понедељак, 24. новембар 2014.

Vaskoviću stigla slika sa ATV-a

piše: Slobodan Vasković

Prijetnje likvidacijom i prebijanjem Srđanu Puhalu i Slobodanu Vaskoviću, upućene 23.11. ove godine, inicirane su i navođene iz Deska Alternativne televizije, Studija 2 Režima.

Zaključujem to na osnovu činjenice da se to veče, par sati nakon upućenih prijetnji, Igor Požgaj, inicijator i organizator potencijalnog krvavog pira, pojavio u “Vijestima” te Režimske kuće.

Uz to, činjenica da se kao jedan od potencijalnih ubica lično predstavio i Dragan Kelečević, snimatelj ATV-a, koji je i rođeni brat Nataše (Kelečević) Tešanović, suvlasnice i direktorice Studija 2 Režima, dodatno me uvjerava da iza svjesne namjere teškog fizičkog povređivanja Puhala i likvidacije Vaskovića, stoji neko iz vrha ATV-a.

Nije naodmet napomenuti da je cijelu ovu “Krvavu dramu” u pokušaju, potpirivala i izvjesna individua sa ATV-a Sandra Kukić, koja smatra da se novinar postaje rektalnim alpinizmom. Što i ne čudi, jer takvi stavovi i karijerni pristupi i jesu krajnji intelektualni domet Režimske nedonoščadi.

Kada je pomenuti trojac u pitanju, izvan svake razumne sumnje za njih vrijedi da, u skladu sa najnasilnijim metodama tog istog Režima, namjeravaju da izliječe sopstvene komplekse, frustracije, nedorečenost, neznanje i nepismenost.

Kada pažljivo pogledate komunikaciju to troje, lako se uvjerite u njihov potpuni nedostatak duha i nevjerovatnu težnju za nasiljem, kao primarnom opcijom razgraničenja “nesporazuma” sa onima koji im smetaju, ili su im se na neki način zamjerili.

Upravo njihova javno prezentovana krvoločnost i potreba da komplekse liječe slušajući kako Vaskoviću i Puhalu krckaju kosti pod udarcima bejzbol palice, ili neke slične “sofisticirane” sprave, navodi me na zaključak da ta nedorasla žgadija nije osmislila pozive na prebijanja i likvidaciju, već su samo kanalizacioni kanal preko kojeg su plasirane “želje i pozdravi”.

U to me dodatno uvjerava i ubijeđenost Požgaja, koji na opomenu jednog razumnog sagovornika da je neprihvatljivo prijetiti, odgovara da cijeli slučaj “prijavi u Austriji”. Požgaj jeste potpuni Idiot, ali i kao takav odlično zna da korumpirani vrh MUP-a RS neće dozvoliti da se sprovede bilo kakva istraga o ubilačkim namjerama ATV-ovih Režimskih Ratnika. Posebno ne kada su one upućene Vaskoviću.

Upravo u mojim tekstovima o teškim kriminalnim radnjama preko “Mreže plus”, čiji su osnivači ATV i Hajat, leži izvorište prijetnji ATV-ovih nasilnika (Puhala mrze, jer ima stav, što je Režimu neprihvatljivo i krajnje bolno).

Više od tri godine pišem o medijskoj mafiji, u koju spadaju brojni Kulenovići, Darko Aleksić (suvlasnik ATV-a), Stipe Prlić, Zoran Bakula i drugi, kao i S.V.R.S.A., te brojne druge firme, a sve je rezultovalo obimnom istragom Tužilaštva BiH, Tužilaštva Slovenije i Tužilaštva Austrije (vidi tekstove na blogu). I privođenjem pomenutih. Istraga se i dalje vodi i rezultovaće optužnicom, tu dileme nema.

Nakon svega, ostaje otvoreno pitanje ko je iz vrha ATV-a naredio “Zelenim beretkama” Požgaju, Kelečeviću&co da pokrenu akciju prebijanja i likvidacije Puhala i Vaskovića?

U želji da to saznam, uputio sam dopis Nataši (Kelečević) Tešanović da se očituje o ubilačkim namjerama svojih podređenih, koji na nasilje pozivaju iz službenih prostorija ATV-a, potom svoga brata i ostalih saučesnika.

Tešanovićeva je, umjesto konkretnih odgovorana moja pitanja, iznijela svoje impresije o meni i mom radu, koje stopostostno korespondiraju sa impresijama ostalih režimskih aparatčika. Pri tom je apostrofirala tužbe za klevetu koje Režim podnosi protiv mene (ali ne i protiv ATV-a), „zaboravljajući“ da se suvlasnikom ATV-a Darkom Aleksićem bave Tužilaštva tri države, zbog optužbi za pranje novca.

Tešanovićeva je istakla da mi ona lično ne prijeti, niti da će mi prijetiti, kao i da smatra da ja nisam u opasnosti. Što je odlično!

Sve što mi je Tešanovićeva napisala možete pročitati u njenom odgovoru, što mi ga je spremila u formatu slike!

Pitanja za Natašu Tešanović, suvlasnicu i direktoricu ATV-a i njen odgovor


Alternativna televizija Banjaluka
Nataša Tešanović, direktor

Poštovana, 

na Fejsbuk stranici Igora Požgaja, jednog od urednika TV kuće na čijem ste čelu, 23. novembra 2014. pozivano je na prebijanje i ubistvo Slobodana Vaskovića i Srđana Puhala. 

Požgaj je inicirao dijalog u kojem su Vaš brat, Dragan Kelečević, potom Bojan Vučenović i Aleksandar Damjanović iznijeli prijetnje koje se kreću od "prebiću ga na mrtvo ime", "ovaj se papan neće glave nanosati", zatim "Puhala otpuhati hitno"...

S obzirom na to da su dvojica od četvorice navedenih potencijalnih ubica i, po sopstevnom priznaju, nasilnika zaposleni na ATV, molim Vas da mi odgovorite na sledeća pitanja:

1. Da li je rukovodstvo ATV i uredništvo te medijske kuće odobrilo pripremu prebijanja i ubistva Srđana Puhala i Slobodana Vaskovića?

2. Koji su razlozi zbog kojih Vaši uposlenici insistiraju na prebijanju i likvidaciji navedenih?

3. Da li Vi lično stojite ovih poziva na prebijanje i likvidaciju?

4. Da li smatrate da Vaskovića treba likvidirati zbog njegovih tekstova o pranju novca i drugim kriminalnim radnjama, u kojima je učestvovao Darko Aleksić, suvlasnik ATV, a koje je Vasković objavio u protekle tri godine?

Molim Vas da mi na ova pitanja odgovorite najkasnije do ponedeljka, 24. novmbra, do 14 časova, kako bi izvjestio javnost o Vašim stavovima i stavovima kuće koju vodite o ovoj temi.

Slobodan Vasković, novinar-bloger