четвртак, 20. јун 2013.

Odgovor na reagovanje “Prime communications”

piše: Slobodan Vasković

Poštovani,
u tekstu na koji ste se referisali (kao i u svim ostalim tekstovima koje emitujem na ovom blogu) objavio sam tačne podatke.

U Vašem pismu pominjete specifikaciju troškova, koju ja nisam objavio uz emitovane fakture. Evo, objavio sam one koje ste mi proslijedili i na njima nema gotovo ni jedne jedine cifre, sem u specifikaciji (faktura 209/10), gdje navodite „npr. samo ova stavka OUTDOOR je koštala 11 700KM“, tako da ne mogu da zaključim šta Vi to demantujete taksativno nabrajajući urađene poslove u vezi oglašavanja, kao i medije u kojima ste oglašavali, bez cjenovnika tih usluga. Džaba ste „zaheftali“.

Tvrdite da nikakve poslove niste direktno dogovarali sa Edvinom Navickasom, direktorom BIB-a i osobom koja je iz te banke opljačkala vrlo drsko i bezobrazno milionske svote, a onda navodite: „Nijedan od direktora koje nabrajate nije prestao raditi u banci zbog saradnje sa Prime-om nego iz potpuno drugih razloga. Takođe, nikad nikom nije zaprijećeno da mora uraditi nešto što ima veze sa našom agencijom“.

Oprostite, kako Vi to možete znati, osim u situaciji da ste u potpunosti uključeni i upoznati sa međuljudskim, profesionalnim i raznim drugim odnosima u rukovodstvu banke?! 

Pokušavate poentirati tvrdnjom „većinu faktura koje ste objavili je odobrila tj. potpisala druga osoba (domaći kadar) koja je bila rukovodilac službe te godine“. I? Šta je sa drugim godinama?

Ali, kad ste već, kako sami tvrdite, tako dobro upoznati sa unutrašnjim događanjima u Balkan investment banci, kako to da niste spoznali razmjere teških kriminalnih djela koja se preko nje odvijaju; kako to da niste uočili ama baš ništa što bi Vas dovelo u sumnju da BiB nije ono za šta se predstavlja i za šta je, kroz marketinške kampanje, predstavljaju, već je riječ o mafijaškoj firmi i o tome obavijestili javnost?
 
Činjenica da je Vaša kuća poslovala sa Balkan investment bankom, koja nije ništa drugo do jedna od najvećih perionica novca u regionu (što je u nekoliko navrata detaljno dokumentovano na ovom blogu), odnosno mafijaška firma, sama po sebi nije baš nešto što bi se moglo shvatiti kvalitetnom preporukom po Vašu agenciju.


I na kraju, nadam se da će organi gonjenja ispitati sve poslove BiB, otkriti one koji su počinili kriminal „težak“ desetine, stotine miliona KM i privesti ih pravdi. Vjerujem da i Vi podržavate ovakav rasplet.