субота, 22. новембар 2014.

“Dramatično” upozorenje direktora Policije Gojka Vasića: Čuvajte se komšija-voajera i kamera na TV-u

piše: Slobodan Vasković

U „Vijestima“ ATV-a, koje je vodio jedan od najlošijih, najnekvalitetnijih i najotužnijih portparola Režima Igor Požgaj, pojavio se i Gojko Vasić, direktor policijske hunte Republike Srpske. Tema: Prisluškivanje, ali u ofucanoj ambalaži „ATV štiti Režim“.

Vasić je „posijao“ nekoliko nemuštih paranoičnih budalaština o TV aparatima sa kamerom, preko kojih nas komšije gledaju, dok mi gledamo seriju (nije objasnio da li nas komšije gledaju i kada mi ne gledamo seriju, što je, pretpostvaljam, strogo povjerljivo), o virusima i softverima o kojima on nema pojma, opasnim telefonima i računarima koji se poklanjaju...

Vasić je natrućao koještarije, što mu i nije bio problem sa voditeljem koji nema pojma ni o čemu, ali zna da je Sveti cilj skinuti stigmu sa Željke Cvijanović, što je otvoreno priznala da je SNSD kupio dva poslanika.

Umjesto da o tome kaže bilo šta konkretno, Vasić se odjednom sjetio kupovine glasova u izbornoj kampanji, kako netom završenoj, tako i onim od prije četiri i šest godina. Kakva iluminacija.

Nakon toga je, u stilu Predraga Ćeranića, po čijim parapsihološkim smjernicama „Treće Oko i Četvrto Uho“ MUP RS radi već mjesecima, Vasić ubacio „virus“ (da razvuče dragim gledaocima pamet, a Komšiju-voajera zbuni u analitici), uvodeći ničim izazvan, poplave, vaučere, humanitarnu pomoć...

Šta je do sada radila hunta po tom pitanju i zbog čega nisu adekvatno odreagovali, Vasić nije rekao, plašeći se, valjda, svog komšije - voajera „opasnih namjera“ i kamere na TV-u, koji bi mogao otkriti ciljeve takozvane policije RS. I to dok Vasić gleda „TV Komrakov“, zaboravljajući da ćebetom prekrije kameru na svom kućnom TV aparatu.

Vasić i nije nastupio na ATV-u da bi rekao nešto konkretno, već da bi najavio relativizaciju slučaja „Dva Papka“ i njeno slanje u zaborav. Sa tog aspekta, njegovo gostovanje u Studiju 2 Režima (Studio 1 je u zgradi „TV Komrakov“), bio je više nego uspješan.

Sa svakog drugog, Vasićeve izjave su politikantstvo najnižeg stepena, a ne istup policijskog funkcionera, kojem je zaštita zakonitosti prioritet.

Njegov istup nova je epizoda trakavice „Kako je MUP RS postao Hunta“ i novi dokaz da je ta policijska agencija stranačka falanga što služi, isključivo, za sprečavanje otkrivanja kriminala i korupcije.

Vasić je, kao i ministar Radislav Jovičić i šef UKP-a Zoran Mandić, SNSD-ov aparatčik, nesposoban za bilo kakav koristan policijski rad. Taj trojac kastrata, poltrončina, neznalica i karijerista, nijednom jedinom riječju nisu pomenuli sopstvenu odgovornost za Cvijanovićkin „audio opus“, iako je dotična štićena ličnost i, osim snimanju skandaloznih izjava o kupovini poslanika, mogla je biti izložena i brojnim drugim, daleko većim i opasnijim neprijatnostima.