Robert Radonjić, a bio je u dobrim odnosima i sa Osmanom Mehmedagićem Osmicom, šefom OSA BiH.


Kod Cvijetića je nađen i tajni dokument OSA (interni), u kojem su navedene sve najopasnije narkogrupe iz Regiona, koje je Cvijetić ili ucjenjivao “pružajući im zaštitu” ili, im je, pak, prodavao narkotike. 


3.

I Cvijetić je koristio Milivoja Lovrenovića Čarugu za uklanjanje onih koji su mu bili smetnja. Koliko je likvidacija Cvijetić naručio preko Čaruge nije poznato, već bi to trebala otkriti istraga koja se vodi protiv njega na osnovu raspakovanih “Skaj” i “Anom” aplikacija. Cvijetić je koristio obje.


Podsjećam da je Lovrenovića interesovao samo novac i da je ubijao za sve klanove.


Čaruga

4.

Cvijetić je učestvovao u pripremi likvidacije Strahinje Stojanovića, koga je eksplozivnom napravom ubio Milivoje Lovrenović Čaruga.


Potvrđeno mi je to iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora.


Stojanović je raznesen 13.09. 2020. godine na Novom Beogradu, detoniranjem eksplozivne naprave.

Strahinja Stojanović, likvidiran na Novom Beogradu

5.

Čarugu su iz Beograda, nakon likvidacije izvukli Ljuban Ećim i direktor Helikopterskog servisa Vlade RS Boban Kusturić, koji ga je jednom od letjelica prebacio u Gradišku.


6.

Kusturića i Ećima je, kako sam to već objavio, uvezala Svetlana Ražnatović koja je izvrsna prijateljica obojice.



Kusturić je Čarugu, helikopterom Vlade RS, ilegalno prevezao nakon dogovora sa Narko"Generalom” Sinišom Kostreševićem.


7.

Ražnatovićeva je u izvrsnim odnosima sa Kusturićem - pjevala mu je na svadbi kada se drugi put oženio.


8.

Imala je, na svadbi, i duet sa Miloradom Dodikom, koji jeste na vrhu piramide zla, ali je njegov sin Igor taj koji je u svakodnevnoj direktnoj komunikaciji sa Kostreševićem i Kusturićem.



Na svadbi je bio i narkodiler Boris Udovičić, Šugo Bot, koji dila i radi za Igora Dodika i Vicu Zeljkovića.

Na Svadbi je bio čak i Igor Radojičić, kojeg su tada još uvijek pozivali na slavlja. 

Igor Radojičić

9.

Da podsjetim, nakon što ga je Kusturić izvukao, Čaruga je narednih dana nastavio da živi u Gradišci sasvim normalno, a kada su srpske vlasti objavile da je on ubica (19.09.2020.), pobjegao je u Hrvatsku čije državljanstvo ima.


Tu su ga čuvali Ećimovi ljudi, preko kojih on radi za SOA. Ećim, kako sam ranije objavio, prodaje SOA informacije koje se tiču vrha srpske politike.


Ećim


Ećim se sa agentima SOA nalazi na teritoriji Srbije prilično često u posljednje četiri godine.


10.

Lovrenović je i dalje u bjekstvu, a na direktnoj je vezi sa Kostreševićem. 


Kostrešević

11.

Glavni dobavljači Kavačkog NarkoKartela koji djeluje u RS, Desimir Babić i Zlatan Ćuk i dalje “rade” maksimalno. Nalaze se, najčešće, na području Holandije.


Babić


Prema mojim izvorima, prodaju do 100 kilograma kokaina mjesečno.


Ćuk (desno)


Kilogram kokaina, nabavljen iz Južne Amerike, gdje Babić i Ćuk kupuju taj narkotik (prva su ruka), sa prevozom do Evrope, košta cca 10.000 dolara ili (17.280 KM), a prodaju po cijeni od 30.000 evra (58.500 KM), tako da na kilogramu zarade 41.220 KM ili 21.138 evra, odnosno na sto kilograma 2.113.846 evra mjesečno. (nastaviće se)


Dodatak: Radislav Jovičić bio spona za nezakonito oslobađanje Nenada Nešića


Radislav Jovičić, predsjednik Gradskog odbora DNS Banjaluka, bio je jedna od glavnih spona teškog kriminalca i NarkoDilera Nenada Nešića sa Narko”Generalom” Sinišom Kostreševićem i Snježanom Radivojević, zamjenicom načelnika UKP MUP RS, koji su opstruisali istragu protiv šefa DNS-a.

Zbog opstrukcija istrage, Nešić je oslobođen, iako je počinio teške zloupotrebe kao direktor JP “Putevi RS” u visini od 16.995.385,10 КM.


Sve sam detaljno objasnio u tekstu - Dodik naredio “Nedostatak Dokaza” protiv Nešića, kako bi NarkoDiler pokušao sa Stanivukovićem Puč u Opoziciji; “Nedostatak Dokaza” po naređenju Narko”Generala” obezbijedila Snježana Radivojević, zamjenik načelnika UKP-a, supruga Slobodana Radivojevića, Dodikovog pratioca.



Nakon objave tog teksta, razmatra se mogućnost otvaranja ponovne istrage protiv Nešića kojom bi sada bili obuhvaćeni i “General”, Radivojevićeva, Jovičić i, naravno, Nešić.