петак, 14. јун 2013.

Ekskluzivno: Stanković na radovima vrijednim 20 miliona ukrao 7,6 miliona

Piše: Slobodan Vasković

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) izvršila je analizu i istragu radova koje je firma Slobodana Stankovića „Integral inženjering“ uradila, gradeći zgradu Vlade RS. SIPA je (u ovom izvještaju) navela da je istraženo svega 26 posto završenih radova ( i ugovora koji se odnose na njih), u vrijednosti od 19.964.027,3 KM. Ukupna vrijednost tih poslova iznosila je 106.051.769,94 KM.

SIPA je utvrdila da je Stanković od cca 20 miliona koje je naplatio, ukrao nevjerovatnih 7,6 miliona KM. To znači da je, na izgradnji zgrade Vlade RS, ukupno opljačkao najmanje 30 miliona KM.

Šteta budžetu na pomenutih 20 miliona KM iznosi, kako je SIPA utvrdila, 8,9 miliona maraka.


      Stanković je uništio najveći dio dokumentacije, kako bi sakrio tragove, a to je u svojoj izjavi potvrdila Bosiljka Božović, direktora u „Integral inženjeringu“. Ovaj izvještaj SIPE urađen je prije više od dvije godine, a Stanković je još uvijek na slobodi, što je šokantno. Ovaj izvještaj potvrđuje sve ono što sam o izgradnji zgrade Vlade RS i počinjenom kriminalu objavljivao proteklih godina. Treba imati u vidu da je pomenutih 7,6 miliona KM opljačkano samo na namještanju administrativnog centra. Kriminalni zahvati u budžet bili su mnogo veći tokom izgradnje. Čitajte i uživajte u tome kako ste opljačkani.