четвртак, 22. април 2021.

Potkovani kao uzor: Vikend kućica sa bazenčićem uhapšenog sudije-kriminalca Nebojše Pejovića u banjalučkom predgrađu Česma; Hapšenje spriječilo Pejovića da privede radove kraju (foto)

Pejovićeva kućica za odmor sa bazenčićem

Piše: Slobodan Vasković


1.

Nebojša Pejović, sudija-kriminalac (uhapšen zbog primanja mita 21.04.2021.), bio je pri kraju uređenja vikend kućice sa bazenom, u naselju Česma, jednom od predgrađa Banjaluke.


sudija-kriminalac Pejović

2.

Plac na kojem se nalazi vikendica je veličine nepunih devet dunuma, što je cca, na tom mjestu, 90.000 KM.


3.

Bazen, koji je još u izgradnji, sa grijanjem (bez toga ne ide) vrijedi cca 30.000 KM; Kuća ima samo 140 m2, visoke srednje klase je i njena izgradnja, prema riječima stručnjaka iz te oblasti, košta oko 210.000 KM, sa namještajem.


4.

Ograda i vanjsko uređenje su oko 30 hiljada; Sve u svemu, Pejoviću je trebalo najviše (otetih) 350.000 KM da na ovom placu napravi kućicu, bazen, uredi plac i ogradu.


5.

Pejović, ipak, nije Milan Potkovani Tegeltija, čija kućica za odmor je višestruko vrednija i nalazi se nedaleko od uhapšenog sudije-kriminalca. 6.

Preciznije, Pejovićeva kućica za odmor je na pola puta izmedju Tegeltije kućice za odmor (procijenjene na sramotnih 200.000 KM) i glavne ceste koja ide od Zavoda za rehabilitaciju “Zotović” i “Incela”.


kućica za odmor sa bazenčićem Potkovanog

7.

Pejović je zaista poštovao kriminalnu hijerarhiju u kriminalnom pravosuđu - nije sebi dozvolio da njegova kućica bude veća od kućice svrgnutog Kuma Pravosudne Mafije Milana Tegeltije (koji je sada savjetnik Milorada Dodika za saksije).


8.

Bilo bi, zaista, odlično da u nekom od KPZ-ova budu komšije, da im ćelije budu što bliže, ako ne jedna uz drugu, bar jedna preko puta druge, da se mogu gledati.


9.

Kad smo već kod bazena, Dalibor Kordić, sudija Osnovnog suda u Banjaluci, napravio ga je u kućnom dvorištu u gradu.


10.

Tu se odmara zajedno sa svojim štićenikom, advokatom kriminalcem Stojanom Vukajlovićem, koji se “advokaturom” bavi nešto više od godinu i po dana. Uspio je za to vrijeme počiniti niz teških krivičnih djela i morao bi se pridružiti Pejoviću.


Zagrljeni Vukajlović i Kordić

11.

Kordić, koji je njegova najjača veza u Osnovnom sudu Banjaluka, i Vukajlović su Kumovi; Što uopšte ne čudi.


Opet zagrljeni Vukajlović i Kordić

12.

Pejović je upravo Vukajloviću omogućio da ošteti Banjaluku za 256.010 KM, prodajući mu na namještenoj licitaciji nekretnine oduzete da bi se sanirala šteta koju je Gradu načinio Miloš Šmitran, bivši načelnik Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Grada Banjaluka.


Šmitran

13.

Šmitran je 2016. godine je osuđen na kaznu zatvora od 6 mjeseci; Presudom je obavezan da Gradu isplati novčani iznos od 539.410 KM.


14.

Detaljno sam, u nizu tekstova, opisao ovaj slučaj u kojem je Pejović na namještenoj licitaciji, brojnim kriminalnim radnjama, Vukajloviću omogućio da šest nekretnina, procijenjenih na 539.410 KM, kupi za svega 283.400 KM.


Nakon mog pisanja ove kriminalne odluke poništio je Okružni sud Banjaluka. (nastaviće se)