уторак, 18. мај 2021.

Kostrešević, kao i Lukač, štiti Kumove Kartela Grada Droge Medelina, iako su prali novac i za Belivukovu zločinačku organizaciju; Imena članova Kartela uposlenih u Vladi RS i gradskim preduzećima


Piše: Slobodan Vasković


1.

Direktor Policije Republike Srpske, Siniša Kostrešević, ustvrdio je za portal “Gerila” (13.05.2021.) da je situacija u Zvorniku bezbjednosno dobra i da nema nikakvih problema. On je još rekao da “ne bi da komentariše navode na sajtovima i blogovima”.


2.

Zaista čudno od direktora Policije, jer su sajtovi i blogovi, kao i drugi mediji otvoreni izvori i, ukoliko iznose činjenice o kriminalu ili drugim nezakonitim radnjama, policija i nadležna Tužilaštva morala bi postupiti po službenoj dužnosti.


Siniša Kostrešević

3.

Međutim, Kostrešević ne želi da to učini iz prostog razloga što je jedan od Trojice Kumova Kartela Medelina njegov odličan prijatelj. 


4.

Kumovi Grada Droge Zvornika su Zoran Stevanović Prokleti Lihvar, Siniša Psiho Mijatović i Dejan Ilić Tigar, preciznije Hijena.


Slaviša Kokeza

Oni su dio Klana Slaviše Kokeze, ali, prema najnovijim saznanjima, njihov Gang uvezan je i sa Zločinačkom Organizacijom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. U poslove sa Bslivukom izvjesno su upetljana sva trojica Kumova Zvorničkog Kartela, a mediji u Srbiji su isticali Ilića. Kao i njihove istočnosarajevske/jahorinske poslove, na kojima se, naveliko, pere novac od narkotika koji se ulaže u kupovinu izgradnju brojnih nekretnina, ogromnih kompleksa zemljišta i izgradnju hotela, apartmana i drugih objekata.


Kumovi Kartela Grada Droge: Stevanović, Mijatović, Ilić


Članovi Belivukove monstruozne organizacije su, prema dosadašnjim rezultatima istrage, danima mučili, a potom klali i mljeli one koji su smatrali smetnjom po svoj ogavni posao trgovine drogom.

Hapšenje Veljka Belivuka

5.

O tim vezama ću uskoro opširnije pisati, a najznačajnije je da su Kumovi Grada Droge za Belivukovu grupu (ogromna većina je pohapšena), isto kao i za narkobosa Bojana Raonića, prali i peru i dalje novac od prodaje narkotika.


Bojan Raonić

6.

Najbolji Kostreševiće prijatelj od trojice Kumova je Dejan Ilić Tigar, koji ga je, prije par godina, baš prijateljski, “častio” sa automobilom “Pasat 8”, koji Kostrešević još uvijek vozi.


Ilić

7.

Nije to jedino što je Kostrešević dobio od prijatelja iz Medelina - bilo je i viška mermera za njegovu kuću/vilu u Banjaluci.


8.

Interesantan je nastavak Kostreševićeve izjave.


“Postoji interna unutrašnja kontrola koja sprovodi istrage i provjerava sve navode i ne bih ja da kažem da je u bilo kom obliku stanje u Zvorniku ugroženo, mislim da je uredno a naravno imamo mi svoje unutrašnje istrage koje će pokazati šta i kako“, rekao je Kostrešević za “Gerilu”.


Nije rekao da se interne istrage u Policijskoj upravi Zvornik vode kako bi pokušali otrkiti moje izvore, za koje sumnjaju da su iz policijskih redova. S obzirom koliko su Kostrešević, Lukač, Glavni inspektor kartela Aleksandar Vasiljević, načelnik Policijske uprave Zvornik, “sposobni”, za izvore ne brinem.


Glavni inspektor Kartlea Vasiljević


Da podsjetim da je Željka Cvijanović za brojna kriminalna djela nagradila Vasiljevića činom Glavnog inspektora, iako on to imenovanje ni po jednom zakonu nije mogao dobiti.Ali i Cvijanovićeva baš voli da bude u društvu zvorničkih Kumova koji će, vrlo skoro, jer su istrage protiv njih (s obje strane Drine) dodatno ubrzane, završiti iza rešetaka.


Cvijanović i MIjatović, sa njene lijeve strane

9.

Kostrešević je, izjavom “Gerili”, potvrdio da policija ne vodi istrage protiv narko dilera i kriminalaca, već da istražuje kako cure informacije o narko dilerima i kriminalcima koji se nalaze pod njihovom zaštitom.


10.

Da policija radi svoj posao, umjesto što, dobar dio njih, posebno u Zvorniku, direktno učestvuje u zločinačkim radnjama bilo bi sasvim dovoljno da jednom pretresu Radeta Simića Cokija, narko dilera, koji kod sebe uvijek ima, najmanje, 20 grama kokaina, o čemu sam već pisao, a taj kokain moristi u prisustvu policije, bez ikakve strepnje da će za to odgovarati.


Dannijel Dragičević, šef Dodikovog kabineta i narko diler Cokular Coki

11.

Kada bi Kostrešević radio svoj posao, umjesto što štiti Ilića, lako bi otrkio u kolikoj mjeri je rasprostranjena prodaja narkotika u Zvorniku i cijeloj regiji. I mnogo toga drugog o regionalnoj povezanosti narko dilera.


Evo mu prilike da sazna: Dileri, poput Cokija i Bojana Đokića Đurđe mjesečno zarade, najmanje, po 200.000 KM. I to je zarada od prodaje po regiji Medelin.


12.

Uz to, peru novac i od Raonića, ali i Belivukove grupe, od čega imaju dodatnu zaradu, ali to Kostreševića ne interesuje. 


U suprotnom, kada bi pokušao da radi svoj posao, morao bi “udariti” na svoje prijatelje Stevanovića i Mijatovića, posebno na Ilića, a to je ravno agresiji na Milorada Dodika. 


Kostrešević, Dodik, Lukač


Morao bi istražiti otkud Iliću preskupi “Audi”, vrijedan cca 200.000 KM i kako je nekadašnji vulkanizer i vlasnik fotografske radnje  radnje “Foto Ozon” tako lako došao do novca, preciznije milionskih svota. 


U toj situaciji morao bi Kostrešević istražiti i od kojih para mu je Ilić kupio “Pasata 8” i za koga sve, kako Ilić, tako i neizlječivi kockar Mijatović i Prokleti Lihvar Stevanović, čiji su prijatelj i poslovni saradnici zelenaši Slobodan Radić Bibi i Nedeljko Radić Struja, tjerali mladiće u smrt, peru novac.

Bibi, Struja i Prokleti Lihvar

Zoran Stevanović Prokleti Lihvar, gradonačelnik Grada Droge Medelina, otjerao je, zajedno sa svojim zelenašima Slobodanom Radićem Bibijem i Nedeljkom Radićem Strujom, u smrt mladića Miroslava Mikelu Tekića iz sela Trnovice, kraj Zvornika.


Miroslav Mikela Tekić
(1985--2014.)

Mikela je digao ruku na sebe, jer taj pošteni mladić nije mogao više da trpi prijetnje i torturu Struje i Bibija, od kojih je, na svoju nesreću, posudio hiljadu KM "na kamatu". Vratio je glavnicu, ali su ga doslovno ubili prijetnjama nasiljem zbog kamate.


Bibi i Stevanović

Sa Bibijem je u odličnim odnosima i Stevanovićev "savjetnik" za likvidacije, plaćen iz budžeta Grada Zvornika, Dragan Erkić Pauk, koji mu je nedavno predlagao da me fizički ukloni. Kakav jadničak.

 

Pauk i Bibi

Kostreševiću, kao i Lukaču, to je sasvim “bezbjednosno dobra situacija i nema nikakvih problema”.

Lukač i Kostrešević

13.

Za Kostreševićevu informaciju, ne peru Mijatović i Ilić novac samo za Raonića i Belivukovu grupu, već i za Cokija i Đurđu, lokalne narkodilere.


Bojan Đokić Đurđo

Coki se bavi i prebacivanjem Raonićevih narkotika u Srbiju, o čemu sam detaljno pisao.


14.

U tekstu - Slaviša Kokeza i Zvornički Kartel; Kako su Gladni i njegov Gang stvorili Zločinački Okvir u institucijama Republike Srpske; Skorojevići su pojeli Grad; Desetine miliona evra "oprano" preko Stevanovićeve firme "Steding" iz Loznicesam naveo glavne veze Kartela u vrhu Republike Srpske; Tu je, naravno, osim Kostreševića i Dragan Lukač, ali Gang Grada Droge ima svoje ljude ugrađene i u Vladi RS, po raznim ministarstvima.Mijatović, Ilić i Stevanović kontrolišu i Dragoslava Milanovića, kojeg su, kao tastera, postavili na poziciju savjetnika ministra trgovine u Vladi RS, iako je narečeni polupismen.


Dok nije postao savjetnik, bio je vozač kamiona.


15.

Zvornički Kriminalni Kraken ima još jednog “savjetnika” u Vladi RS - to je  Nikola Spasojevic, polupismeni skorojević, koji je njihova “krtica” u Ministarstvu privrede.


16.

U ovom nastavku navešću još dvojicu pripadnika Kartela koje kontroliše Pohlepni Lešinar Stevanović


Prvi je njegov zamjenik (gradonačelnika) Bojan Ivanović, vjerni mu sluga.


Bojan Ivanović

Prokleti Lihvar došao je, upravo zbog Ivanovića, u sukob sa manjim zvorničkim Gangom “Crveni Kombi”, koji vodi Siniša Ilić i čiji je visoki funkcioner nekadašnji Stevanovićev plaćenik Kostadin Vasić, nasilnik, reketaš, ucjenjivač, iznuđivač, fukara i kompletna Budala.


(Vasić je dugi niz godina bio na Stevanovićevom platnom spisku, a sada se, navodno, okrenuo protiv njega. O Vasiću, poznatom i kao Džukela, ću tek objaviti niz tekstova u kojima ću potpuno ogoliti njegove decenijske prljave, antinarodne i zločinačke poslove i postupke. I Vasić je upetljan sa narko dilerima.)


Fukara Vasić, narko diler i presuđeni kriminalac Ljubiša Vidaković
i Siniša Ilić, šef Medelinskog "Crvenog Kombija"

Sukob je izazvalo imenovanje direktora Osnovne škole u Zvorniku: Ta pozicija je pripala “Crvenom Kombiju”, ali to nije dozvolio Stevanović, već je za direktora imenovao Ivanovićevog brata.


Ivanović je već drugi mandat Stevanovićev zamjenik i vjerni sluga i za to vrijeme enormno se obogatio: osim stana u Zvorniku, posjeduje i stan u Beogradu i vikendicu na Zlatiboru. 


U svom vlasništvu ima i šleper, koji je “uposlen” u špediciji, kao i četiri kamiona koji prevoze razne vrste roba u dogovorenim poslovima i donose mu enormnu zaradu.


17.

Još jedan vrlo bitan Stevanovićev poslušnik, preko kojeg godinama pere novac, jeste Miodrag Mićo Jevtić, direktor firme "Zvornik Stan". 


Miodrag Mićo Jevtić Gnjida


O njegovim stvarnim kriminalnim kvalitetima govori njegov toksični "ručni rad": Iz nekadašnjeg FG “Birač” istjeran je zbog malverzacija; Potom je otjeran i iz “Žitoprometa”, jer je sahranio preduzeće. 


Danas je Jevtić, koji je u penziju otišao prije dvije godine, i dalje direktor “Zvornik stana”, a osim Mićo, zovu ga i Gnjida. 


On je “desna ruka” Gladnog Stevanovića, sa kojim preko FK “Drina”, pere novac. 


Jevtić je sve u tom klubu - i predsjednik kluba i trener “Drine”.Njegov zadatak je da uništi klub, kako bi se Stevanovićeva građevinska mafija dokopala stadiona i na njemu izgradila naselje, o čemu sam već pisao


18.

I za kraj - pažljivo pogledajte vikendicu zlatara Dragana Šavije na Zvorničkom jezeru.


Dragan Šavija i Željko Petrović

Prilaz je između dva tunela; Podigao je visoki zid i kapiju, tako da niko spolja
  ne može vidjeti šta se dešava unutra. 

Šavijina vikendica-tvrđava


Preko jezera je Srbija; Pozicija vikendice je idealna za “poslove”; Rekao bih savršena, zbog čega sedetaljno istražuje i Medelinski zlatar, a činjenica da je samo Šavija mogao da dobije taj plac, uprkos brojnim drugim koji su se interesovali za njegovu kupovinu, dovoljno govori sama za sebe. (nastaviće se i eće stati dok vas sve ne pohapse Belivukova i Kokezina Bagro)