уторак, 18. мај 2021.

Režimski Slučaj No1- Izdaja “Afrike”: Cvijanovićka, po Dodikovoj naredbi, kriminalizovala Kovačića oduzimanjem čina Glavnog inspektora koji mu je dodijelila svega mjesec i po dana ranije; Istovremeno, kriminalizovala i Lukača, kojeg je javnosti predstavila kao zadnjeg istočnoafričkog puža


Piše: Slobodan Vasković


1.

Željka Cvijanović nije samo izdala Dragana Lukača, već ga je kriminalizovala i ponizila kao zadnjeg istočnoafričkog puža, bezvrijednog beskičmenjaka.


Učinila je to iako je sa Lukačem i Zoranom Tegeltijom dio iste frakcije unutar “Crvene Sekte”, koja se suprotstavlja Miloradu Dodiku, Prvom Sektašu; Sukob je oko materijalnih interesa i veličine dijela od kolača koji se otima, a nema nikakvu ideološku ili pronarodnu konotaciju.



2.

Već sam objavio da je Dodik prisilio Cvijanovićku da poništi Odluku o imenovanju Danijela Kovačića u čin Glavnog inspektora. U Službenom glasniku, broj 42, objavljenom 11. maja ove godine, navedeno da je Cvijanovićka  donijela Odluku o stavljanju van snage Odluke broj 01-011-1112/21, odnosno poništila imenovanje Kovačića, ne pominjući mu ime.



Odluku broj 01-011-1112/21, kojom je Kovačić unaprijeđen, Cvijanovićka je donijela 31.03.2021., a objavljena je u Službenom glasniku, broj 29., 05.04.2021.



Lukač je i predložio Cvijanovićki vanredno unapređenje Kovačića za Dan policije, 04.04.2021.


3.

Kovačiću je, nezakonito, oduzet čin (nije ga trebao ni dobiti), jer je osoba od velikog povjerenja Dragana Lukača, što Dodik nije mogao “da proguta”.


Iskoristio je priliku dok je Lukač bio u Africi i prisilio Cvijanovićku da Kovačića urniše, oduzimajući mu čin koji mu je upravo ona dodijelila svega mjesec i po dana ranije.


4.

Tako je Cvijanovićka izdala Lukača, a dodatno ga je ponizila i predstavila kao istočnoafričkog puža, jednog od poznatijih afričkih beskičmenjaka, jer je i u prvoj (o unapređenju) i u drugoj (o oduzimanju unapređenja) Odluci navedeno da je to učinjeno “na prijedlog Ministra unutrašnjih poslova”, što je notorna laž.


6.

U vrijeme donošenja Odluke o stavljanju van snage Odluke o unapređenju Kovačića, Lukač je bio u Africi i nikako nije mogao potpisati takav  prijedlog. I da nije bio u Africi ne bi ga potpisao, jer je Kovačića za Glavnog inspektora on i predložio, budući da se radi o njegovom čovjeku.



7.

Dok je Lukač bio odsutan, prisilili su jednog od članova kabineta Ministra unutrašnjih poslova RS da, umjesto Lukača, potpiše prijedlog za opoziv Odluke o unapređenju Kovačića.


8.

Osim zloupotrebe institucija, kršenja zakona, Cvijanovićka je na ovaj način pokazala da je sklona i falsifikatima, što ne treba da začudi, jer je riječ o besprizornoj osobi, spremnoj na sve, samo da bi opstala na funkciji.


9.

Osim toga, Cvijanovićka je svojim aktom javno kriminalizovala Kovačića, jednog od najbližih Lukačevih saradnika, jer mu je oduzela čin Glavnog inspektora, koji mu je dodijelila samo mjesec dana prije. 


Na taj način, Cvijanovićka je kriminalizovala i samog Lukača, svog zaštitnika.


10.

Istini za volju, tu i jeste riječ o kriminalcima, ali se, do ovog Cvijanovićkinog postupka, nikada nije desilo da jedan od najviših funkcionera Sekte javno kriminalizuje nekog iz tog nenarodnog kola.


11.

Lukač, Veliki istočnoafrički puž, dopuzao je iz Afrike u Republiku Srpsku i sada se očekuje njegov kontraudar na Dodika; Što se tiče Cvijanovićke, ona mu se pokušala opravdati da je sve učinila, jer joj je Kostrešević “iznio niz laži o Kovačiću”.



Istina je da je Kostrešević pokrenuo cijeli proces, “crtajući” Dodiku (već je u psihofazi da mu se treba “crtati”) da je Kovačić Lukačev čovjek, nakon čega je Vrhovnik Sekte prisilio, na ne baš ugodan način, Cvijanovićku da mu oduzme čin; Međutim, nije samo Kovačić u kriminalu; Istina je i da su većina visokih funkcionera MUP RS teški kriminalci.


12.

Naravno, nije Cvijanovićki bilo ni na kraj prekratke pameti da uđe u obračun sa kriminalom, ali iz njenih postupaka, Odluka objavljenih u Službenom glasniku RS, jasno je da kriminalizuje i Lukača i Kovačića. 



13.

Veliki istočnoafrički puž Lukač sada razmatra varijantu da vrati teške šamare Dodiku, ili fizički ili da Kovačića unaprijedi na poziciju načelnika neke od uprava MUP RS.


14.

Tenzije rastu, a da li će lični interesi i strah od odgovornosti ponovo sve sukobe koji su stalni, uspjeti zadržati “ispod radara”, prvenstveno zavisi od Puža.



15.

Što se tiče političkog debakla koji je Cvijanovićka, zbog ovih mizernih postupaka doživjela na javnoj sceni, ipak su manje bolni od “leta” niz stepenice. 



Ti “letovi”, koje joj je u nekoliko navrata organizovao Dodik, očito su joj se, vektorski, urezali u DNK - kada on vrisne, ona potpiše šta god hoće, a Lukač može da nastavi da puže. (nastaviće se, jer suprotstavljene frakcije Sekte idu u neizbježan žestoki sukob, zasad puzajući, ali, ipak, se kreću)