субота, 23. јануар 2016.

Kleta Brzina: Specijalci pljačkaši iz blindiranog vozila "pokupili" dio novca; Od 2,5 miliona odnijeli 600 hiljada KM

piše: Slobodan Vasković

U blindiranom vozilu, koje je prevozilo novac “UniCredit” banke, nalazilo se 2,5 miliona KM, a pripadnici Specijalne policije MUP-a Republike Srpske, koji su izvršili pljačku, odnijeli su iz njega tek nešto više od 600.000 KM.

Nejasno je zbog čega specijalci-pljačkaši nisu odnijeli svih 2,5 miliona KM, a upućeni smatraju da su napravili tu “grešku”, zbog činjenice da se pljačka dešavala na autoputu, te da su morali brzo nestati sa lica mjesta.

Pljačka blindiranog vozila kompanije “Sektor sekjuriti” odigrala se 22. septembra prošle godine na autoputu Banjaluka-Gradiška, nedaleko od mjesta Cerovljani. 

Uhapšeno je pet pripadnika Specijalne policije MUP RS, od kojih su trojica zadržana u pritvoru.

Među njima je i Goran Paraš, koji je sve do početka 2014, godine bio lični pratilac Milorada Dodika, a nakon što je u banjalučkoj diskoteci “Tamaris” teško pretukao jednog mladića, udaljen je iz Dodikovog okruženja.

Nakon toga dodijeljen je pratnji Željke Cvijanović i obezbjeđivao je njenog sina.

Paraš je bio osoba od najvećeg povjerenja vrha Režima i MUP RS, jer je određen da obezbjeđuje srpskog premijera Aleksandra Vučića, tokom njegove posjete Srebrenici u julu prošle godine.

Uhapšeni specijalci-pljačkaši, prema mojim saznanjima, opljačkali su i niz bankomata na teritoriji cijele BiH, a list “Pres” je objavio da se dovode i u vezu sa pljačkom “UniCredit” banke u Kotor Varoši, koja se dogodila 15.08.2014., kada je ukradeno 200.000 KM.

Ispituje se moguća povezanost ove grupe i sa nizom neriješenih ubistava u Banjaluci.