четвртак, 14. јануар 2016.

Pavlovićevi saradnici: Vlasnik “Pavlović banke” jeste otputovao za SAD, ali nije pobjegao

piše: Slobodan Vasković

Nakon što sam objavio da je Slobodan Pavlović, vlasnik “Pavlović banke”, pobjegao je u SAD, kako bi izbjegao dalju istragu oko kupovine vile Milorada Dodika, pozvali su me izvori bliski Pavloviću i naveli da on nije pobjegao u SAD, već da je morao hitno da otputuje u tu zemlju.

“Pavlović jeste otputovao u SAD, ali nije pobjegao kako bi izbjegao saslušanje u Tužilaštvu BiH u vezi sa slučajem Dodikove vile, koje je bilo zakazano 15. januara. On će se u BiH vratiti krajem januara i javiti se na saslušanje u Tužilaštvo BiH”, rekao je ovaj izvor.

Pavlović je trebalo da se javi u Tužilaštvo BiH u petak 15.01., kako bi se nastavilo njegovo saslušanje u vezi sa ovim slučajem, ali on je 13.01. otišao u SAD.

Pavlović je državljanin SAD-a.

Dodik je kupio vilu na Dedinju, u Beogradu, 2007. godine, za 750 hiljada evra, a pokušao je tu kupovinu pokriti kreditom kod “Pavlović banke”, koji je uzeo godinu dana kasnije, 2008 godine.

Sipa je u nekoliko navrata izuzimala dokumentaciju iz “Pavlović banke” u vezi sa ovim slučajem, ali i zbog sumnji na pranje novca preko te finansijske institucije.