среда, 18. фебруар 2015.

Sudija Mitrić u ulozi inkvizitora

piše: Slobodan Vasković

Zabraniti bilo koju emisiju, novine, tekst, portal, blog, medij... zločin je bez presedana. To je udar na Slobodu, Inteligenciju, Civilizacijske norme.

U istom rangu su i pokušaji ukidanja.

Zahtjev sudije Nevenke Mitrić da se zabrani emisija „Apostrof“ Alternativne televizije definitivno je van pameti, van svih civilizacijskih normi i mračna je slika društva u kojem živimo. Ta slika je jeziva, ako se ima u vidu da iza zahtjeva RAK-u stoji Sudija; osoba koja bi trebalo da garantuje jednakost za sve.

Umjesto toga, sudija Mitrić se izdiže iznad zakona, traži za sebe povlašten Božiji položaj.

Jedino što je uspjela jeste da je svojim postupkom definitivno dala za pravo svima onima koji tvrde da je pravosuđe u ovoj zemlji njen najgori i najcrnji dio. Nezavisno od toga kojim argumentima se to potvrđuje.

„Slab stomak“ sudije Mitrić  u stvari je slab stomak pravosuđa, i potpuno je irelevantan razlog njenog šokantnog necivilizovanog postupka.

Sudija Mitrić, koja je zaštićena imunitetom, ne može, niti ima ikakvo pravo da traži zaštitu i od javne riječi/kritike, ma koliko joj ta riječ/kritika ne odgovarala. Posebno ne na ovakav način.

Čak i da nema imunitet, njen zahtjev je monstruozan.

„Apostrof“ i njegove teme, način na koji se oni obrađuju i način na koji se emisija uređuje i vodi, mogu se nekome dopadati ili ne dopadati. Oni koji rade tu emisiju podložni su kritici i nerijetko su vrlo vrlo oštro kritikovani od mnogih.

Otćutati poziv za zabranu „Apostrofa“ ili bilo koje druge emisije/medija/teksta... značilo bi prihvatiti i podržati zahtjev za zabranu sopstvenog stava!