среда, 7. децембар 2022.

Kratko putovanje narkostazama porodične narkomanufakture Nešić-Lučić-Glavaš


Piše: Slobodan Vasković


1.

Miloš Lučić, ministar za ljudska prava i izbjeglice, kriminalac, narkoman, pripadnik NarkoGanga Nenada Nešića, Mladena Lučića i Aleksandra Glavaša, predat je u nadležnost Tužilaštva BiH zbog koruptivnih radnji koje je počinio, odnosno trošenja enormnih svota iz budžeta BiH.


2.

Tužilaštvo BiH će, prema mojim izvorima, zatražiti pritvor za Lučića, a do tada je na sceni čisti merkantilizam: Da li će Nešić&Lučić uspjeti da potplate one koje treba potplatiti kako bi ministar-kriminalac Lučić izbjegao pritvor.


3.

Odluka Suda BiH o pritvoru ili, pak, netraženje pritvora od Tužilaštva BiH daće vrlo precizan odgovor na pitanje potplaćivanja.


4.

Ministra kriminalca Lučića je uhapsila SIPA što je, moram priznati, pravo čudo, jer dosad nisu uspjeli u tri navrata uhapsiti Nešića, pošto mu je svaki put javljeno za akciju.


5.

Izgleda da su “tasteri” iz SIPA ovaj put prespavali. Nešić je trebao biti uhapšen zbog pranja para, ali da ne idem dublje u objašnjenja kako ne bih ugrozio tu istragu.


6.

U ovom trenutku, Nenad i Predrag Nešić, Mlađen Božović, Mladen Lučić, Aleksandar Glavaš, (svi međusobno vezani rodbinskim i kumovskim vezama), su u teškoj panici i strahu, ali pokušavaju naći način kako bi najslabiju kariku narkolanca izvukli iz pritvora.


7.

Ako SIPA zaista ima namjeru da cijeli ovaj slučaj istraži do kraja, trebalo bi prvo da utvrdi koliko "bunkera" imaju vozila koja je koristio ministar za ljudska prava Lučić u kojima su zbog “ljudskih prava” konzumenata narkotika prevoženi opijati.


8.

Teško da je ta “ideja” sinula samo njegovom kumu i vozaču Milošu Nikoliću koji je uhapšen 21.04. o.g. dok je prikrivenom istražiocu prodavao 10 kilograma spida, što je sitnica.


9.

Pravi “komad krtine” za navedeni gang je prevoz kokaina vozilima ministarstva. Export-Import.


10.

SIPA bi, izvan svake razumne sumnje, morala utvrditi da je u trošenju budžetskih para ministru-kriminalcu Lučiću pomagao cijeli NarkoGang, jer su to nenajedene svinje, pa bi i oni već sada morali biti pod istragom.


11.

Ukoliko nisu, cijeli ovaj slučaj suštinski je zataškavanje poslova NarkoGanga, a nije nikakva istraga.


12.

Nakon što utvrde broj bunkera ili, pak, broj gepeka, jer ministre rijetko kad, gotovo nikad, ne kontrolišu na granicama, SIPA bi trebala da se baci svim snagama u dva pravca - poslovanje firme “Legend”, koja je u vlasništvu Miloševog brata Mladena i skrivenom suvlasništvu Nešića i Glavaša, a drugi pravac je otkrivanje krtica u svojim redovima. 


13.

Poodavno je vrijeme da SIPA prestane biti krtičnjak i postane prava policijska agencija, bez obzira što je na njenom čelu najobičnija korumpirana slina Darko Ćulum.


14.

Ukoliko istraga uhvati maha doći će, neminovno, i do brojnih firmi Predraga i Nenada Nešića i Aleksandra Glavaša, samim tim i do njihovih narko poslova, bilo da se radi o pranju narkonovca ili trgovini narkoticima.


15.

Ukoliko iz SIPA saopšte da “nemaju tragova” treba ih sjesti u turističke autobuse i provozati po Istočnom Sarajevu, posebno Jahorini i Trebeviću i pokazati im silne zgrade koje su napravili Nešić, Lučić i Glavaš.


16.

Obavezno ih treba odvesti do auto-kuće “SKS” d.o.o. Istočno Sarajevo preko koje Nešić pere novac. Nisu baš sve poršei kao kod kartela “Tito i Dino”, ali nisu ni jeftini, jer je riječ o skupocjenim automobilima. 


17.

Nakon toga ih treba odvesti od jedne do druge, treće, desete, putarske firme kako bi mogli porazgovarati sa vlasnicima o načinu na koji ih je Nešić reketirao. Nenad Nešić je reketirao, a Predrag Nešić je uzimao novac.


18.

Mogu da svrate i do  OJT Banjaluka, u njihovoj “bazi podataka” postoje brojna obavještenja i izjave svjedoka o načinima na koji su im otimane pare.


Ne sjećam se da je OJT Banjaluka ikada išta saopštila o ovom predmetu, iako je kod njih već duže od dvije godine.


19.

Ogromnu imovinu pomenuti NarkoGang ima i izvan granica BiH: Vile, zgrade, apartmani, hoteli…


20.

Gdje su tek veze sa Admirom Arnautovićem Šmrkom, Elvisom Keljmendijem, Adijem Nukićem, Bojanom Cvijetićem, Igorom Dodikom, Draženom Šinikovićem, Mladenom Matkovićem… I naravno, Radojem Zvicerom.


21.

Svi su pritvoreni, sem Zvicera i Igora Dodika.


22.

Nije valjda da se baš nikakva veza ne može naći, a poslovao je Gang Nešić-Lučić-Glavaš sa svima godinama. Da ne pominjem druge koji su na slobodi, poput Miće Danilovića, Aleksandra Mičića (Ace Makedonca)… 


23.

Da na kraju pojasnim porodične veze pune niskih strasti. Nenad i Predrag Nešić su braća, kao i Miloš i Mladen Lučić, s tim što se kod Lučića uočava jedna mala “nejasnoća” - jedan je Srbin, drugi Crnogorac.


Punac Predrag Nešića je Mlađen Božović, nedavno presuđeni nasilnik koji je, ujedno, i šef kabineta ministra kriminalca Lučića. Nenad Nešić i Mladen Lučić su kumovi, a i Glavaš je kum jednom od njih. Glavašev brat je sitni diler i konzument. Adi Nukić je blizak prijatelj Predraga Nešića, ponekad peblizak, pa je između njih dolazilo i do fizičkih obračuna zbog preniskih strast. (nastaviće se)