субота, 1. мај 2021.

Prvomajski Roštilj: Dodik, Lukač, Kokeza, Stevanović, Mijatović, Ilić, Raonić, Struja, Cokular…; Ubistva, “bijelo”, nasilje i ponešto “žutog”


Piše: Slobodan Vasković


1.

Prvi maj je; Nisam dobio za roštiljanja “dva do tri” odsječena prsta mojih izvora iz Zvornika, kako je to obećao heroinac Darko Mišić, pripadnik mreže rasturača narkotika Belvukovog Zvorničkog Mesara Radeta Simića Cokulara, narkodilera i papka, koji truje djecu u Medelinu, ali i u Srbiji; Preciznije Loznici, Banji Koviljači i Malom Zvorniku, gdje prebacuje kokain Bojana Raonića uz pomoć svog kuma Nedeljka Radića Struje, lihvara.


Darko Mišić, heroinski ovisnik i
narko diler Belivukovog Zvorničkog Mesara Cokija-Cokulara

2.

Kokain donose mule-policajci Dane Pepić (PS Mali Zvornik, Srbija) i Đorđe Popić (PU Zvornik) u Strujinu piceriju “Galija”, koja se vodi na njegovoj prijateljici Nataši Karaklić. 


Nataša Karaklić

Inače, sva Strujina ogromna imovina u Srbiji vodi se na Karaklićevoj.



Iz “Galije” kokain preuzima Milan Popović Škembo, koji ga, preko svoje dilerske mreže, rastura po Loznici, Banji Koviljači i Malom Zvorniku.


Škembo

3.

Iako se predstavlja kao Belivukov Zvornički Mesar, Cokular mi nije poslao uredno istranžirane moje izvore, spremne za roštilja, kako je to obećao njegov vjerni džukac Mišić.



To mi ukazuje da se Cokular (uvijek nosio cokule par brojeva više) uplašio i da bi se, trenutno, mogao okarakterisati kao Zvornička pusy.


Cokular, pusy Grada Droge

4.

Zato ću ja održati obećanje i na “roštilju” malo “propržiti” kako šefove “Kriminalnog Sindikata” Milorada Dodika i Dragana Lukača, tako i Triling Kumova Medelina, Grada Droge, Zorana Stevanovića Prokletog Lihvara, Sinišu Mijatovića, Dejana Ilića Tigra, plus još nekoliko komada Bagre, koji nisu za “jesti”, jer su toksični, ali za “roštilja” svakako jesu.


Dodik, Kum No1 "Kriminalnog Sindikata"

5.

Milorad Dodik bi, dok se lagano prži na tihoj vatri, trebao objasniti za koje poslove je ostao dužan četiri miliona evra Slaviši Kokezi, sa kojim je imao niz prljavih projekata, kako lično, tako i preko Medelinskog Trilinga Kumova, koji su dio Kokezinog klana?!


6.

Tih četiri miliona evra su velika kost u Dodikovom grlu, iako je Kokeza u velikim problemima u Srbiji, gdje je njegov Klan gotovo do kraja razbijen, a biće dotučen uskoro.


Bez obzira na to, Kokeza insistira da mu Dodik vrati novac, svih četiri miliona nelegalno stečenih evra i ne prihvata nikakva objašnjenja.


Slaviša Kokeza

Dodik vjeruje da će zatvorske rešetke izbiti “iz glave” Kokezi ta potraživanja, ali se vara. Samo će ih dodatno armirati.


Ta priča će tek da se razvija, a nakon Dodika, kako je i red, na roštilj ide Dragan Lukač, teški kriminalac koji je na čelu policije; Kakav apsurd, Lukač je i doveo do toga da je “Kriminalni Sindikat”, koji uništava Republiku Srpsku, ustrojen kao meksički Kartel “Sinaloa”. 


Dragan Lukač, Kum No2 "Kriminalnog Sindikata"

7.

Dragan Lukač bi, konačno, morao da objasni javnosti zbog čega je dao nalog za praćenje potpuno pogrešnih osoba, nakon što je dobio informacije da će doći do likvidacije u Istočnom Sarajevu?! Da li je to učinio iz neznanja ili svjesno?! Sami prosudite!


Miloš Ostojić, čija je porodica vlasnik brojnih nekretnina i uspješnih firmi u Istočnom Sarajevu, ubijen je 01.01.2019. godine oko 23 časa u Karađorđevoj ulici, ispred kafea “Sparta”, u Istočnom Sarajevu, hicima iz automatske puške.

Likvidirani Miloš Ostojić


Ubice, niti naručioci ovog zločina još nisu otkriveni, ali nije otkriveno ni zbog čega je Lukač, nakon dojave da će se desiti likvidacija u Istočnom Sarajevu, naložio da se prate potpuno pogrešne osobe?!


Lukač je naložio da se potpuno "pokriju" mladić i djevojka u vozilu sa registarskim oznakama Nikšića.


8.

U Sarajevu su 02.02.2019. godine uhapšeni  mladić i djevojka, u vozilu sa registarskim tablicama iz Nikšića, nakon čega su izručeni MUP RS; Njihov alibi bio je neoboriv, a alibi su im dali upravo oni koji su ih pratili, jer je tako utvrđeno da nemaju nikakve veze sa ubistvom Ostojića.

Nalog za praćenje mladića i djevojke dao je lično Lukač i bio je to potpuni promašaj, koji je mladog Ostojića koštao života. Lukač o tome nije rekao ni riječi, iako postoje pisani tragovi njegovih naredbi i zahtjeva za praćenje.


9. 

Ni Dodik nije rekao ni riječi, iako zna za sve navedeno. Ali je zato, sa Bagrom kojom je okružen, posjetio, tajno, bez obavještavanja javnosti, porodicu ubijenog Ostojića, molio ih da ne dižu veliku buku u javnosti i obećao da će ubice biti otkrivene.


Toliko poznato, zar ne; Dodik je slagao - ubice još nisu otkrivene. 


Likvidirani Miloš Ostojić

U rješavanju likvidacije Ostojića, u istrazi bi prvo trebalo saslušati Lukača, kako bi se saznalo zašto je dao imena pogrešnih osoba da se prate! Ko mu je to dojavio i da li su ta dojava i njegova naređenja koja su, nakon nje, uslijedila, imali za cilj odvlačenje pažnje od stvarnih ubica?!


10. 

Roštilj radi dalje: Vrlo malo se zna o počecima Prokletog Lihvara Zorana Stevanovića Glanog, gradonačelnika Medelina.


Završio je Geološki fakultet i do rata je radio u Geodetskoj upravi u Kalesiji. 


Prokleti Lihvar Stevanović

11.

Pred sam rat počeo se baviti otkupom deviza, a tu vrstu šverca maksimalizuje kada se Slovenija  rješava tadašnjih jugoslovenskih dinara, te je često putovao na relaciji Kalesija - Slovenija, gdje je otkupljivao dinare. 


Posebno ću obraditi način na koji je "kupovao" dinare u Hrvatskoj i to u vrijeme početka ratnih dejstava, što mnogo govori o Stevanoviću i njegovim prekosavskim vezama.


Početkom rata, Švercer bježi u Loznicu, gdje i danas živi i posluje sa Nedeljkom Radićem Strujom, zelenašem koji lihvari i prljavi novac Stevanovića.


U Loznici, Švercer postaje glavni diler deviza; Uspijeva da se poveže sa komandantom bataljona Srećkom Aćimovićem koji ga za sitne pare vodi u bataljonu kao vozača saniteta, što je i sam potvrdio na suđenju u Sarajevu.


12.

Kum Kartela Grada Droge Stevanović nikada nije bio na ratištu, a na kraju je Dezerter kategorisan kao borac prve kategorije. 


Nakon rata posao proširuje švercom stoke, švercom nafte, a sa zarađenim novcem od prljavih poslova kupuje poziciju od Dodika u Kriminalnom Sindikatu (tada u osnivanju), potom mu plaća i kandidaturu za načelnika Zvornika, gdje već tri puta, kupovinom glasova, nasiljem i falsifikovanjem, osvaja mandat. 


13.

Dodik je sve to odlično naplatio, kao što naplaćuje i svako ministarsko mjesto; Na primjer, za Lukača je plaćeno milion KM da bude ministar unutrašnjih poslova, a novac su, po pola, iskeširali Slobodan Stanković i Đurađ Regodić Đola (zajedno sa šefom Hunte drži hotel “Talija” u Banjaluci, gdje je prostitucija sasvim legalna, kao i druge “senzacije).


Hotel "Talija" Banjaluka

14.

U Đolinoj kući je likvidiran Nebojša Čubrilović, narkodiler iz Slovenije, 01.10.2015. godine.


Likvidirani Čubrilović


Tada je nestalo i četiri miliona evra koja je Čubrilović imao kod sebe. Pojedinci iz policije to odlično znaju, kao što znaju i ko je novac ukrao. Posebno to zna Nedeljko Lubura, tadašnji Lukačev zet (sada bivši), koji je, “nekako”, na mjesto zločina stigao mnogo prije nego dežurni tužilac.


Vila Regodića, Lukačevog kuma, u kojoj je ubijen Čubrilović


Naravno, (već je postalo stereotip), da ubice nikad nisu otkrivene.


15.

Moram da prevrnem na “roštilju” Prokletog Lihvara Stevanovića; Toliko je zagorio da naveliko smrdi; istina, kako god ga staviš na “roštilj” smrdi, nije jestivo, ali obećao sam čitaocima prvomajsku roštiljijadu.


16.

Plaćanjem ulaska u politiku, Mafijaš Stevanović pokreće zločinački posao otvaranja bezbrojnih fantomskih firmi koje, odreda, služe za za izvlačenje para iz budžeta sa svih nivoa, ali i za pranje novca.


Sve firme u Zvorniku su direktno ili indirektno, preko njegovih zločinačkih vedeta, pod  njegovom kontrolom.

Kum Medelina Stevanović

17.

Njegovo uvezivanje sa Sinišom Mijatovićem, koji je već tada bio duboko u kriminalu, bilo je sasvim prirodno, a treći Kum je Dejan Ilić Tigar, beskrupulozni prevarant, perač novca i, zajedno sa Mijatovićem, Dodikova kešmašina i diler Kokezinih “proizvoda”, sa akcentom na “bijelo”, o čemu sam detaljno pisao.

Siniša Mijatović Psiho

18.

Dovoljno je pomenuti brzu poštu “AKS EXPRESS”, čiji su stvarni vlasnici Mijatović i Tigar, koja je nestala preko noći, a njenim vozililma prevožena je droga, ilegalni poker aparati i drugi uređaji za nelegalne igre na sreću, kojima su narečeni unesrećili mnoge otimajući im sve što su stekli za napravljene kockarske dugove. Biće o tome tek riječi u nastavcima o Gradu Droge Zvorniku.


19.

Tri Kuma Kartela Grada Droge Medelina rade zajedno brojne poslove, ali svaki od njih ima direktnu ličnu vezu sa Dodikom i zasebne poslove sa njim.


Dodik je preko Mijatovićevih i Tigrovih firmi izvukao i još uvijek izvlači desetine miliona KM iz budžeta RS, dok isto čini preko Stevanovića, koji je u tim poslovima sa Dodikom, u paru sa Gordanom Pavlovićem Pavgordom.


Gordan Pavlović i Prokleti Lihvar Stevanović

20.

Njihov zajednički, istina neuspješni, projekat je pokušaj otimanja “Alumine”, ali zato imaju niz drugih uspješnih kriminalnih projekata širom Republike Srpske, a na Jahorini grade brojne stambenoposlovne prostore i tako peru novac.


21.

Iako je Dodik u lošim odnosima sa Kokezom, izvanredno sarađuje sa zvorničkim Klanom Kokezinog Međunarodnog Kartela!



Ranije sam već objavio da je Mijatović uvezao Zvornički Kartel sa Kokezom, koji mu je kum, i nakon toga Zvornik postaje Medelin, Grad Droge.


22.

Dejan Ilić zvani Tigar (pristaje mu više nadimak Hijena i od sada ću ga tako oslovljavati) je, prije ulaska u mafijaške vode, imao fotografsku radnju "Foto Ozon”; Radnja postoji i sada u Zvorniku, a njega je “stvorio” Prokleti Lihvar Stevanović, registrujući na Ilićevo ime niz firmi u čijem središtu je “Enikon gradnja”. 


Ilića samo zovu Tigar, a Hijena je u pitanju; Riječ je o beskrupuloznom banditu nevelikih intelektualnih sposobnosti, koji bespogovorno sluša Dodika, Stevanovića i Mijatovića. 


Dejan Ilić Hijena

23.

On je zadužen da pronađe moje izvore, a toliko je “uspješan” da nisu bili u stanju ni njihov odsječeni nokat za 1. maj da mi pošalju, a kamoli odsječena “dva do tri prsta”, kako su prijetili; Nisu moje izvore, što su najavili, uredno istranžirane poslali, kako bi ih ja, tako su bar naveli, mogao roštiljati.

24.

Bolesna Bagra Stevanović, Mijatović i Hijena Ilić, beskrupulozni Banditi spremni na sve, pa i na likvidacije, angažovali su pusy Papka i Belivukovog Zvorničkog Mesara Radeta Simića Cokulara da mi, što lično, što preko nesretnih ovisnika, koje tretira kao životinje, prijeti.



25.

Meni je nemoguće zaprijetiti, jer se Bagre ne bojim, a očito je da je Cokular ipak samo pusy, koji je svoje mjesto u Kartelu Grada Droge i povjerenje Trilinga Kumova zaslužio premlaćivanjem i progonom slabijih od sebe, koji su smetali Stevanoviću, Psiho Mijatoviću i Hijeni Iliću.


26.

U to vrijeme, Pusy Cokular bio je ulični diler, koji je prodavao bijelo, a sudeći po njegovom cukiju heroincu Mišiću i “žuto”.


Bojan Đokić Đrđo/Đokalj - narkodiler


Nakon toga Stevanović, Psiho Mijatović i Hijena Ilić su mu dozvolili da radi kokain i druge prljave poslove. 


Bojanu Raoniću, NarkoBosu, sem Bojana Đokića Đurđe, trebao je još neko da određene količine njegovog kokaina prebacuje u Srbiju. Taj posao je dobio Cokular i radi ga na već opisani način sa Strujom i Škembom.


Coki i Struja

27.

Cokular je tipični “biciklista” - pred jačima povija svoja premasna, smrdljiva leđa, nad slabijima se iživljava. Tako je prijetio i meni, pa se, nakon što sam ga u tekstu pretvorio u smrdljivo ništa (njegovo prirodno stanje), povukao, kao zadnja pusy.



Ta Životinja nikada ništa nije radila, sem, po nalogu Trilinga Kumova, fizički maltretirala slabije od sebe i dilala nasitno “bijelo” i “žuto”.


Pusy Cokular

28.

Sada se ponaša kao “gazda”, iako je bio i ostao sluga; Javno demonstrira da živi na visokoj nozi, vozi najnovijeg “Pasata”, ima svoju ekipu za dilanje i premlaćivanje slabijih; Suvlasnik je bircuza "Naša kafana”, koji drži zajedno sa Ognjenom Pavlovićem (savjetnikom Stevanovića), odakle kokain polazi za Srbiju, a roditelji mu, koji su radili u Komunalnom, jedva kraj sa krajem sastavljaju.

Ognjen Pavlović i Coki

I bolje im je tako, nego da jedu tuđu nesreću od koje živi Bolesni Monstrum kojeg su rodili. (nastaviće se i neće stati dok vas sve Bagro ne pohapse)