петак, 30. април 2021.

“Crveni Kombi” Medelina - Gang Siniše ilića: Od ilegalnih kladionica, preko šverca cigareta, svih drugih prljavih poslova, do dugih cijevi


Piše: Slobodan Vasković


1.

Siniša Ilić, smijenjen, ali ne i udaljen, sa pozicije zamjenik Ministra civilnih poslova u Savjetu ministara BiH, Kum je Ganga “Crveni Kombi”, koji je u teškom sukobu sa Kartelom koji vodi Triling Kumova - Zoran Stevanović Debeli, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar.


Razlog sukoba su "kadrovi" što ću detaljno pojasniciti u narednim tekstovima


2.

Dom naroda parlamenta BiH nedavno je odbio da raspravlja o smjeni Ilića, tako da je on i dalje na funkciji zamjenika ministra, iako ga je predstavnički dom Parlamenta BiH smijenio zbog nezakonitog organizovanja igara na sreću.


3.

U Domu naroda BiH apsolutnu većinu u Klubu srpskog naroda ima SNSD (četiri od pet); Ilić je o(p)stao zahvaljujući glasovima SNSD-a, tako da se može, bez ikakve rezerve tvrditi, da je tu odluku dono Milorad Dodik.


Svi navedeni, sem Mladena Bosića (SDS), su članovi SNSD

4.

Dodik je, po ko zna koji put podržao notornog kriminalca, da ne bi kvario odnose sa “Crvenim Kombijem” na entitetskom nivou, s kojim je u koaliciji i čine, zajedno sa DEMOS-om, najnbrutalniji, kleptokratski, nenarodni, autokratski kriminalni Režim u Evropi. 


Oni su istinski Istrebljivači Naroda.

5.

Dodik će, prije ili poslije, završiti pod točkovima “Crvenog Kombija”, ali nema kud - oni održavaju njegovu toksičnu vlast još uvijek živom.


6.

Siniša Ilić je kriminalac velikog kalibra. Od prodavca opanaka na pijaci u Lončarima dogurao je do multimilionera brojnim zločinima, koje je počinio, a nakon toga ušao u politiku da bi sačuvao oteto.


7.

Ilić, prema sopstvenim riječima, posjeduje pedeset miliona KM, koje je zaradio, primarno, držeći ilegalne ladionice, ali i švercom cigareta iz Crne Gore, te zelenašenjem i drugim brojnim kriminalnim poslovima kojima se bavi.


8.

Ilić je vlasnik kladionica “BetIN”, a preko deset godina većina njegovig kladioničarskih poslova bila je ilegalna.


9.

Nakon što je otkriveno svega nekoliko njegovih ilegalnih kladionica, Ilić većinu zatvara (oko devedeset), otpušta sve radnike, koje je deceniju držao “na crno” i ostavlja tek nekoliko kladionica koje rade nezakonito (prvobitno šest, ali taj broj se ponovo uvećava iz dana u dan), bez potrebnih dozvola.


10.

Ilić, zamjenik ministra, imao je 100 kladionica u BiH, a bile su prijavljene samo četiri.


U tih sto kladionica (96 neprijavljenih) radilo je 250 radnika, od kojih je bilo prijavljeno samo osam.


Radeći na ovaj način načinio je milionske štete u budžetima BiH i Republike Srpske. Sebi je prigrabio značajan komad od onih 50 miliona KM.


Jedna od Ilićevih ilegalnih kladionica

11.

Kada je javno saopšteno da posjeduje ilegalne kladionice, Ilić je krenuo u njihovo zatvaranje, otpustio je gotovo sve radnike, a ostavio samo sebi i svojim prijateljima bliske prijateljice.


12.

Pred protekle izbore, izvršio je pritisak da svi radnici, zajedno sa svojim porodicama, glasaju za njegovu mafijašku “Crveni kombi” partiju, da bi ih, nakon što je raskrinkan, skoro sve otpustio, jer je zatvorio 90 neprijavljenih kladionica


13.

Treba naglasiti da je na dan izbora plaćao glas 200 KM, a naručio je premlaćivanje onih koji nisu poslušali njegovu naredbu da glasaju za “Crveni Kombi”. Batinanje neposlušnih traje i dan danas, a Ilić ne odustaje od namjere da se osveti svima koji su ga, navodno, izigrali.


14.

To je osoba bez ikakvog karaktera, pokvaren do srži i spreman na sve, toliko se moćnim osjeća. Njegova desna ruka je Kostadin Vasić, teško korumpiirani nazovipolitičar koji decenijama opstaje (prvo u SDS, sada u “Crvenom Kombiju”) zahvaljujući ucjenama i spremnosti na svako zlo.


Nedavno je PU Zvornik prikrila njegov fizički obračun sa jednim licem u kojem je Vasić izvukao vrlo vrlo deblji kraj.


15.

Ilić I Vasić imaju konekcije, sasvim realno i poslove, sa narkoticima o čemu svjedoči njihova fotografija sa narkodilerom i narkomanom Ljubišom Vidakovićen, koju sam već ranije objavljivao.


16.

Ilić je, ilegalno stečenim, prljavim, novcem kupio niz atraktivnih lokacija u Zvorniku.


17.

Izgradio je, između ostalog, zgradu u kojoj izdaje stanove po principu "stan na dan”; Naravno, izbjegava plaćanje poreza, a napravio je i dva sprata više od projektom dozvoljenih. 


Ilićeva zgrada u Medelinu

18.

Službeno vozilo iz ministarstva mu vozi maloljetni sin bez vozačke, a kuriozitet je da ih je, nedavno, isto veče, policija zaustavila u alkoholisanom stanju obojicu


Naravno, to im je “popeglao” Dražen Erkić, načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Zvornik.


Dražen Erkić

19.

Načelnik PU Zvornik Aleksandar Vasiljević zaštitnik je i Glavni inspektor Trilinga Kumova Klana “Crveni Sektaši”, na čijem čelu su Zoran Stevanović Gladni, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar, listom pripadnici Međunarodnog zločinačkog kartela koji se bavi transportima droge u zemlje EU, te svim ostalim vrstama kriminala.

Zoran Stevanović i Aleksandar Vasiljević

20.

Ilić sada pokušava da im otme dio poslova u čemu mu pomaže Erkić koji je u teškom sukobu sa Vasiljevićem, jer se u Zvorniku vrte svakodnevno milionske sume i to je bitka među navodnim policajcima, suštinski najgorim kriminalcima, za što veći kolač od droge i ostalih kriminalnih djela.


21.

Jasno je to i iz činjenice da je Ljubica Vasiljević, supruga Aleksandra Vasiljevića, odbornica SNSD-a u Skupštini opštine Zvornik.Brankica Erkić, supruga Dražena Erkića odbornica je “Crvenog kombija". Zločinci u strankama. Zločinci drže političke partije.22.

Da se Ilić bavi iznudama može se vidjeti i na primjeru da je za dug uzeo kuću od oca svoje supruge; iskreno, rijetko se sreće takva spodoba.


23.

Za vrijeme pandemije, Iliić je stalno pravio Koronažurke, na taj način pridonio maksimalnom širenju virusa i, izvan svake frazumne sumnje, smrti brojnih od posljedica zaraze, ali niko nije ni pomislio da mu zabrani održavanje korona žurki, a kamoli da ga teško kazni zbog svjesnog širenja teške zaraze.

Koronažurka - Ilić, drugi s lijeva

24.

Ilić, uz prijavljene i neprijavljene kladionice, kao novi posao otpočeo je šverc cigaretama; Cigarete za njega, preko Zvorničkog jezera, prevozi njegov bliski saradnik Nenad Prodanović, Odbornik u Skupštini Medelina i poznati čamdžija iz naselja Zelinje.


Prodanovićev poslovni prostor

U Prodanovićevom velikom poslovnom prostoru nalazi se jedna od Ilićevih kladionica.


Nenad Prodanović i Brankica Erkić

25.

Ključnu logističku podršku za šverc cigareta dobija od narečenog Erkića, načelnika Sektora policije, kao i od carinika Dragana Maksimovića, zvanog Guzi.


26.

Ilć se toliko osilio da tenutno formira paravojnu jedinicu od deset ljudi, naoružanih dugim cijevima, čiji je zadatak da ga čuvaju. I da se, ako bude trebalo, u određenom momentu, obračunaju vatrenim oružjem sa Klanom “Crveni Sektaši”.


27.

Grad Droge Zvornik istinski je Medelin. (nastaviće se ii neće još dugo stati)