четвртак, 27. новембар 2014.

Budo Stanković ponovo jaše nakon Dodikovog psihofizičkog tretmana; Papak Mitrović kupljen u „Kalderi“

 piše: Slobodan Vasković

Milorad Dodik nije ispoštovao svoju riječ datu 29.10. Budi Stankoviću u Palati predsjednika da će ga smijeniti sa pozicije šefa IO SNSD Laktaši.

Taj dan došlo je do oštrog sukoba između Dodika i Stankovića, jer je  Okružni sud Banjaluka donio (23. oktobra 2014. godine) Presudu broj: 11 0 U 012 752 13 U, kojom poništava notarske ugovore kojima je zemljište, koje koristi Poljoprivredna škola u Banjaluci, bilo upisano kao vlasništvo firme „Gilmark“ iz Gradiške. 
Sud je utvrdio da je Grad Banjaluka stvarni vlasnik zemljišta (gotovo 300 dunuma), a Poljoprivredna škola njegov privremeni korisnik, te da ta školska institucija „nema mogućnost da raspolaže navedenim nepokretnostima obzirom da se radi o zemljištu kojim raspolaže Grad Banjaluka“.
“Gilmark” je to zemljište prepisao Budi Stankoviću, te je Dodikov kum ostao bez gotovo 300 dunuma zemlje.
Upućeni tvrde da sukob između Dodika i Stankovića nije bio samo verbalan, već da je Predsjednik Grupe Građana u Palati nekoliko puta snažno “dohvatio” svog Kuma. I to po svim tjelesnim predjelima. (Što Dodiku nije strano). Budo, nekadašnji bokser, pokušao je eskivirati Dodikove snažne zamahe, ali zalud. Zna Dodik kako Budo eskivira, pa ga je savladao već u prvoj rundi.

Razlog psihofizičke sinergije Dodika i Stankovića je nepovoljna presuda, koja ih ostavlja bez zemljišta vrijednog cca 300 miliona KM. Koje je Stanković oteo.

Sad na ovom mjestu moram braniti Stankovića, jer je on najmanje kriv za gubitak 300 dunuma. Dodik se prije njega morao psihofizički sinergisati sa Slobodanom Raduljem, Republičkim javnim pravobraniocem, bez čijeg odobrenja notar Dragojla Aleksić nije mogla prepisati zemljište sa “Gilmarka” na Stankovića.

“Fasungu” je zatim zaslužio i Aleksandar Deurić, jer nije uspio, u skladu sa “zakonom”, proknjižiti zemljište, a prije Bude trebalo je “psihofizički” da bude tretiran i Mirko Dončić, ovlašteni sudski vještak, koji je “izvještačio” kriminalne ugovore mijenjanja parcela u Banjaluci za parcele po seoskim jarugama. (Samo šef Policijske hunte Radislav Jovičić tu ne nalazi kriminalne akte).

Stanković se oporavio od Dodikove psihofizičke kure i odmah navalio na svog dugogodišnjeg neprijatelja Milovana Topolovića, kojeg je već otjerao sa pozicije načelnika Laktaša. Sada Stanković ne dozvoljava Topoloviću da se igdje zaposli, a bilo mu je obećano mjesto pomoćnika ministra prosvjete.

Nije Stanković potreban Dodiku smao zbog Topolovića, već i zbog Kupljenog Papka Vojina Mitrovića, ali o tome šire narednih dana.

Do tada da se zna da je Mitrović sve uslove transfera utanačio i potvrdio 23.11.2014. u kafani “Kaldera” u Laktašima.

Mitrović je u pratnji još dvije osobe (imena poznata redakciji), došao u Kalderu oko 18 časova i sve do 21 čas strpljivo čekao Dodika.

Ogladnili su, pa su, čekajući, spucali po biftek (malo krvaviji), a onda im se pridružio i Dodik.

Dogovoreno je da Mitrovićeva firma dobije kredit od IRB-a vrijedan 1,5 miliona KM. Dogovoreni su i detalji oko posla sa Budom Stankovićem.

Nakon jednočasovne sjedeljke sesija je završena, a Dodik je rekao konobaru da “sve ide na račun kuće”. Ceh je bio 200 KM.

Da rezimiram: Do sada je Mitrović od Dodika sigurno dobio biftek, salatu, kolač i par pića; kredit IRB-a tek treba da se završi, kao i posao za koji je zadužen Budo Stanković.

U istom periodu Mitrović je dobio i novo ime: Kupljeni Papak. Vrijedilo je Bifteka!