уторак, 13. децембар 2022.

Vila Kristina - narko gnijezdo Nešića i Lučića u koje namjeravaju pobjeći


Piše: Slobodan Vasković


1.

Vila “Kristina” koja se nalazi na naslovnoj fotografiji dio je nekretnina koje je kupila NarkoGrupa Nenada Nešića, narkodilera i perača narkonovca, Mladena Lučića i Alekandra Glavaša.


2.

Vila “Kristina” nalazi se u beogradskom naselju Miljakovac, opština Rakovica i, kao što fotografije svjedoče, riječ je o ekskluzivnom objektu.


Prema procjenama stručnih lica, cijena vile sa zemljištem u ovom dijelu Beograda doseže dva miliona evra. 


Sav taj novac Nešić, Lučić i Glavaš zaradili su na narkoticima, njihovim dilanjem ili, pak, pranjem para od prodaje kokaina.

3.

O ovoj transakciji i kupovini ekskluzivnog objekta pisao sam 05.09. ove godine.


Osim što je kupovina vile “Kristina” poslužila za pranje dva miliona evra, objekat je i sjedište u koje Nešić i Lučić prebacuju svoje kriminalno poslovanje. 


4.

U Vili i njenim pomoćnim objektima, već su registrovane dvije firme preko kojih Nešićeva i Lučićeva Narkogrupa namjerava da svoje prljave poslove proširi i na Beograd.


5.

Prvo je Nešićev brat Predrag, dio Ganga koji je postao narodni poslanik, (nakon falsifikovanih izbora), 27.12.2021. godine, registrovao firmu “N ASSET MANAGMENT” d.o.o Beograd.


Nešić je, navodno, jedini vlasnik, iako je opštepoznato da su sve te firme vlasništvo Nenada Nešića, koji brata, koji je nevelike pameti, koristi za “pokrivanje” sopstvenih nedjela.


6.

Nedugo potom, 24.01. 2022. godine, na istoj adresi, firmu registruje i narkodiler i perač narkonovca Mladen Lučić, saradnik Nešića.



7.

Njegova firma nosi naziv “Legend Invest” doo Beograd.


8.

Interesantno je da je Lučić istu firmu, pod istim nazivom registrovao i dvije godine ranije, 28.12.2020. godine.


9

Suvlasnik firme je “Ban-gradnja” d.o.o. Banjaluka, čiji je vlasnik Nenad Babić i koja ima fascinantnu dobit u 2021. godini  od 9.014.174 KM. 


Riječ je o neto dobiti, a ukupan promet te firme bio je 10.251.367 KM.



10. 

Da bi sve izgledalo kao san, Babić ima dva radnika, a, uz to, malo je onih, preciznije gotovo da ih i nema, ko poznaje tu osobu u Banjaluci.


11.

Međutim, iz raznih tekstova može se iščitati, posredno, da je riječ o individui koja radi za tajkuna Mladena Milanovića Kaju, tako da slika, nakon tog saznanja, dobija na oštrini.

12.

Tim više, jer je NarkoGang Nešić-Lučić-Glavaš ušao u velike poslove sa Kajom u Obućina barama, opština Trnovo, gdje se gradi niz narkoapartmana, čija cijena vrtoglavo raste budući da do njih vodi niz staza za skijanje na Jahorini, kao i šestosjed.


13.

Da na ovom mjestu napravim malu digresiju: Narkodiler i perač narko novca Nešić je već dosta dugo portparol Draška Stanivukovića koji ga, svako malo, imenuje na čelo PDP-a, odnosno krhotina koje su ostale od te stranke. Kaja je, takođe, u veoma bliskim odnosima sa Stanivukovićem, jer je gradonačelnik Banjaluke njegov sluga, kao i drugih tajkuna, tako da ove veze otkrivaju pokušaj pravljenja novog centra moći, izvan zakonskih normi. Ali o tome uskoro opširnije. 

14. 

Pripadnici Nešićeve zločinačke narkoorganizacije još su Miloš Lučić, ministar koji je trenutno u pritvoru i čije svjedočenje bi moglo biti kobno po Klan, kao i nedavno osuđeni nasilnik Mlađen Božović, punac Predraga Nešića i šef kabineta Lučića. 

15.

Tu je naravno i Aleksandar Glavaš, koji već cinkari Nešića i Lučića, ali slabo će mu to pomoći - ne vidim nijedan razlog da ne završi u zatvoru kao i oni, istina sa, možda, nižom kaznom zbog cinkarenja. (nastaviće se)