понедељак, 10. новембар 2014.

Dodik ne da Ivaniću ni u Palatu predsjednika ni u zgradu Vlade RS

Piše: Slobodan Vasković

Bijesan što njegova perjanica, Željka Cvijanović, nije pobijedila u trci za srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorad Dodik je odlučio da se osveti pobjedniku Mladenu Ivanichu i to na način koji govori sve o Dodikovom mentalnom sklopu i koji potvrđuje činjenicu da on nema ni politički ni moralni habitus.

Dodik je zabranio da se Ivaniću da na raspolaganje kancelarija u Palati predsjednika, koju je koristio Nebojša Radmanović za vrijeme svog mandata u Predsjedništvu BiH.

Logično bi bilo da ta kancelarija sada bude stavljena na raspolaganje Radmanovićevom nasljedniku u Predsjedništvu BiH, ali je Dodik odlučio da Ivanić ne može koristiti tu kancelariju, pokazujući, po ko zna koji put, da narodnu imovinu tretira kao da je njegova privatna.

Ranije je ulazak u Palatu predsjendika zabranjivao nepoželjnim novinarima, a sada je u svojoj jarosti i bezobrazluku otišao i korak dalje, pa će legitimnom članu Predsjedništva BiH onemogućiti da koristi prostorije u zgradi koja je vlasništvo RS i svih njenih građana, a ne jedne političke stranke.

Kako su pripadnici SNSD-a megalomani i vole da se kite perjem koje je premasno platio narod RS, Radmanović je tokom svog mandata imao i kancelariju u novoj zgradi Vlade RS. 

Ta kancelarija je smještena na drugom spratu i tu je imao i sekretaricu. Ivaniću će biti oduzeta i ta kancelarija, jer on nije član vladajuće kaste, koja i zgradu Vlade, baš kao i Palatu predsjednika, doživljava kao privatno vlasništvo.

Dodik je odlučio da Ivanića smjesti u staru zgradu Vlade, koja se nalazi tik uz zgradu Narodne skupštine RS. Naložio je da se za Ivanića preurede prostorije na sedmom spratu te zgrade.

Ovakvi Dodikovi postupci ne čude. Poznato je da je upravo Dodik svojevremeno naredio da se iz svog kabineta izbaci nekadašnji predsjednik RS Nikola Poplašen, nakon što ga je s te funkcije smijenio visoki predstavnik.