среда, 11. фебруар 2015.

Nastavljen sukob Radojičića i Dodika

piše: Slobodan Vasković

Sukob između Igora Radojičića i Milorada Dodika nastavljen je i nema ni minimum šansi da dođe do pomirenja između potpredsjednika i predsjednika SNSD-a.

Radojičić nije prisustvovao sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora stranke, čime je demostrirao da ostaje ukopan na pozicijama protiv politike koju vodi Dodik.
„Svojim odsustvom Radojičić je članovima stranke poručio da ne podržava sadašnji kurs vrha SNSD-a“, saopštio mi je izvor blizak rukovodstvu stranke.

Prema njegovim riječima, Radojičić je svoju poziciju unutar SNSD-a testirao na sjednici Gradskog odbora Banjaluka, koja je održana 31. januara 2015. godine.
„Na sjednici je Radojičić dobio punu podršku i nesporno je da on sada zna da iza njega stoji najjača partijska lokalna organizacija. Željka Cvijanović, koja je prisustvovala toj sjednici, ostala je potpuno konsternirana. Uz to je i ignosirana od ogromne većine članova Gradskog odbora“, tvrdi moj sagovornik.

Prema njegovim riječima, Radojičić će i u vremenu koje dolazi nastaviti sa pritiskom na Dodika.
„U stranci je ogromno nezadovoljstvo Dodikovom politikom, ali mnogi se još boje da to i javno kažu. Međutim, na terenu djeluju protiv Dodika i to je već proces koji je nezaustavljiv“, ističe moj izvor.

Prema njegovim riječima, na Saboru stranke doći će do prvog značajnijeg i javnog odmjeravanja snaga između Dodika i Radojičića.
„Kako god to prođe, Dodik i Radojičić najkasnije od kraja juna ili početka jula neće više biti pod istim krovom“, kaže on.

Sabor SNSD-a održaće se u aprilu ove godine. Dodik je najavio kandidaturu za predsjednika stranke, dok se Radojičić nije izjasnio po tom pitanju.

Na pitanje da li Nebojša Radmanović ima uticaj na Radojičića, moj sagovornik je odgovorio negativno.
„Radmanović nema nikakav uticaj na Radojičića. On pokušava podgrijati tu tezu, kako bi sebi dao na značaju i predstavio se jačim nego što jeste. Radmanović više ništa ne znači u SNSD-u i puko je sredstvo u Dodikovim rukama“, ustvrdio je moj sagovornik.

Radmanović je nakon sjednice IO GO SNSD odbio komentarisati razloge Radojičićevog nedolaska, ističući da bi to bilo u „domenu trača“.