уторак, 3. фебруар 2015.

Režimski teroristi

piše: Slobodan Vasković


Režimska glasačka mašina ugurala je u dnevni red parlamenta Zakon o javnom redu i miru (ZJRM) i, kako stvari stoje, taj kriminalni akt biće i usvojen. Kriminalni, jer uvođenje tog akta znači potpuno ograničenje svih, ustavom zagarantovanih, sloboda.

Odvratno je bilo gledati režimske glasačke marionete kako hinjenom blagoglagoljivošću, skrušenošću i opetovanom brigom za moral, sigurnost, čudoređe... pokušavaju opravdati suludu naredbu svojih Poslodavaca o stavljanju Slobode u Gulag. I opasivanje po njih opasnih stavova/mišljenja bodljikavom žicom i nagaznim minama.

Još odvratnije je bilo slušati njihova objašnjenja iz kojih je jasno da oni ne razlikuju krivično djelo i prekršaj, što svjedoči da nemaju pojma o čemu govore i šta brane. Ali, govore i brane, jer im je naređeno.

Notorna neznalica Radovan Višković zborio je o „odsijecanju glava i terorizmu“, što su najteža moguća krivična djela, kao o prekršaju, izjednačavajući na taj način one koji javno odrubljuju glave sa onima koji njega smatraju Neobrazovanim Bukvanom.

Tu se našla i Dušica Savić, koja je pod prekršaje podvela pedofiliju, što je užasno krivično djelo. Iz njenih riječi jasno je da su za Režim svi oni koji se drznu iznijeti drugačiji stav od onog koji se nameće u istoj ravni sa najzloglasnijim pervertitima.

Plus Viškovićev ugao, koji svjedoči da su Nepodobni isto što i ISIL-ovci koji odsijecaju glave.

Njih dvoje su Boza prema ministru policije Draganu Lukaču, koji je demonstrirao elementarno neznanje, neobrazovanost i nekompetentnost.

Svako ko pozove na ubistvo neće biti kažnjen, osim ako se ubistvo i dogodi. A ako se dogodi, onda će onaj koji je pozvao biti prekršajno kažnjen, saopštio je Lukač, „umirujući“ blogere.

Da li je Lukač pri sebi? Javno u Skupštini opravdava pozive na ubistvo? Ministar policije?! Zaista užasno.

Međutim, kada se sagleda njegov begraund, nije to ništa iznenađujuće. I kada se sagleda njegovo neznanje, tek onda vas ništa od Lukača ne može iznenaditi.

I Ministar Notorna Neznalica danima miješa teroriste i uvrede, pedofiliju i prekršaje, terorizam i fejsbuk...

Zakon o krivičnom postupku, ministru na znanje, pokriva i terorizam i ubistva i pozive na ubistva i teška seksualna nedjela…, tako da je uvođenje društvenih mreža/interneta u ZJRM potpuno nepotrebno, deplasirano.

Očito je da ni Lukač ni apologote kriminalnog Zakona nemaju pojma o procedurama, čim smatraju da će im platforme Fejsbuk, Tviter, Gugl… dati podatke o svojim korisnicima. Neće, jer te podatke daju samo kada je riječ o krivičnim djelima, ali ne i prekšajima.

ZJRM je neprovodiv, osim prema pojedincima koje Režim nanišani.

Ako ih zbog eonskog neznanja i monstruoznih namjera nazovem Režimskim Teroristima, da li rizikujem 30 dana zatvora? Rizikovaću!

Posebno pitanje je kako, na koji način i na osnovu čega su Internet definisali kao javni prostor? Palo im na pamet.

Kada se sve sagleda, namjera Režima je da, izvan svake razumne sumnje, pokuša zabraniti Slobodu i istrajaće na tome. Nijedan drugi racionalni razlog ne postoji.

Samo njihovi strahovi od odgovornosti i mržnja spram onih koji iznose drugačije mišljenje i istinu o njima.

Što se tiče opozicije, oni su napustili zasjedanje parlamenta, ističući da ne žele učestvovati u „formiranju Sjeverne Koreje“!

Pitanje glasi: Da li će se vratiti u Sjevernu Koreju?

Vjerujem da hoće, pa nisu morali ni izlaziti. Jer to, u slučaju povratka u Sjevernu Koreju, nije stav, već isprazna poza.