петак, 15. јануар 2016.

Goran Paraš, specijalac pljačkaš, pratilac Dodika, Cvijanovićke i njenog sina

piše: Slobodan Vasković

Goran Paraš, jedan od pripadnika Specijalne policije, koji je učestvovao u pljački novca Unikredit banke, godinama je bio pratilac Milorada Dodika. 

Dodik ga je iz svog obezbješenja udaljio nakon što je Paraš teško pretukao Gorana Mišića, u banjalučkom klubu “Tamaris”, tokom dočeka 2014. godine.

Nenad Arsenić, koji je u novogodišnjoj noći takođe radio na poslovima obezbjeđenja u "Tamarisu", ali ga nije angažovao organizator proslave, već vlasnik kluba, potvrdio je priču da su Mišića pretukli specijalci MUP-a RS.

pretućeni Mišić
Arsenić je istakao da će, ako bude bilo potrebe, svjedočiti i pred sudom.
"Katastrofa je šta su uradili tom momku. Najviše ga je tukao taj Goran Paraš iz specijale, ali bilo je tu i ostalih. Govorio sam im da je mladić u pratnji samo jednog druga i da nema potrebe da se primjenjuje tolika sila, ali nisu me poslušali. Odgovorili su da znaju kako se radi posao, da su oni sila. Tukli su momka i unutra i ispred lokala. Kako bi se sve zataškalo i kako se ne bi išlo dalje sa istragom, svu krivicu je preuzeo jedan radnik obezbjeđenja koji nije imao veze sa tučom", izjavio je Arsenić, dodavši da Mišić nije jedini koji je u novogodišnjoj noći pretučen u “Tamarisu”, objavile su Nezavisne novine 03.01.2014. godine.


Međutim, nakon što je zvjerski pretukao Mišića, Paraš nije udaljen iz policije ni specijale, već je prebačen u obezbješenje Željke Cvjanović. Tu je rasporešen na poslove obezbjeđivanja njenog sina.