четвртак, 29. април 2021.

Banjaluka/Protesti: "Lešinari", navijačka grupa FK "Borac", traži pravednu kaznu za ubicu Dalibora Čambera, jer sumnjaju u namješteno suđenje: Izašli na ulice Banjaluke i zahtijevaju da Ubica bude drakonski kažnjen, jer je iz obijesti ubio Duška Savanovića

Ubica Čamber (prvi s lijeva) sa Dodikom i Igorom Bilbijom (prvi s desna)
koji je nedavno uhapšen zbog ilegalnog posjedovanja oružja 

piše: Slobodan Vasković

Dalibor Čamber, poznat po fotografiji sa Miloradom Dodikom, ubio je Duška Savanovića (24) i ranio Aleksu Babića 31.12.2020. godine iz čiste obijesti.

Ubijeni Duško Savanović

Zločin je učinio ispred benzinske pumpe "NIS petrol" u Trnu kodd Laktaša.

Savanović, koji je ubijen bez ikakvog razloga, bio je član navijačke grupe FK "Borac" - "Lešinari".

Pripadnici te grupe smatraju da pravosudni organi, u dosluhu sa pojedinim visokim funkcionerima policije, namjeravaju da Čamberu izreknu malu kaznu, a svoje sumnje temelje na osnovu šturih izvještaja, kako o likvidaciji, tako i o suđenju ubici.

Zvuči nevjerovatno, ali jedan od režimskih medija, nakon ubistva, objavio je tekst pod naslovom da je, parafraziram, ranjen mladić u Trnu, a ubijenog Savanovića su tek uzgred pomenuli. Isto tako, niko nije izvijestio ni slova o protestu "Lešinara".

Zbog sumnji u namještanje procesa kojim bi Čamber bio minimalno kažnjen za veliki zločin, "Lešinari" su, 28.04.o.g., izašli na ulice Banjaluke i protestnom šetnjom ultimativno zatražili da Ubica Čamber dobije zasluženu kaznu.

"Šaljemo jasnu poruku sa ulice, najstrožije kazne za Duletove ubice", poruka je "Lešinara", koji su pozvali na veliko okupljanje na stadionu FK "Borac" u srijedu, 05.05. ove godine.

Oni su bili na Trgu Krajine i isped Okružnog suda Banjaluka, koji se nalazi preko puta Policijske uprave Grada.

Ova navijačka grupa nije pod kontrolom monstruma Dejana Kostića Dele, Režimskog batinaša, policijskog nasilnika i doušnika i prijatelja Vice Zeljkovića, sestrića Milorada Dodika.

Suđenje ubici Čamberu trebalo bi se nastaviti 04.05. ove godine.