среда, 20. јануар 2016.

Nezvanično: Pohapšeni specijalci samo su dio Organizovane Zločinačke Grupe; Pljačkali i bankomate

piše: Slobodan Vasković

Pohapšeni pripadnici Specijalne policije MUP RS samo su dio Organizovane Zločinačke Grupe, koja je poslednjih godina izvršila niz teških pljački, razbojništava i iznuda, tvrde moji izvori.
Oni dodaju da Grupi pripada još nekoliko specijalaca i policajaca (Grupa broji 15-20 ljudi), koji nisu privedeni u slučaju drumskog razbojništva iz septembra prošle godine, kada je opljačkano blindirano vozilo koje je prevozilo novac “UniCredit banke”. Specijalci-pljačkaši su tada oteli 600.000 KM. 

Prema njihovim riječima, grupi koja je pohapšena “na račun” se stavlja i pljačkanje bankomata. Moji izvori tvrde da su im te pljačke već dokazane!!!

Brojne pljačke bankomata desile su se u poslednjih nekoliko godina na teritoriji cijele BiH. Najveći broj njih je neriješen. 

Moji izvori tvrde i da Specijalno tužilaštvo ima svjedoka saradnika, koji je, takođe, pripadnik Specijalne policije MUP RS i “krunski je svjedok protiv pohapšene grupe”. Ne samo u pomenutom slučaju, već i brojnim drugim.

Dalje ističu da se “pohapšena grupa” osilila, jer su smatrali da im je sve dozvoljeno, budući da su prethodnih godina obavljali “specijalne zadatke za Režim”.

“Neki od pohapšenih, poput Gorana Paraša, bili su osobe od najvećeg povjerenja čelnih ljudi Režima i MUP-a RS. Zato se Paraš i našao u pratnji srpskog premijera Aleksandra Vučića”, tvrde oni i dodaju da tek slijede “najcrnje vijesti o djelovanju Grupe”.

Sagovornici iz MUP-a RS podvlače da javnosti prikazane zahrđale puške nisu one koje su korištene u pljački blindiranog vozila, septembra prošle godine.
“To jednostavno nije tačno, jer iz tih pušaka nije godinama pucano. Uz to, pohapšeni su imali namjeru da i dalje pljačkaju, pa sigurno ne bi tek tako odbacili svoje oružje. Riječ je o pokušaju zataškavanja činjenice da je pljačka izvršena oružjem koje je u vlasništvu MUP RS”, tvrde moji izvori.