уторак, 28. децембар 2021.

Usoljeni Nešić; Kriminalne poslove SkajStevandića zapečatiće Specijalni tužilac Bajić; Prljavi inspektor Latinović pašće zajedno sa Vicom i Stevandićem i jedna fotografija

NarkoNešić


Piše: Slobodan Vasković


1.

Nenad Nešić, NarkoDiler i jedan od najvećih perača narkonovca (uz Aleksandra Mičića, zvanog Aco Makedonac), nije uopšte kreativan. 


Kokain je preko “Skaj” aplikacije nazivao “so”. Zaista teška šifra za razbiti.


2.

Riječ “So” je Nešić domislio zato što je prve nelegalne milione stekao prodajući po enormnim cijenama so za zaleđene puteve putarskim firmama iz Republike Srpske. Naravno, so im je prodavao prisilom; Ukoliko bi odbili da kupe preskupu so od njegove kriminalne firme "Legend", onda im on, kao direktor JP “Putevi RS”, ne bi isplatio zarađeni novac.


3.

Nešić nije procesuiran zbog afere so, pa je evolutivno nadogradio sam sebe pristupajući Kavačkom NarkoKartelu, kupujući “So” i perući pare za Gang od prodaje “Soli”.


Nešić se toliko Usolio da ne postoji način da izbjegne decenijsku robiju.

4.

Dok ga ne zatvore, slušaćemo kako je on jedan od “pet najpopularnijih” političara; Uvijek to kaže kada “doSoli” nos, a kada ga “preSoli” izjavi da je “najpopularniji” ili, pak, da je “nosilac promjena”, a nerijetko završi i u bolnici. Slab nos za jednog teškog kriminalca.


Krečo

5.

Već sam u tekstu “Krečo - ‘Skaj’ Centrala Nešića, Ećima, Narko’Generala’, Igora Dodika, Cvijetića, Čaruge…” detaljno pojasnio da je glavna Nešićeva “Skaj” veza bio narkodiler Željko Radovanović Krečo iz Bijeljine.


6.

Naravno, preko Skaj-a komunicirao je i sa Aleksandrom Glavašem, narodnim poslanikom DNS-a i Mladenom Lučićem, odbornikom u SO Istočna Ilidža, ali oni su manje bitni pripadnici Kartela i, zajedno sa Nešićem, prali su novac preko firme “Legend” čiji su vlasnici.


Lučić, Glavaš, Nešić

7.

Krečo je bio Nešićeva veza prema Narko“Generalu” Siniši Kostreševiću, direktoru Policije RS, koji je štitio poslove Kartela, naročito dilere koji su donosili novac i Igorom Dodikom, na čije insistiranje je Kostrešević i postavljen na poziciju direktora Policije.

Kostrešević

8.

Kostrešević je spriječio da Nešić bude kažnjen za pronevjeru preko 16 miliona KM. I sve to, zahvaljujući naredbi Milorada Dodika, Narko”General” je sredio preko Snježane Radivojević, zamjenika načelnika UKP-a, supruge Slobodana Radivojevića, Dodikovog pratioca.


Slobodan i Snježana Radivojević


9.

Na ovom mjestu jedna zanimljiva, višeznačna fotografija na kojoj se, s desna na lijevo, nalaze pomenuta Nešićeva čistačica dokaza Snježana Radivojević, Tamara Krunić, vlasnica firme “Sektor Security” i nerazdvojna prijateljica Igora Dodika, te Dragana Kosić, direktorica “Sektor”-a.

Kosić, Krunić, Radivojević

10.

Interesantno društvance, a nekadašnji vlasnik “Sektor”-a Slaviša Krunić likvidiran je 22.04.2019. u “sačekuši”. Ubijen je po zahtjevu Saše Milakovića, a sve je organizovao Ljuban Ećim. Ubijen je tada i jedan od napadača Željko Kovačević, dok se ostaloj trojici Benediju Đukanoviću, Emiliu Baldu i Rodoljubu Gajiću sudi. 

Slaviša Krunić, likvidiran 22.04.2019.

11.

Nešić je “Usoljen” bez obzira što se iz straha stalno “doSoljava” i “So(ko)li” kako će ostati na slobodi, a pitanje je samo da li će ga prvo uhapsiti bezbjednosni organi Srbije ili, pak, Bosne i Hercegovine. Pre”Solio” je na obje strane.


12.

U ništa boljoj situaciji nije ni lažni “samuraj” Nenad Stevandić čijim će kriminalnim “pustolovinama” presuditi Specijalni tužilac Miodrag Bajić koji će ga, izvan svake razumne sumnje, smjestiti iza rešetaka zbog milionskih pljački preko Instituta za javno zdravstvo RS.

Miodrag Bajić

13.

“Samuraj” se pretvorio u sopstvenu sjenku, ali nema šanse da se sakrije, toliko daleko je Bajić dogurao sa istragom o njegovim malverzacijama.


Dalje ne mogu zbog interesa istrage, ali mogu da navedem da je Nenad Stevandić posjedovao “Skaj” aplikaciju putem koje je sve pljačke dogovarao sa Branislavom Zeljkovićem, direktorom Instituta, koji je još uvijek u pritvoru. Samo da navedem da se i Zeljković baš dobro napljačkao, jer je kupio stan vrijedan 400.000 KM. 

Nenad Stevandić, kriminalac i zločinac

14.

Dogovarao je Stevandić prevare i sa Milanom Novitovićem, takođe, zakićenim “Skaj”-om, a u toj komunikaciji ima, koliko mi je poznato, vrlo slanih stvari. Međutim, to je već stvar druge istrage koja se vodi protiv Stevandića, a postoji i treća, pa je za očekivati da Stevandić, sveukupno, ode na višedecenijsku robiju.


15.

Malo će mu tu pomoći njegova nasilna ekipa “SOS”-ovaca koje je okupio nakon što se dokopao vlasti, a koju vodi Viktor Latinović, pripadnik KTC MUP RS.


Viktor Latinović

I dalje siju strah po Banjaluci, ali neće ni to još dugo trajati.


16.

Latinović je, osim kod NarkoDilera Vice Zeljkovića veoma uposlen i kod kriminalca Stevandića, tako da i nije stizao da radi u MUP RS. 


Latinović će pasti zajedno sa jednim od njih, a riječ je o teškom kriminalcu koji ima i krvi na rukama. (nastaviće se)