недеља, 24. јануар 2016.

Maksim po Diviziji: Maksimović pregovara sa Markovićem o koaliciji za gradonačelnika, ali i o prelasku iz SDS-a u PDP

piše: Slobodan Vasković

Zlatko Maksimović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS, pregovara sa  Slavišom Markovićem, potpredsjednikom PDP-a, o prelasku u tu stranku, kao i o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

Maksimović je nezadovoljan svojim statusom u SDS, posebno činjenicom da je Gradski odbor SDS Bijeljina ponovo kandidovao Miću Mićića za poziciju gradonačelnika na lokalnim izborima koji trebaju da se održe u oktobru ove godine. 

Maksimović smatra da je vrijeme da se Mićić povuče i njemu prepusti poziciju gradonačelnika. Svoju ambiciju on je poodavno javno saopštio vrhu stranke.

Nakon Mićićeve kandidature, Maksimović nije htio dati širi komentar, ističući da je “još rano za komentarisanje” i da je do “izbora ostalo mnogo vremena”.

Mićić je nedavno izjavio da smatra kako je “Maksimović pametan čovjek” i da je ubijeđen da će se “povinovati odlukama Gradskog odbora”.

Zlatko Maksimović i Slaviša Marković najoštriji su protivnici MIće Mićića, a njihov plan je da, zajedno sa bijeljinskim SNSD-om i perjanicama te stranke Milicom Marković i dr Sinišom Maksimovićem, pokušaju obezbijediti dovoljno glasova da svrgnu aktuelnog gradonačelnika.

Maksimović je već na određen način najavio svoj odlazak iz SDS-a i moguću kandidaturu za gradonačelnika, jer je nedavno formirao Udruženje građana “Uspješna Srpska”. On računa i na medijsku podršku BNTV.

Ukoliko dođe do transfera Maksimovića iz SDS-a u PDP ili do koalicionog nastupa Maksimovićevog Udruženja građana i PDP-a na lokalnim izborima, biće to pravi debakl Srpske demokratske stranke i njenog rukovodstva, jer bi Maksimović bio treći nosilac neke od izbornih lista sa proteklih parlamentarnih izbora, koji napušta tu partiju.

Bogojavljenske uvrede
Na Bogojavljenje (19.01.2016.), krsnoj slavi Opštinskog odbora PDP-a, kojoj su, sem vrha stranke, prisustvovali i Zlatko Maksimović i Mićo Mićić, došlo je do prave unakrsne vatre suprotstavljenih tabora.

Konferansije je Miću Mićića najavio kao “predsjednika GO SDA”, zbog čega je gradonačelnik Bijeljine poprilično izgubio živce. Mićić nije ostao dužan domaćinu, pa je slavu čestitao “Partiji demokratskog procesa”.

Maksimović je bio kum slave.