четвртак, 20. новембар 2014.

Slučaj “Dva Papka” prerasta u slučaj “Dvije jetrve”

Piše: Slobodan Vasković

Istražujem i dalje ko je sve bio u pijačarskom bircuzu “Kod Dva Papka”, kada je Željka Cvijanović napravila neviđeni skandal. I to potpuno trijezna.

Osim da je snimak autentičan i nemontiran, do sada sam utvrdio da je jedna od sagovornica Željke Cvijanović, ujedno i njena jetrva Nataša Cvijanović, načelnica Odjeljenja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u Ministarstvu prosvete i kulture u Vladi RS.

Nataša Cvijanović je supruga Slobodana Cvijanovića, brata Aleksandra Cvijanovića, muža Željke Cvijanović.

Blizu sam imena i treće učesnice razgovora, čekam još samo forenzičke potvrde.

Sada transkript razgovora Željke Cvijanović sa stranačkim drugaricama izgleda ovako:

Željka Cvijanović: ...pa ne možeš insistirati ništa tu...

Nataša Cvijanović: Neće da nam kaže, to su sigurno ona dva papka...

Željka Cvijanović: ... pa jeste iz Šukalove stranke. Zato smo mi kupili drugu dvojicu, pa ćemo vidjeti jesmo li ih kvalitetno kupili... Ako oni izdaju imamo drugu dvojicu. Eto.

Drugi Ženski Glas: ...pa ja tebe htjela pitat možemo li mi isforsirati onu priču da idemo..., jer mi smo već vrbovali Miloša Kovačevića da krene na medije sa pričom bosanski/bošnjački jezik

Željka Cvijanović: ... pa nek ide naravno, ko mu brani, ali to je do akademske zajednice to da priča i da objašnjava da se napravi emisija

Treći ženski Glas: ...slušajući tu znamo mi da ne škripi nigdje, jebi ga...

Željka Cvijanović: Pa jebi ga, škripi tu sa tom dvojicom što su nesigurna, što puno traže, ucjenjuju, ima traži da bude direktor... to nije čak ni stav politički... 


Prvo o mjestu snimanja: Nakon forenzičkih metoda koje sam upotrijebio, a koje zbog interesa istrage ne mogu navoditi, snimak je napravljen u zgradi Vlade RS.

Na ovom mjestu dolazim do male dileme: Da li je snimak napravljen u Sali gdje se održavaju sjednice Vlade RS i koja je opremljena audio i video tehnikom ili u kabinetu Željke Cvijanović.

U prvom slučaju, Neko je mogao da “zaboravi” da spusti regler, mikrofoni su ostali uključeni, razgovor je snimljen, presnimljen, sve je obrisano, kako bi se sklonili dokazi; Snimak je dospio u ruke pripadnika Režima spremnih da se Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović “napiju krvi”. Ostatak znate-snimak je dostavljen medijima i stvorena je Legenda Dva Papka.

U drugom slučaju, neko od osoba sa snimka je u kabinet Cvijanovićeve donio “Bubicu”, nabacio je priču o formiranju vlasti i uredno sve posnimao. “Bubica” je odradila svoje, a nakon završetka radnog vremena iznesena je iz Vlade RS i predata u ruke pripadnika Režima spremnih da se Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović “napiju krvi”. Ostatak znate - snimak je dostavljen medijima i stvorena je Legenda Dva Papka.

U oba slučaja, glavni akteri “Zavjere protiv Cvijanovićke” su pripadnici Režima i riječ je o ličnom obračunu.

Detaljno provjeravajući i analizirajući sve aspekte ovog slučaja otkrivanja teške političke korupcije, u koju je do grla upetljan vrh Režima, zaključio sam da su cijelu operaciju “Dva Papka” izvele Tri Žene, uz asistenciju jednog Muškog Lika! Djeluju kao neki špijunski “Boni M” kvartet.

Obratite pažnju, Nataša Cvijanović je uvukla svoju jetrvu Željku Cvijanović u razgovor o “Dva Papka”.

Nataša Cvijanović kaže: “Neće da nam kaže, to su sigurno ona dva papka...”, nakon čega se Željka Cvijanović, poput klena hvata na udicu i izgovara ključne riječi: “Pa jeste iz Šukalove stranke. Zato smo mi kupili drugu dvojicu, pa ćemo vidjeti jesmo li ih kvalitetno kupili... Ako oni izdaju imamo drugu dvojicu. Eto”.

Djeluje kao da je Nataša Cvijanović svjesno navukla Željku Cvijanović u razgovor o Dva Papka, ali to nije moguće ustvrditi sto posto, jer nemamo uvid u razgovor koji je prethodio tom trenutku, budući da je odsječen.

Moguće je da je neko drugi od osoba sa snimka (jasno se čuju još dva ženska glasa i jedan muški), otvorio cijelu priču, a da su Jetrve Cvijanović progutale masan mamac. Najmasniji u svom životu.

Ostaje otvoreno pitanje ko je snimio razgovor/donio Bubicu?

Razgovor je snimila ona osoba koja je započela temu o formiranju vlasti i dovela je do “Dva Papka”. I to je, izvan svake razumne sumnje, Žena. I ta Žena je iz Ministarstva prosvete, jer je, na osnovu razgovora, lako zaključiti da su sa Željkom Cvijanović bile uposlenice tog resora.
    
Željka Cvijanović zna o kome je riječ.

MUP RS trebalo bi hitno da je sasluša, ali oni neće to učiniti. Umjesto da urade istragu kako treba, pokušavaju da novinarima i medijima podmotaju slučaj.

Tipično za policijsku huntu.  

Uz sve rečeno, trebalo bi podnijeti krivičnu prijavu protiv Radislava Jovičića, Gojka Vasića i Zorana Mandića, jer su ugrozili bezbjednost premijera RS i počinili još niz teških krivičnih djela, među kojima su ugrožavanje nacionalne bezbjednosti, obmanjivanje javnosti, pritisak na medije, prijetnje novinarima, zataškavanje krivičnih djela političke korupcije....