уторак, 11. мај 2021.

Danas počinje novo krivično suđenje Brani Čovičkoviću, sada već čuvenom režimskom falsifikatoru i nasilniku i Dodikovom odličnom prijatelju

Falsifikator i nasilnik Brane Čovičković i Milorad Dodik

Piše: Slobodan Vasković 


1.

Već sam pisao o tome da je rejting SNSD-a u Banjaluci u „slobodnom padu“. Kako stvari stoje, nije isključeno da ta stranka do opštih izbora 2022. godine bude u Banjaluci svedena na statističku grešku. 


2.

Nevjerovatno zvuči da je Milorad Dodik uspio da od nekada najčvršćeg uporišta SNSD-a, Banjaluku pretvori u svojevrsnu Crnu Rupu, koja prijeti da „proguta“ i njega i njegov SNSD.


3. 

Već sada je jasno da će Dodik imati velikih problema pri sastavljanju liste za Narodnu skupštinu RS i liste Parlamentarnu skupštinu na predstojećim opštim izborima. 


4.

Zahvaljujući dugogodišnjoj nagativnoj selekciji kadrova i njegovanju poltronizma, Dodik je sam sebe doveo u situaciju da u Banjaluci nema niti jednog ozbiljnog kandidata za bilo koju funkciju. 


5.

Dovoljno je samo nabrojati najvažnije članove Crvene sekte u tom gradu: dr Tilu Lilu Vlado Đajić, Dragan Lukač, Željka Cvijanović, Dragoslav Topić, Srđan Mazalica, Srđan Rajčević, Momčilo Antonić, Dragan Kremenović Puger, Brane Čovičković...


Dodik, Radojičić, Čovičković i Puger

6.
Zapravo, moglo bi se desiti da sastavljajući listu kandidata za opšte izbore Dodik nesvjesno sastavi listu kandidata za neki od KPZ-ova, primarno onaj u Foči.


KPZ Foča

7.

Jedan od SNSD-ovih „bisera“ u Banjaluci je svakako Brane Čovičković, poznat i pod nadimkom Buzdovan. Radi se višestruko presuđivanom falsifikatoru i nasilniku. 


8.

Već sam pisao o tome da je Buzdovan 2007. godine od strane Osnovnog suda u Banjaluci osuđen zbog krivičnog djela Falsifikovanje isprave



Nakon toga, Buzdovan je 2015. godine od strane istog suda osuđen za krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti.



9. 

Mizerne kazne koje je pomenuti sud izrekao Buzdovanu očigledno nisu uticale na njega da prestane sa svojim kriminalnim aktivnostima. Tako je protiv njega 2019. godine Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci podiglo novu optužnicu, opet zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti


10.

Na iznenađenje javnosti, Buzdovana je za to krivično djelo prijavio Nenad Talić, direktor JU Sportski centar „Borik“, takođe član SNSD-a. Buzdovan je Taliću zaprijetio da će ga nokautirati, nakon čega ga je Talić prijavio tužilaštvu.


Nenad Talić, Stojan Vukajlović i Igor Radojičić

11.

Osnovni sud u Banjaluci je potvrdio pomenutu optužnicu protiv Čovičkovića, a suđenje po istoj je zakazano za 11.05.2021., sa početkom u 13:30 časova. Za taj predmet je zadužena sudinica Radmila Medaković. Javnost sa nestrpljenjem očekuje da vidi da li će ona imati dovoljno hrabrosti da Čovičkovića strpa u neki od KPZ-ova, gdje mu je odavno bilo i mjesto.


12. 

Na kraju treba spomenuti da je u međuvremenu protiv Čovičkovića podnesena nova krivična prijava Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci. 


Siniša Pepić


Ovaj put je protiv Buzdovana krivičnu prijavu podnio Siniša Pepić, nekadašnji predsjednik Upravnog odbora ŽKK „Mladi Krajišnik“. Pepić je u maju 2011. godine podnio ostavku na tu fukciju, da bi mjesec dana nakon toga, na osnovu dokumenata koje je falsifikovao Buzdovan, Pepić bio upisan kao lice ovlašteno za zastupanje pomenutog košarkaškog kluba.


Čovičković i Dodik u prostorijama ŽKK

 Već sam pisao o tome da je Čovičković ŽKK „Mladi Krajišnik“ pretvorio u svoj privatni klub, iz kojeg godinama izvlači novac i u tome mu izdašno pomaže Dodik i njegove sluge poput raznih davidovićki i ranije radojičića. (nastaviće se)