четвртак, 3. март 2022.

Narko Carstvo i Tim za Fijasko Tužilaštva BiH


Bez obzira na navedeno odgovorno tvrdim da će svi pripadnici Narkobandi biti pohapšeni, ma koliko se tužioci trudili da im omoguće bjekstvo kako bi štiteći njih, zaštitli svoje političke, ali i NARKO sponzore. Vrlo bitna odrednica je Narko sponzori pojedinih tužilaca o čemu ću uskoro detaljno pisati.


Piše: Slobodan Vasković


1.

Tužilaštvo BiH i dalje se ponaša kao da je dio političkih struktura vodećih partija, a ne ključno pravosudno tijelo u BiH koje bi trebalo da pohapsi šefove  NarkoKlanova, čiji su pripadnici i saradnici preplavili institucije BiH i od države stvorili ono što ni El Ćapo nije mogao postići u Meksiku - stvoriti NarkoCarstvo. Klanovi u BiH su NarkoCarstvo stvorili trujući djecu, uzgajaju narkomane, konzumente opijata, koje su bez ikakvih problema dovozili u zemlju, dijelom trovali djecu, a veći dio “izvozili” u zemlje EU i trovali njihovu djecu.


U BiH se konzumenti pretvaraju u konzumente-dilere, jer prisiljavaju one koji nemaju dovoljno novca da stalno kupuju narkotike za sopstvene potrebe, da zarađuju tako što će dilati za NarkoKlanove i njihove vojnike. 


Lov na djecu počinje već u Osnovnim školama, oko kojiih su, u rojevima, narkodileri.


2.

Klanovi su svoje ljude, uz političku podršku neprijatelja države koji se predstavljaju kao njeni zaštitnici, postavili na ključna mjesta u pravosudno-policijskim strukturama, tako da su vremenom oni potpuno ovladali svim segmentima takozvanog društva i, naravno, krojeći ga po svojoj zločinačkoj mjeri, pretvorili u najtoksičniji mulj iz kojeg se bježi “glavom bez obzira”. Niko od onih koji su otišli ni ne pomišlja da se vraća. Ruku na srce, oni koji su otišli, uspjeli su se spasiti.


3.

Od uticaja Klanova nije ostalo pošteđeno ni Tužilaštvo ni Sud BiH, kao ni entitetska pravosuđa. 


Nisu sve sudije i tužioci pripadnici i poslušnici nekog od NarkoKartela, ali mnogi od njih, nažalost, jesu. Vremenom se pravosuđe pretvorilo u Narodnog Neprijatelja No1 i Zaštitnika Istrebljivača Sopstvenih Naroda No1.


4.

Još uvijek su u toj funkciji i biće sve dok ne počnu raditi svoj posao kako treba, a ne učestvovati u satiranju stanovništva, pljački, narkoposlovima i to sa državnom platom, koju ni ne troše, jer su naknade koje dobijaju od kriminalca toliko velike da je značajan broj “pravosudnih” radnika multimilioneri. 


Svaki građanin BiH svjedok je navedenog, kao i brojnih svjesnih, namjernih, kriminalnih, zločinačkih…. propusta tužilaštava i sudova u kojima su notorne kriminalce sertifikovali besprizornim presudama kao “poštene građane”, a, istovremeno, kažnjavali brutalno osiromašene ljude koji bi odsjekli metar drva da mogu ugrijati kuću i djecu u njoj ili da bi platili rtv taksu. Brojne su druge prevare u kojima su tužioci i sudije učestvovali u pljački države. Moglo bi se nabrajati danima.


5.

Sama činjenica da u BiH djeluje ogroman broj NarkoKlanova međunarodnog karaktera je i najjači dokaz potpunog nerada Tužilaštava i Sudova, posebno Tužilaštva i Suda BiH, kao i policijskih agencija na svim nivoima države.


6.

Ne tako davno, imali smo sukobe između čelnika Tužilaštva i Suda BiH; Tužilaštva i OSA; Ministarstva bezbjednosti i Tužilaštva; OSA i Ministarstva bezjednosti sa VSTS, Granične policije i OSA, SIPA sa nekim od navedenih institucija; Javnost se bavila njihovim međusobnim progonima, ubijeđena (kako ko) da se svi bore za pravdu i istinu, a jedino što su “Sukobljeni” činili jeste da se “bave jedni drugima” kako se “Vlasi ne bi dosjetili” i kako bi raznorazne Bande mogle da čine šta hoće “ispod radara” na kojem su bili navedeni “sukobi”.


7.

Vrhunska prevara javnog mjenja od imenovanih najviših zvaničnika pravosudno-bezbjednosih institucija, koja je omogućila dubinsku inflitraciju pripadnika Narkokartela u institucije gonjenja.


8.

Tako danas, primjera radi, imamo Sinišu Kostreševića na poziciji direktora Policije, iako je istovremeno Narko”General” Kavačkog klana u RS, koji je međunarodnog karaktera, kao i Osmana Mehmedagića Osmicu na čelu OSA BiH, iako je informant brojnih Klanova, njihov zaštitnik, aktivno je učestvovao i u, zasad, jednoj likvidaciji. Da ne nabrajam dalje, biće tekst izuzetno dug.


9.

Malu promjenu donosi odlazak Milana Tegeltije sa čela VSTS, ali i nakon toga se nastavlja po starom - sukobi vodećih ličnosti gorenavedenih institucija jesu utihnuli, ali Tužilaštvo i Sud BiH nastavili su djelovati po starom - kao servis vladajućih narkokleptokratskih elita.


10.

Tužilaštvo i Sud BiH, rad u njima, obrazac su djelovanja ostalih pravosudnih “institucija” koje su i dalje mnogo više u službi zločinaca nego naroda, a jedino se može trenutno izdvojiti Posebno odjeljenje za borbu protiv organizovaog i drugih oblika kriminala Republičkog tužilaštva na čijem čelu je Miodrag Bajić i koje je, nakon promjene u vrhu VSTS, uradilo dosta posla u borbi protiv zločinaca koji su bili dio vladajućih, ali i pravosudnih struktura.  


11.

Tužilaštvo i Sud BiH, sa novim vođstvom, koji čine Milenko Kajganić, Diana Kajmaković i Ozrenka Nešković dobili su istorijsku priliku da, uz punu podršku građana, ali i Međunarodne zajednice koja je sastavni dio političke scene u BiH, počnu veliku akciju raščišćavanja teških zločinaca, razbijanja Kartela, njihovih članova u institucijama, beskrupulozne NarkoMafije koja je ovladala svim segmentima života.

 

12.

EUROPOL je dao dešifrovanu Skaj aplikaciju, FBI je dao dešifrovanu ANOM aplikaciju i veliko čićenje moglo je da počne, ali, kako stvari stoje, ova postava Tužilaštva, a i Suda BiH, previše je involvirana u teške kriminalne radnje da bi posao dovela do kraja; da bi ga uopšte započeli kako treba, jer svi koji se koristili pomenute aplikacije moraju biti pohapšeni. I biće, uprkos opstrukcijama koje, primarno, dolaze iz Tužilaštva BiH.


13.

Prije akcije “Storidž 2” pobjegli su Dušan Lovrenović, sin profesionalnog ubice Milivoja Lovrenovića Čaruge, koji je snabdijevao oružjem Belivukov klan, prebacivao drogu preko granice, trgovao narkoticima…


Obavijesto ga je o akciji Narko”General” Kostrešević koji nije u zatvoru, iako njegovo hapšenje najavljuju već duga četiri mjeseca! 


Tada je pobjegao i Dario Jekić iz Doboja, pripadnik Čarugine grupe, ubica i narkodiler, direktan učesnik u likvidaciji Slaviše Ćuluma. 


14.

Kostrešević je, trenutno, sa Mladenom Marićem, NarkoKrticom i načelnikom Uprave za borbu protiv organizovanog i drugih teških oblika kriminaliteta na sastanku najviših zvaničnika policija iz Regije u Makedoniji.


I Marić bi trebalo da je u zatvoru, jer je naredio brisanje podataka iz Skaj aplikacija, koje su vodile ka Narko”Generalu”, ali i Lovrenoviću i Jekiću (kojeg je upozorio Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj, nakon što mu je Marić ispričao detalje akcije). Sve ovo nije bilo dovoljno Tužilaštvu BiH da ih uhapsi, iako o svemu postoje čvrsti dokazi.


15.

Jedina akcija koju su iz Tužilaštva BiH  uspjeli izvesti gotovo kako treba je “Transporter” (16.11.2021. godine), kada je uhapšen veliki narkodiler Bojan Cvijetić. Dio njegove grupe bili su Dragan Mektić, koji se bavio poslovima prodaje narkotika i drugim kriminalnim radnjama i to sa pozicije Ministra bezbjednosti BiH i Osman Mehmedagić Osmica, direktor OSA BiH.


I Mektić I Osmica, kao i njihov značajni saradnik Muriz Druškić, i dalje su na slobodi, tako da gotovo četiri mjeseca nakon ove akcije nema novih hapšenja. 


16.

Akcija “Staza”, sprovedenoj 01.02.2022. godine, pohapšena je infrastruktura NarkoKlana u Hercegovini koja je prevozila skank, ali to je ipak sve boranija u odnosu na činjenicu da je Dušan Pejović, vođa te ekipe pobjegao dosta prije početka akcije.


Pejović je znao za akciju, kao i svako ko se iole zainteresovao, jer je “procurila” na sve strane pošto su “pripreme”za nju trajale dva i po mjeseca. Nije pobjegao samo Pejović, već govoto svako od narkodilera koji su trebali biti uhapšeni.


Stvarni naziv akcije “Staza” je “Fijasko”!


17.

I nije tu bilo nikakvog “kilavljenja “ Tužilaštva BiH, već svjesna namjera da ključni akteri pobjegnu. Kao i u akciji “Storidž 2”, jer da je uhapšen bilo koji Lovrenović (Čaruga je pobjegao prije sina), on bi odveo do Kostreševića, Narko”General” do Igora Dodika, a on do tate…


Jasno je što je “procurilo” i u toj i u drugim akcijama, jer, ukoliko bi došlo do hapšenja ključnih kriminalnih vođa, (pomenuo sam samo neke, pobjeglo ih je mnogo više), sve i jedna vodi u neku od centrala vladajućih partija. Čak i “Transporter”!


Vidjećemo epilog budućih akcija, ali već sada za neke sa sigurnošću mogu reći da će biti Fijasko. Kada se i dese obrazložiću i zašto.


18.

Bez obzira na navedeno odgovorno tvrdim da će svi pripadnici Narkobandi biti pohapšeni, ma koliko se tužioci trudili da im omoguće bjekstvo kako bi štiteći njih, zaštitli svoje političke, ali i NARKO sponzore. Vrlo bitna odrednica je Narko sponzori pojedinih tužilaca o čemu ću uskoro detaljno pisati.


19.

Milanko Kajganić i Diana Kajmaković su dosta toga upropastili, zajedno sa pojedinim tužiocima iz sedmočlanog tima, ali uz sve njihove napore neće uspjeti spriječiti da sve vođe NarkoGangova i njihovi kraci u institucijama budu pohapšeni. Postoji i za to rješenje, ali tada će se među privedenim naći i neki od tužilaca “Tima” i onih koji su napravili “Tim za Fijasko”! 


20. 

Da ne bi bilo nikave zabune - među “ponosnim” korisnicima Skaj i ANOM aplikacije nalaze se i pojedini tužioci i sudije. (nastaviće se)