субота, 29. новембар 2014.

Gojko Vasić, direktor policije, priznao da MUP RS nije izvršio nikakvo vještačenje snimka o kupovini poslanika

piše: Slobodan Vasković

Direktor Policije Republike Srpske Gojko Vasić potvrdio je nije izvršeno vještačenje audio snimka na kojem premijerka Željka Cvijanović govori o kupovini dva poslanika, čime je demantovao ranije tvrdnje policije RS da je snimak “montiran”.

Pokušavajući da “izvadi fleke” i umanji raniju laž emitivanu iz Uprave kriminalističke policije da je cijeli snimak montiran i da su “iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijera, iste montirane sa drugim izjavama, te da je na taj način stvoren izveden, prividan stvarni razgovor između Predsjednika Vlade i NN lica – sagovornika”, Vasić sada, vjerovali ili ne, tvrdi da “u ovom trenutku uopšte nije važno da li je izvšeno vještačenje snimka”.

"Ova istraga usmjerena je u više pravaca. Nadležni organi moraju da provere autentičnost snimka, kao i navode koji se na njemu pojavljuju", rekao je novinarima Vasić.

On tvrdi da će nadležno tužilaštvo tražiti da veštačenje obave domaći stručnjaci, ali i njihove kolege iz inostranstva.
"Bitno je, kada bude zaokružena priča, da javnost bude informisana šta je nadležno tužilaštvo prihvatilo kao dokaz i šta je utvrđeno o audio-zapisu", dodao je Vasić.

Postupajući na ovaj način, Vasić je direktno priznao da je MUP RS u službi kriminalaca koji kupuju poslanike, ali i da je policiji glavni cilj zastrašivanje novinara koji su objavili snimak.

Vasić nije pokazao ni trunke stida znog notornih laži saopštenih iz MUP-a RS o “montiranom snimku” i “višemjesečnom praćenju Željke Cvijanović”.

Jasno je sada da je Policijska hunta, koju predvode ministar Radislav Jovičić, Gojko Vasić i šef UKP Zoran Mandić, svjesno slagala javnost, kako bi omogućili Miloradu Dodiku da formira skupštinsku većinu.

Jasno je i da je aktuelna skupštinska većina kupljena i da RS vodi korumpirana i kriminalna vlast.

Jasno je i da je MUP RS u službi zločinačke organizacije koja kupuje poslanike. I da ta institucija služi isključivo za pokrivanje kriminalnih djela, koje čine predstavnici vlasti.

Sve ovo objavio sam na blogu 18. novembra, nakon čega su u MUP RS razmatrali opciju da “snažno krenu na Vaskovića”.  

Vezani tekst-Zastrašivanje novinara: Dodikova policijska hunta krenula u odmazdu; MUP priznao da su Jovičić, Vasić i Mandić počinili teška krivična djela