петак, 15. јануар 2016.

Pljačkaši koristili oružje MUP-a RS prilikom razbojništva; Snajperom pogođena guma blindiranog kombija

piše: Slobodan Vasković

Oružje koje su koristili pohapšeni pripadnici Specijalne policije prilikom pljačke blindiranog vozila, vlasništvo je MUP-a RS. Preciznije, vlasništvo je Specijalne policije MUP RS i držano je u njihovoj bazi.
Ova činjenica ukazuje da je bilo pokušaja zataškavanja cijelog ovog slučaja, posebno zbog činjenice da se već nekoliko dana nakon pljačke znalo da su je izvršili sopecijalci. Priča o “praćenju pljačkaša kako bi se došlo i do drugih mogućih saradnika” je tek anesteziranje javnosti i pokušaj skidanja i minimiziranja odgovornosti. 

“Razbojnici su presreli samo blindirano vozilo u kojem se nalazio novac, a zanimljivo je da se to vozilo prije pljačke zaustavilo na autoputu jer mu je neobjašnjivo pukla guma”, naveo je Pres.

Guma nije “pukla neobjašnjivo” već je pogođena snajperskim hicem, tvrde moji izvori.

Veoma je interesantno i ponašanje vrha MUP-a RS, koji se nisu oglasili punih 36 časova od hapšenja, a onda je ministar Dragan Lukač dao vrlo blijedu konfekcijsku izjavu, bez ikakvog sadržaja.

Ponašanje vrha MUP-a ukazuje da možda nisu ni znali da se hapšenje specijalaca/pljačkaša priprema i da ih je taj sam čin veoma iznenadio. 

To opet implicira da je u policiji sasvim vjerovatno težak unutrašnji sukob na djelu, što je veoma opasna bezbjednosna situacija, koja vrlo lako može izmaći kontroli.

Specijalci/pljačkaši pohapšeni su po nalogu Specijalnog tužilaštva RS.