четвртак, 19. фебруар 2015.

Dodikov Izliv Laži u Mozak na N1

piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik dao je intervju za N1: Spoj ogavnih laži i monstruoznih optužbi, začinjenih koještarijama i prijetnjom da će drakonski Zakon o javnom redu i miru biti itekako primjenjivan.

Najodvratnije u Dodikovom jednočasovnom javnom valjanju u blatu pred kamerama N1 jeste zloupotreba realnih zdravstvenih problema njegove majke. Medicinska dokumentacija tako je postala oruđe politike, a bolesti članova porodice političara njihova platforma.

“Moja majka je gledajući "60 minuta" kao zdrava žena tog vremena doživjela moždani udar i danas ima posljedice toga. Zašto ja kao njezin sin ne bi reagovao na to?”, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje o tome zašto vrijeđa novinare.

Na taj način me je (in)direktno optužio da sam kriv za velike zdravstvene probleme gospođe Mire, jer je zbog mojih priloga u „60 minuta“ doživjela moždani udar od kojeg, kako Dodik tvrdi, još uvijek ima posljedice.

To je notorna laž i svjedočanstvo je Dodikove bezočnosti čak i prema pripadnicima najuže porodice, čije zdravstvene probleme zloupotrebljava kako bi teško optužio one koji ga kritikuju.

Dodikova majka jeste doživjela moždani udar, ali u prvoj polovini 2012. godine, punu godinu dana nakon što sam ja dao otkaz u „60 minuta“.

Jasno je da ni na koji način nisam izazvao njene teške zdravstvene probleme, zbog kojih mi je iskreno žao. Očito da njenom sinu nije, čim ih tako zloupotrebljava. I kad već pišem o gospođi Miri da naglasim da se jako dobro oporavila i da je, hvala Bogu, sada sasvim dobrog zdravlja, a to joj želim i ubuduće.

Kad smo već kod moždanih udara, pet hiljada osoba prosječno ih godišnje doživi u Republici Srpskoj. Od toga je, prema sprovedenim istraživanjima, 80% infarkt mozga, a 20 posto krvarenje u mozak.

Brojka od 5000 novih moždanih udara godišnje se ne mijenja. To znači da je za deset godina Dodikove vladavine, oko 50.000 (pedeset hiljada) građana Republike Srpske doživjelo moždani udar.

Sledeći Dodikovu logiku, svi ovi nesretni ljudi doživjeli su moždane udare zbog njegove politike.

Smrtnost od moždanog udara je, prosječno, 35%.

To znači da je od moždanog udara umrlo u proteklih deset godina najmanje 17.500 ljudi. Sledeći Dodikovu logiku, umrli su zbog njegove politike.

Invalidnost je od 30-50 posto, što znači da je, sledeći Dodikovu logiku, zbog njegove politike, samo zbog moždanih udara i izliva krvi u mozak, trajno onesposobljeno između 15-25 hiljada ljudi.

Šta je tek sa srčanim udarima, karcinomima, dijabetesima i ostalim teškim bolestima?! Sledeći Dodikovu medicinsku logiku, zbog njegove vladavine podleglo je, prema slobodnoj procjeni, bar 200.000 ljudi.

Vratimo se gospođi Miri i njenom vrlom sinu Miletu, kao i emisiji „60 minuta“. Završavajući svoju sagu o toj emisiji i svojoj majci, Dodik je rekao i sledeće: „Nisam je mogao uvjeriti da su to laži“!

Iz njegovog citata jasno je da je Gospođa Mira Dodik, majka Milorada Dodika, više vjerovala Slobodanu Vaskoviću i onome što objavljuje nego rođenom djetetu. To je i logično, jer valjda majka najbolje zna kakvo joj je dijete!

Hvala Gospođi Miri na velikom povjerenju koje mi je ukazivala, a nadam se da čita i blog, kako bi saznala do koje mjere joj je sinčić zaglibio.

Sinčić je slagao i kada je ustvrdio da nijedan sudski proces protiv mene (60 minuta) nije izgubio. Izgubio je tri.
I to, između ostalog, po presudama broj 65 0 P 050470 07 P od 06.10.2008.; 65 0 P 044039 07 P, od 11.07.2008.

Milorad Dodik već decenijama tvrdi kako mu je porodica najvažnija, a istovremeno svoju porodicu stalno i nemilosrdno gura u javnu sferu i medijski zloupotrebljava. Sinu je dao kredit od 3 miliona, kći uposlio u Vladi RS, sinovljevoj firmi „Tošiba“ milionske poslove, bratu hiljade dunuma državnog zemljišta i poticaje za voćarstvo... (moglo bi se nabrajati danima), a istovremeno očekuje da svi ćute o tome. I o njegovim poslovima, koji su esencija gramzivosti i grandomanije.

Pitam se šta je njega udarilo u mozak, pa misli/smatra/tvrdi da svi treba da ćute o tome?!