петак, 15. јануар 2016.

Specijalac Janjuz, jedan od pljačkaša, i ranije je hapšen zbog teških krivičnih djela, ali nije odgovarao

piše: Slobodan Vasković

Goran Janjuz, jedan od uhapšenih specijalaca MUP-a RS, i ranije je bio hapšen zbog teških krivičnih djela, ali je prošao nekažnjeno.
Jasminka Krivokuća dodjeljuje nagradu Janjuzu
Janjuz je 2010. godine bio uhapšen sa još sedam lica zbog teških krivičnih djela.

U Dubici je 24.11. 2010. uhapšeno osam lica koja se terete za krivična djela: teška krađa, nedozvoljena proizvodnja i  promet oružja i municije…
“Sva krivična djela za koja se terete počinjena su na području naše opštine, šestorica uhapšenih iz Kozarske Dubice su ̉91.godište,a njihovi inicijali su K.L., B.S., K.M., Ž.D., M.B. i J.G. (Janjuz Goran, op.aut.), a ostala dvojica su iz Mrkonjić Grada i Šipova”, kazao je tadašnji komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Dragoslav Tubić.

On je tada još rekao da je prilikom hapšenja kod ovih lica pronađeno više komada oružja i municije, malokalibarska puška sa optikom i 48 komada municije kalibra 22, dvije lovačke puške i 12 komada municije za lovačko naoružanje, puška M 48 - prerađena u karabin, puškomitraljez sa 560 komada municije u redenicima, pištolj CZ 7-62 i 19 komada municije za pištolj, te tri ručne bombe.

Janjuz je prošao nekažnjeno, iako je uhapšen u vrijeme dok je bio na obuci za specijalca. Janjuz posjeduje BMW i motocikle.


Janjuz je stalno bio u društvu kriminalaca, od kojih su neki  presuđeni za ubistvo, razbojništva i promet heroina u Banjaluci.