субота, 3. април 2021.

Mafijaški Bastardi od Zvornika su napravili sopstvenu Utvrdu; Peru se desetine miliona KM; Pljačka građana traje - otima se od 10 pfeninga do stadiona; Uloga Spome Na Vodi Stevanović u špediterskom Raju za kriminalce

 


piše: Slobodan Vasković


1.

Zoran Stevanović Gladni, gradonačelnik Zvornika, nezakonito je, samo na jednom posliću, u posljednje tri godine inkasirao 3.024.000 KM, pljačkajući stanovništvo tog Grada i njegovih ruralnih sredina. 

Zoran Stevanović Gladni

Učinio je to preko firme AD “Vodovod i komunalije”, u kojoj je on predstavnik državnog kapitala (60 posto), dok su Obren Marković, narodni poslanik SNDS, i Jovan Tomić, zvani Gemo, direktor tog preduzeća, suvlasnici sa po 20 posto.


Obren Marković

2.

Pljačka je izvršena na osnovu nezakonite odluke koju je donijela Skupština Zvornika 07.03.2018., prema kojoj je obavezno plaćanje cijene odvoza komunalnog otpada,i u situaciji kada nema zaključen ugovor o odvozu tog otpada sa davaocem usluge.


3.

Ustavni sud Republike Srpske donio je 15.07.2020. Odluku kojom je utvrdio da se član 21. stav 1, 2 i 3 Odluke o komunalnom redu na području Grada Zvornik (Službeni glasnik Grada Zvornika broj 3/18) nije u saglasnosti sa Ustavom RS i Zakonom o komunalnim djelatnostima (Službeni glasnik RS Broj 124/11 i 100/17).


Ustavni sud je utvrdio da je navedena Odluka u suprotnosti sa Zakonom, koji propisuje da se pružanje i korištenje komunalnih usluga mora vršiti na osnovu zaključenih ugovora imeđu korisnika usluga i davaoca tih usluga.


4.

Međutim, Mafijaški Kum Stevanović, koji pljačka Zvornik po svim osnovama i koji je taj Grad pretvorio u Gangstersko Zmijsko Gnijezdo, nije ispoštovao odluku Ustavnog suda, tako da mu sva domaćinstva sa teritorije Grada moraju plaćati harač od 7 KM mjesečno. Ko ne plati harač - 300 KM kazne!

Jovan Tomić Gemo

Čini se da je to mala svota, ali treba imati u vidu da Zvornik, prema posljednjem popisu, ima 18.300 domaćinstava, od kojih je 12.000 u seoskim područjima. Domaćinstva iz seoskih sredina nikada nisu plaćali odvoz otpada, jer ga niko i ne odvozi, ali od 2018. moraju za uslugu, koja ne postoji, plaćati Gladnom Prokletniku 7 KM mjesečno.


Kada se 12.000 domaćinstava pomnoži sa 7 KM, dobije se 84.000 KM, mjesečno.


Budući da otvorena pljačka traje tačno 36 mjeseci dođemo do cifre od 84.000 KM x 36 = 3.024.000 KM, koliko je opljačkano.


Najveći dio tog novca otišao je u džepove Mafijaša Gladnog, Markovića i Geme.


5.

Za kriminalce Stevanovića, Markovića i Tomića ne važe ni zakoni niti odluke Ustavnog suda Republike Srpske - za njih vrijedi jedino matrica: Otimaj sve što očima vidiš.Ono što je dodatni dokaz maksimalnog štetočinstva Šefa Zmijskog Mafijaškog Gnijezda, jeste činjenica da se otpad prikupljen u Zvorniku ne odvozi regionalnu eko deponiju, koja je pod ingerencijama Grada, već se istresa na divljim deponijama.Na eko deponiju otpad dovoze preduzeća iz sedam opština. Odlaganje otpada se plaća, ali ni za to Gradu koji vodi Stevanović i njegova Bagra neće da plate ništa. 


Sve uzeti, ništa ne ostaviti - Prokletnikov je moto.


6. 

Kakvi su to Bastardi, svjedoči i bizaran podatak da su spremni od građana oteti i 10 pfeninga.Nenajedene Životinje, kojima je uvijek malo, bez ikakvog obavještenja, povećale su cijene vode (za deset pfeninga), dok su naknade za kanalizaciju uvećali za 13 pfeninga. Bagra iz usta otima!


7.

Na već čuvenoj slici iz narkokafea “Medellin”, (koji u ime narko grupe iz susjednog grada vodi kriminalac Jovan Stojić Stojke), gdje svoju zločinačku grupu okuplja Gladni, pored njega, (sa njegove desne strane), sjede Milosav Mićo Jerkić, direktor privatne firme Danijela Dragičevića, šefa kabineta Milorada Dodika, a uz njega Aleksandar Pisić, odbornik SNSD-a u Skupštini Grada.


I Dragičevićeva privatna firma izvlači novac iz budžeta Grada, pljačkajući tako građane, o čemu ću posebno pisati, a isto čini i firma odbornika Pisića, pod imenom “Jovana Bet”, Pađine bb, Zvornik.

7.    

Pisić je sluga Gladnog Prokletnika, što i ne čudi, jer njegova firma živi od budžeta Zvornika - sve tendere dobija isključivo od Grada.


8.

Gladni, zajedno sa Sinišom Mijatovićem i Dejanom Ilićem Tigrom, šefuju i krakom Hobotnice koju vode, Građevinskom mafijom.


Dejan Ilić Tigar, lijevo

9.

Cilj im je da ogromne količine keša koje su stekli ilegalnim radnjama i švercom svega što se švercovati može - ljudi, roba, narkotika, ulože u izgradnju novih stambenih objekata.


Zvornik već sada izgleda kao Betonska Utvrda Mafijaša, jer je svaka, malo veća, zelena površina pretvorena u gradilište/praonicu višemilionskih iznosa.


Međutim, sve je to malo, koliko su novca ilegalno zaradili. A peru novac i za regionalne mafijaške grupe.


Zbog toga se Gladni&co pripremaju da otmu stadion FK “Drine”, koji se nalazi na veoma atraktivnoj lokaciji. 


10.

Stevanović, preko svog potrčka Miće Jevtića, direktora “Zvornik stana”, koji je i predsjednik FK "Drina", svjesno urušava fudbalski klub kako bi ispao u niži rang. 


Razlog je što su zločinci/posjednici desetina nelegalnih miliona KM odlučili da stadion pretvore u gradsko građevinsko zemljište, izgrade naselje, operu pare i izvuku, od prodaje stambenih i poslovnih prostora, čist novac.

Počela je već lagana priprema javnosti tvrdnjama da je stadion “podvodan” te ga treba izmjestiti. Odlučeno je i gdje, a izgradnja novog stadiona ići će po principu javno-privatnog partnerstva, što, opet, znači da će Zvornička Mafija koja je pokorila Grad i stanovnike pretvorila u roblje, i novi stadion dobro unovčiti.


11.

Zoran Stevanović Gladni (SNSD), zajedno sa Sinišom Mijatovićem (DEMOS) i Dejanom Ilićem Tigrom (SNSD) vodi zločinačku organizaciju “Crveni Sektaši”, koja ima razgranate i čvvrste veze sa kriminalnim organizacijama iz cijelog Regiona - u Srbiji, onim sa Kosova, u Hrvatskoj, sa pripadnicima mafije i drugih zemalja.

Kostadin Vasić, presuđeni razbojnik i narko diler Ljubiša Vidaković i Siniša Ilić

Već sam pisao o tome kako im dio “teritorije” pokušava preoteti “Crveni Kombi” Siniše Ilića, vlasnika desetina ilegalnih kladionica i desetina nelegalnih miliona KM.


Taj sukob se pojačava i nije za vjerovati da će Gladni htjeti prepustiti i najmanji dio unosnih podzemnih poslova suparničkoj ekipi.


Spoma Na Vodi - Kraljica Istoka?!

12.

Za kraj sam ostavio “uzoritu” Spomenku Stevanović, narodnu poslanicu “DEMOS-a”, koja posjeduje špeditersku firmu “FERŠPED”.


Direktor te firme je Ognjen Janjić.


Janjić je čovjek od najvećeg povjerenja Siniše Mijatovića, koji je kum Slaviše Kokeze, za kojeg je “odradio” niz prekograničnih prljavih poslova.


Mijatović

Da li će se ispostaviti da je Spoma Na Vodi Stevanović - mafijaška Kraljica Istoka? (Ostanite sa mnom, jer će se nastaviti i neće još dugo prestati)