уторак, 4. мај 2021.

Dodikov Plan za Spasavanje Dodika

Piše: Slobodan Vasković


1.

Još 03. marta ove godine objavio sam da je Dodikov najozbiljniji kandidat za novog premijera - Milorad Dodik.


Ništa se u toj postavci nije promijenilo.


2.

Dodik namjerava da napusti poziciju člana Predsjedništva BiH (na kojoj je doživio teški politički potop) i postane premijer, ali još nije odlučeno da li će se to desiti u junu ili septembru, iako je septembar logičniji.


3.

Dodik je definitivno donio odluku da prezume premijersku poziciju (što ne znači da je neće promijeniti, jer odluke mijenja češće nego čarape) iz dva razloga: Prvi je što se dokopao nešto potrebnih para, nakon što je teško zavalio Republiku Srpsku na Londonskoj berzi, prodajući njene akcije za 300 miliona evra po zelenaškim kamatama od 5,02%.


4.

Međutim, ta mu svota nije dovoljna pa intenzivno moli Rusiju da mu daju i oni kredit od 300 miliona evra, uz grejs period od tri godine i nepoznatu visinu kamate.


Da bi Režim Republike Srspke, Istrebljivači Naroda, bez većih turbulencija dočekali opšte izbore u oktobru 2022. godine, potrebno im je najmanje 1,5 milijardi KM. Međutim, ukoliko namaknu 1,2 milijardi, koliki je deficit za 2020. godinu, može se reći da će uspjeti do izbora održati likvidnost.


5.

Dodik, koji se prije mjesec i po, u Moskvi, gdje je putovao tajno, proveo jako jako loše, tvrdi da će dobiti i ovaj kredit; Dobije li ga, cijena za njega će biti monstruozna.


6.

Drugu, takođe, bitan razlog zbog kojeg Dodik planira da se vrati na poziciju premijera jesu istraživanja jedne renomirane Agencije koja su pokazala da je njegov rejting u kategoriji smeće, a da mu ni stranka ne stoji mnogo bolje; Poraz na izborima 2022. godine, prema istraživanjima te Agencije, ukoliko se nastavi trend pada rejtinga Dodika&Sekte je neminovan i doživjeće debakl.


7.

Ova dva razloga ključni su za Dodikovu (trenutnu) odluku da se vrati na premijersku funkciju, a namjera mu je da u novoj Vladi RS bude većina “lidera” kombi stranaka koje čine “koaliciju” Istrebljivača Naroda.


Na natj način bi, smatra, prezentovao “ozbiljnost”, iako bi to bila zajednička slika Mafjaških Kumova “Kriminalnog Sindikata” Republike Srpske.


8.

Upitan je jedino Nenad Stevandić, vozač “Crvenog Kombija”, kojeg Dodik posljednjih mjeseci ne može “očima da vidi”, jer mu ta “avet” podmeće klipove gdje god može u, ionako, poprilično sasut unutrašnji mehanizam Sekte.


9.

Kad smo već kod Stevandića, on je 21. marta 2020. godine imenovan za šefa Tima za praćenje mjera i preporuka Republičkog štaba za vanredne situacije.


Potpuno je nepoznato šta je taj nazovi Tim do sada uradio i kome podnosi Izvještaje, ako ih uopšte ima, budući da Stevandić ne dolazi ni na sjednice Republičkog štaba. Niti iko ima namjeru da ga na njih zove.


10.

Stevandićeva uloga i bez Tima je jasna - on je taj koji će zadati Dodiku ključni udarac i već je dobro pripremljen za tu situaciju; Dodik taj “nož u leđa” ne može izbjeći; Ruku na srce, nije bolje ni zaslužio, vadeći Stevandića iz živog blata u koje je poodavno bio potopljen, dajući mu milionska sredstva (iz budžeta RS) da radi sa njima šta hoće. Stevandić je značaj dio uložio u skupocjene nekretnine, ali o tome uskoro opširnije.


11.

Vratimo se Dodikovom Planu za Spasavanje Dodika i SNSD-a.


Dodik namjerava, ako se dokopa sveg navedenog novca, već ove godine povećati plate i penzije za pet posto, a toliko i iduće. 


12.

Uz to, trenutno se radi na uspostavljanju mreže botova - hiljadu bolesnika-trovača javnog mnjenja ravno, a svaki od njih imaće po hiljadu KM mjesečnu platu. To je milion KM mjesečno, a do opštih izbora je ostalo godinu i po, što znači da će 18 miliona KM, narodnih para, biti nezakonito izvučeno kako bi se platili Dodikovi psihotični “dizači rejtinga”.


13. 

Za nove formate elektronskih medija koje kontroliše, Dodik je namijenio 2,5 miliona evra, dok je, zasad, nepoznata količina novca planirana za fejkportale sa kojih će se bljuvati smeće, ali sve je to uzalud - medijsku bitku Dodik je već izgubio; Međutim, bacanje narodnih para za njega je, ionako, jedini posao koji radi u punom kapacitetu. 


To što je posao kriminalniiji, za Dodika je prava poslastica, jer je on poodavno u psihopatološkoj fazi kada, iz principa, ne bi uradio ništa u skladu sa Zakonom.


14.

Među onim koji prave Dodikovu novu medijsku strategiju nema njegovog rektalnog alpiniste Srđana Rajčevića kojeg je šutnuo na deponiju.


Nije ga, ovaj put, tukao, samo mu je saopštio da je otpisan zbog lokalnih izbora: ”Tvoj doprinos je da si dva puta za lokalne izbore prošao Gospodskom u Banjaluci”. 


Dodik je brutalan prema neinteligentim patuljcima poput Rajčevića, koji je završio sve svoje lažne karijere. Deponija je oduvijek i bila njegovo prirodno okruženje.


15.

Međutim, koliko god brutalan bio prema slabićima, kao što su Rajčević i ostale jadne mazalice, Dodik je sve češće meta brutalnih udara sopstvenih beskrupuloznih tajkuna, što ih je lično stvorio, koji ga otvoreno ucjenjuju prljavim poslovima koje su učinili za njega, kako bi im dao nove prljave poslove; što on i čini.


Kako stvari stoje, postoji cijela platforma puna video-klipova od kojih Dodik drhti, tako da je i definitivno postao i zvanično ono što je oduvijek i bio - Sredstvo Mafijaša, koji su ga doveli do Kuma kriminalog Sindikata a, sada, mora da im ispunjava želje ukoliko želi ostati na toj poziciji; Jedinoj koju radi s punim plućima. 


16.

Za kraj - Dodik će se kandidovati za predsjednika RS, a Željka Cvijanović je najbliža nominaciji za člana Predsjedništva BiH u ime Sekte, iako je kandidat i Zoran Tegeltija.


Tako se, ponovo potvrđuje, da unutar SNSD-a postoje dvije frakcije -

Dodikova i ona koju predvode Lukač, Tegeltija i Cvijanović i kojoj Dodik, bez ikakve rasprave, mora ustupiti jednu od inokosnih kandidatura. (nastaviće se)