среда, 19. мај 2021.

Eskalacija Sukoba u Režimu: Dodik trostruko ponizio Lukača; Lukača, osim Cvijanovićke, prodala i Dragica Đukić, Načelnica službe ministra unutrašnjih poslova, i osoba koja je imala njegovo puno povjerenje; Lukač sa savjetnicima (odreda kriminalcima) priprema kontraudar na Dodika; Dodik i Lukač su se već fizički sukobljavali, slijedi nova runda


Piše: Slobodan Vasković


1.

Milorad Dodik, Kum “Kriminalnog Sindikata” krenuo je u otvoren obračun sa Draganom Lukačem, drugim Kumom iste Zločinačke Organizacije, čiji je cilj biološko uništenje naroda u Republici Srpskoj.


2.

Dodik je trostruko ponizio Lukača, jedinu Spodobu unutar “Kriminalnog Sindikata” koja ne preza da mu se otvoreno suprotstavi, pa čak i fizički obračuna sa njim, o čemu sam ranije pisao.


3.

Dodik je, kao povod za javno poniženje Lukača, iskoristio imenovanje Danijela Kovačića na poziciju Glavnog inpektora, što je učinila Željka Cvijanović, na Lukačev prijedlog, 31.03.2021. godine (Odluku broj 01-011-1112/21, kojom je Kovačić unaprijeđen, Cvijanovićka je donijela 31.03.2021., a objavljena je u Službenom glasniku, broj 29., 05.04.2021).



4.

Dok je drugi Kum “Kriminalnog Sindikata” Lukač trošio opljačkane pare u Africi, Dodik je prisilo Željku Cvijanović da, bez Lukačevog znanja, poništi svoju Odluku o imenovanju Kovačića.



U Službenom glasniku, broj 42, objavljenom 11. maja ove godine, navedeno da je Cvijanovićka  donijela Odluku o stavljanju van snage Odluke broj 01-011-1112/21, odnosno poništila imenovanje Kovačića.

5.

To je već dvostruko ponižavanje Lukača, jer je Dodik natjerao Cvijanovićku da ona ponizi Lukača, iako pripadaju istoj frakciji unutar “Crvene Sekte” (zajedno sa Zoranom Tegeltijom), a drugo je oduzimanje čina Kovačiću, Lukačevom izboru za Glavnog inspekora.


6.

Tu nije kraj Dodikovim poniženjima Lukača - sve je učinjeno bez njegovog znanja, a proces poništenja Odluke o imenovanju Kovačića vodila je Dragica Đukić, Načelnik službe ministra (unutrašnjih poslova).


Ona je potpisala, u ime Lukača, zahtjev za opoziv Odluke o imenovanju Kovačića, što je falsifikat, jer u Odluci piše da se donosi na “na prijedlog Ministra unutrašnjih poslova”.


7.

Đukićeva slovi kao Lukačeva osoba od najvećeg povjerenja; Da je drugačije, ne bi ni bila na toj poziciji, ali ga je i ona prodala kao zadnjeg nikogovića.


Đukićeviu je zvala Cvijanovićka i naložila joj da pokrene postupak o opozivu Odluke o imenovanju Kovačića, što je narečena i učinila.



8.

Lukača su prodale osobe kojima je vjerovao - Cvijanovićka i Đukićeva, čime mu je Dodik zadao veoma težak trostruki udarac i javno ga ponizio pred cijelom Republikom Srpskom.


9.

Dodik je ponizio i Cvijanovićku, prisilivši je veoma nasilnim retoričkim nastupom, da izda Lukača, koji joj je bio najveća zaštita, i ponizi sama sebe, poništavajući navodno sopstvenu Odluku o imenovanju Kovačića, koji je u cijeloj priči tek povod za obračun, iako je riječ o veoma opasnoj i kriminalizovanoj osobi sa izuzetno jakim vezama u politici i podzemlju.



Međutim, Cvijanovićki još jedno poniženje ne znači ništa, takva je to ”krpenjača”.


10.

Lukač je, poput zadnjeg afričkog papkara, izdan i prodan od dvije žene kojima je vjerovao, što svjedoči da još uvijek razmišlja Kundakom, a ne glavom.


Uprkos tome i činjenici da je ispao afrički papkar, Lukač se jedini ne boji Dodika u “Kriminalnom Sindikatu” i krenuće u osvetu.


11.

Sa grupom svojih savjetnika (odreda kriminalaca) Lukač već razrađuje taktitku kontraudara na Dodika, a u igri je i zahtjev za smjenu Siniše Kostreševića, direktora Policije, kojeg je Cvijanovićka optužila da je “nacrtao” Dodiku zašto treba opozvati imenovanje Kovačića, kako bi na taj način bili poniženi i Cvijanovićka, koja je, suštinski nebitna, i Lukač, drugi Kum “Kriminalnog Sindikata”, koji je toliko ojačao da Dodik ne uspijeva da ga smijeni već tri godine iako to stalno pokušava.


12.

Dodik se plaši da bi Lukač mogao da mu stavi lisice na ruke, kako bi kupio sopstvenu slobodu, jer je i on svjestan da su nikakve šanse da njegov surovi nenarodni Režim opstane nakon opštih izbora 2022. godine.


13.

Lukač je, izvan svake razumne sumnje, spreman da uhapsi Dodika o čemu svjedoči i njegovo približavanje određenim osobama (ne mogu još uvijek navoditi njihova imena) koje smatraju da je Dodikovo vrijeme isteklo i da ga treba udaljiti sa političke scene.



I unutar “Crvene Sekte” postoji jaka struja (na srednjem nivou Sekte) koja je ubjeđenja da Dodik treba da ide.


14.

Sve to Dodik zna i zato je nemilosrdno udario na Lukača, ali će i Lukačev odgovor biti isti takav, inače će njemu Dodik staviti lisice na ruke, što će učiiti Kostrešević.


15.

Dodim i Lukač se istinski mrze, ali ih je strah od odgovornosti do sada držao zajedno, premda je bilo i međusobnog pesničenja. 


Tako je jedna od rasprava Kumova “Kriminalnog Sindikata” u drugoj polovini prošle godine rezultovala fizičkim sukobom: Dodik je, iznerviran svađom, ošamario Lukača; Međutim, Lukač, iako sociopata, nije slina kao Srđan Rajčević, već je Dodiku odgovorio snažno i "argumentovano" pesnicom u glavu. 


Dodika se dobro zateturao, a "peškir u polemiku" bacili su njihovi pratioci, koji su upali u kabinet i razdvojili ih.


Lukač je tada otvoreno zaprijetio Dodiku da je spreman i na teže i opakije stvari od pesnice u njegovu glavu.


Pomenuo je i “Dva Taneta”, ali još uvijek je rano da otkrijem šta je Lukač bukvalno, u skladu sa svojim mentalnim sklopom marke “Kundak”, poručio tada Dodiku.


16.

Prije ovog fizičkog sukoba, u nekoliko navrata došlo je do obračuna između njihovog obezbjeđenja (početkom 2020. i u nekoliko navrata 2019. godine), koji su bilo na ivici vatrenog obračuna, ali su i Dodik i Lukač uspijevali da “krize” stave pod kontrolu i upravljaju njima, držeći se zajednno zbog straha od odgovornosti za zlodjela.


Dodikov posljednji nasrtaj na Lukača svjedoči da smatra da ima snage da ga počisti, što je, usudio bih se reći, jako loša procjena. 


Dodikovi i lUkačevi odnosi su toliko zatrovani da je eskalacija sukoba neizbježna. (nastaviće se, jer pravi sukobi dvojice Kumova Mafije tek slijede)