понедељак, 12. април 2021.

Zvornik, NarkoGrad, je istinska Životinjska Farma na kojoj Kriminalne, Bestijalne Životinje provode surovu torturu nad Ljudima: Narko veze, veliki dileri, njihovi zaštitnici iz policije i politike

NarkoGrad Zvornik

Piše: Slobodan Vasković


1.

NarkoGrad Zvornik ogledalo je Republike Srpske.


2.

Na primjeru Grada Droge, javnog objavljivanja svih veza političara, posebno onih što navodno vode Zvornik, a, suštinski, su ga pretvorili u Mafijašku utvrdu, potom konekcija vrha Policijske uprave i vodećih osoba pravosudnih institucija sa kriminalcima svih vrsta vrlo prezino se uočava stavrni način vladavine Režima Milorada Dodika, koji je direktno oslonjen na gagnsterks eorganizacije.


Njihova isprepletenost, čvrste, gotovo neraskidive veze i nezakoniti, zločinački poslovi, imena onih koji ih čine i načini na koji to rade, kao i njihovo stavljanje iznad zakona, kapilarno pokazuju mehanizam zločinačkog djelovanja Dodikovog Režima .


3.

Dosadašnja serija tekstova o NarkoGradu, kao i onih koje tek namjeravam objaviti, su anatomija Režima, kako u detalju (NarkoGrad), tako i u načelu (Dodikov Režim), jer je način funkcionisanja potpuno isti, kao i veze sa kriminalcima, ali i zato što sve Zvorničke Kriminalne Konekcije vode ravno, bez ikakvih “krivih Drina” do vrha Autokratske vlasti u Banjaluci. I Dodika lično!


4.

Isto tako, sve te veze, na isti način, vode do vrha raznoraznih Regionalnih Klanova, kako narko, tako i onih koji se bave švercom visokoakciznim i svim drugim vrstama roba, što navodi na zaključak da entitom, ali, ne treba to zaboraviti, i najvećim dijelom BiH vladaju Regionalne kriminalne organizacije, a političari su njihovi terenski radnici, koji se enormno bogate, nakon što su doveli narode u ropski položaj. Ono što je najtragičnije jeste da je dobar dio naroda do sada pristajao na matricu da kao protivuslugu za poslušnost, Arbitri/Uzurpatori koji definišu našu nesretnu stvarnost, nude “mirno i sigurno ropstvo”!


Milorad Dodik

5.

Međutim, svemu dođe kraj, pa i takvom načinu života i sve je više Ljudi koji ne žele da pristaju na “mirno i sigurno ropstvo”, konačno svjesni da ih ono, zajedno sa porodicama, vodi u nestanak. A prije nestanka, život u Paklu Istrebljivača Naroda.


6.

Zvornik je istinska, originalna, Životinjska Farma na kojoj Kriminalne, Bestijalne Životinje provode surovu torturu nad Ljudima.


7.

Džordž Orvel je, svojevremeno, pojasnio pojam sloboda riječima - “Ako sloboda išta znači, onda znači pravo da se ljudima kaže ono što ne žele čuti”!


Njegova misao matrica je mog pisanja i, kao i dosad, tako ću i u nastavcima objaviti/reći i Životinjama i Ljudima ono što ne žele čuti, ali odlično znaju da je to što ne žele čuti baš onako kakvim ga opisujem; Nerijetko i mnogo gore.


8.

Nakon uvoda, ponovo krećem od Vidikovca Grada Droge sa kojeg se najbolje vidi da to Zvornik jeste, ali i koji je “Svetionik” Kartela, NarkoDilera, Kriminalaca svih vrsta, koji ih u hotel navodi kao u sigurnu luku gdje se održavaju zatvoreni sastanci i dogovaraju zločinački poslovi teški desetine miliona evra. I u koji se dovoze najskuplje "robe".


9.

O jednom takvom sastanku, održanom nedavno, sam već pisao, a danas nastavljam, opet sastankom, koji se desio prije godinu dana u hotelu “Vidikovac”.


10.

Tada je u hotelu odsjeo Elvis Keljmedni, sin Nasera Keljmendija, jednog od NarkoBosova svjetskog ranga, sa poznatim zvorničkim narkodilerom Bojanom Raonićem.


11.

Da podsjetim, Naser Keljmendi i njegovi sinovi nalaze se na “Crnoj Listi” SAD-a zbog trgovine narkoticima, a Elvisu je od 2016. godine zabranjen ulazak u BiH.


12.

Uprkos tome, on je u Zvorniku, od Policijske uprave MUP RS, 17. avgusta 2018. godine, dobio pasoš BiH, kojeg je Keljmendi svojeručno potpisao, što potvrđuje fotografija njegovog pasoša.


Pasoš Elvisa Keljmendija, izdan u PU Zvornik

13.

Nakon što je ovaj neviđeni skandal objavljen u medijima, MUP RS je naveo da je sve bilo “u skladu sa propisima”, dok je Keljmendi ispod jednog od tekstova o tome kako je i gdje dobio pasoš, lično ostavio komentar “Živeo Dodik”.


Komentar Elvisa Keljmendija

14.

Te 2018. godine na čelu PU Zvornik bio je Goran Abazović, zvani Noj. 


Goran ASbazović Noj

Njega je zaštitio Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.


Nakon penzionisanja smjestio ga je u TRZ “Bratunac” kod svog poslovnog saradnika, prijatelja iz prevarantskih poslova i lažnog humaniste Slavena Ristića, koji je, vjerujem da se dobro sjećate, polovni šator, kao navodnu pokretnu bolnicu, prodao Vladi RS za 4,3 miliona KM. 


Dragan Lukač, šeef svih Zločinačkih organizacija u RS


Nakon što je afera otkrivena, Ristić je navodno vratio novac koji je uzeo za narečenu skalameriju. Međutim, sav novac nije vraćen, već samo dio, a veći komad zadržao je Ristić za sebe.

Slaven Ristić, lažni humanista i polupismeni "bizmismen"

15.

Umjesto Noja na čelo PU Zvornik imenovan je Aleksandar Vasiljević, 15.08.2019. godine, koji je nastavio sa kriminalnim poslovima i zaštitom kriminalaca, kao što je to činio i Abazović prije njega.

Vrh Kartela: Zoran Stevanović Gladni i Aleksandar Vasiljević

16.

Vasiljević je znao da su u “Vidikovcu” smješteni Keljmendi i Raonić i to nekoliko dana, ali ništa nije preduzeo kako bi uhapsio i jednog i drugog.


Posebno Raonića koji je u bjekstvu, jer ga je Sud BiH, 21.06.2019., presudio na pet godina robije. Za njim traga i jedna zemlja iz EU.


17.

Vasiljević ništa nije preduzeo, zato što je on tu da štiti kriminalce, a ne narod, a Keljmendi i Raonić su, usred pandemije, aprila 2020., nekoliko dana boravili u hotelu “Vidikovac”, koji je u vlasništvu Jakova Galića, člana Socijalističke partije i poslanika u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH.


18.

Od tada niko ne zna gdje je Raonić, premda se i prije toga, iako je bio u bjekstvu, znao pojaviti u Zvorniku vozeći ferari ili porše, crvene boje, prirediti vatromet ili neko drugo slavlje i ponovo nestati. Iako je bio vidljiv za sve, za Vasiljevića i njegovu “policiju” ostao je stelt!


19.

Raonić je na pet godina robije presuđen zbog krađe identiteta i falsifikovanja isprava koje je prodavao kriminalcima, mahom narko dilerima po cijeni od 10.000 KM, pa naviše.Sa njim je presuđen (pristao na nagodbu sa Tužilaštvom BiH) njegov najbolji prijatelj i kum Bojan Đokić zvani Đurđo.


On se nedavno vratio sa odsluženja kazne od dvije godine i deset mjeseci. (Đurđo je vlasnik kafea “Sač”, koji se vodi na njegovoj supruzi).


20.

Đokić je osoba od najvećeg povjerenja Siniše Mijatovića, potpredsjednika Skupštine Zvornika, koji je, nedavno, u “Vidikovcu” održao sastanak sa dijelom vrha Kartela, koji vodi Slaviša Kokeza iz Beograda. Zvornički dio tog Kartela vode Zoran Stevanović Gladni, Siniša Mijatović i Dejan Ilić Tigar.


Siniša Mijatović


Bili su, između ostalih, prisutni i Dejan Ilić Tigar, jedan od vođa Kartela NarkoGrada, kao i Đokić.


Dejan Ilić Tigar, lijevo


Đurđo Đokić je tada dobio specijalne zadatke po pitanju Slaviše Kokeze.


Đurđo Đokić

21.

Kokeza, koji je osumnjičen za pljačku 620 miliona evra u Srbiji i brojne druge nezakonitosti, je kum i najbolji prijatelj Siniše Mijatovića. 


Slaviša Kokeza

Pisao sam o tome detaljno u tekstu - “Vidikovac” Grada Droge: Zasjedao Kartel; Na sastanku i falsifikatori presuđeni za organizovani kriminal; Mijatović pokušava oteti zemljište za pravljenje zgrade; Marković i Stevanović nastavljaju krasti šljunak; Kako je Gladni uhapšen u Šapcu sa 150.000 evra, za koje nije mogao dokazati porijeklo!!!


Zoran Stevanović Gladni

22.

Na posljednjem sastanku nije bio šef NarkoGrada Zoran Stevanović Gladni, ali je, svakako, indikativno da je Naser Keljmendi priveden u Loznici 19.02.2021. godine na informativni razgovor nakon čega je pušten na slobodu.


Naser Keljmendi


U Loznici živi Zoran Stevanović Gladni koji, nerijetko, prijeti da će svojim protivnicima dovesti “Albanske kriminalce sa Kosova”. Jasno je i na koje “Albanske kriminalce sa Kosova” misli, nakon pasoša za Elvisa Keljmendija, koji je izdala Policijska uprava Zvornik.


Elvis Keljmendi

23.

Ponovo smo na “Vidikovcu”, jer je on jedna od ključnih tačaka na koju se doprema droga iz Srbije (Malog Zvornika) u većim količinama i u hotelu se miješa sa raznim supstancama, a potom distribuiše dalje.Sve o ovome zna načelnik PU Vasiljević, kao što zna i direktor hotela Oliver Mitrović, zet Jakova Galića. 


Aleksandar Vasiljević


Naravno da je sa svim detaljno upoznat i Dragoslav Ostojić, komandir Policijske stanice Zvornik, koji je, zajedno sa Vasiljevićem, ključni policijski zaštitnik NarkoKartela, njihovih poslova i pripadnika.


24.

Upravo su Vasiljević i Ostojić teško korumpiranog Vladislava Vukovića sa pozicije komandira PS Kozluk prebacili za inspektora koji kontroliše Zvorničko jezero; Ne da bi uhapsio nekog, već da bi tovari droge i drugih pvercovanih roba sigurno prešli iz Srbije u BiH.


Veselin Vuković

25.

Glavni dobavljač iz Srbije (velike količine) je Branko Hajduković, vlasnik lokala “Ikar” u Malom Zvorniku.


On je bio svjedok u slučaju monstruoznog ubistva Smaila Tarića, čije tijelo je raskomadano i spaljeno; Njegovi dijelovi tijela pronađeni su 2008. godine.Hajduković je bio svjedok tužilaštva protiv osumnjičenih, ali je promijenio svjedočenje i rekao da ga je “policija prisilila” da svjedoči navodno lažno.


26.

Za Hajdukovićerm je raspisana potjernica u BiH, ali on nesmetano dolazi u Zvornik, odsjeda na Vidikovcu, potom, u kafeu “Tema”, iza kojeg stoji Danijel Dragičević, šef Dodikovog kabineta, kao i u Bajićevom (Đurđinom) “Saču”.


Danijel Dragičević


Vasiljević i Ostojić ga “ne vide”, kao ni bilo koji drugi policajac.


Naselje "Divič"

Štaviše, dali su mu policajca Emira Tuhčića da ga ilegalno sa “robom” vozi čamcem preko Zvorničkog jezera do naselja “Divič” i ”Vidikovca”. (nastaviće se i neće još dugo stati)