среда, 21. децембар 2022.

Pod rotacijom

Piše: Slobodan Vasković


1.

Odmor je gotov. 


“Smoking Room” je najbolji na aerodormu u Minhenu; Na svim ostalim su tek prostorije za rezanje dima.


2.

A u BiH je toliko gust dim da se mora rezati motornim pilama.


3.

Primijetio sam da se visoki predstavnik protiv BiH, posebno Srba u BiH, Kristijan Šmit počeo ponovo pojavljivati u javnosti.


Ima onih koji ga oslovljavaju sa g. Tompson. “Nemam” pojma za što. 


4.

I Satler, korumpirani šef delegacije EU, napisao je “kolumnu”. Nisam čitao, bio sam na odmoru, a ne u mučilištu. I šta bi Satler uopšte mogao napisati sem frazetina. Baš je “značajno” što se on oglasio. 


5.

Veoma je aktuelna priča oko Radovana Viškovića, Vrtnog Patuljka Lažnog Predsjednika, i njegovog apartmana na Jahorini.


Poodavno sam pisao o tome. I nije samo jedan apartman. Više njih.


Ima tu i poslova sa Dejanom Ilićem Tigrom, šefom kavačkog klana u RS. Baš oko apartmana na Jahorini, koji su sastavni dio hotela. Sastanak je bio u Vladi RS.


6.

Malo se piše o pritvorenom bivšem ministru za ljudska prava i izbjeglice Milošu Lučiću, koji je čak ukrao i lap top iz ministarstva. Možete zamisliti koliko je tek toalet papira ukrao taj bijednik.


Do te mjere ide jad visokih funkcionera. Da ne nabrajam ostalo šta je činio kako ne bih uticao na tok istrage.


Toliko o karakteru bivšeg ministra, a sada o malo težim stvarima po njega.


7.

Biće interesantno hoće li istraga krenuti ka Miloševom bratu Mladenu Lučiću, narkodileru i peraču narkonovca, koji je dio narkoganga Nenada Nešića.


I koji je vozilima ministarstva, pod rotacijama, prevozio, kako se tvrdi, narkotike. Očito je bilo hitno - čim su rotacije radile.


Ako ne krene, računajte da je neko iz institucija dobro Potkovan.


8.

Nešić je baš u velikim problemima; Htio je zavaliti rođaka Aleksandra Sladoju, koji je, opet, bio savjetnik bivšeg ministra, pa je došlo do oštrog sukoba u kojem su prijetnje svakodnevne.


Ako Sladoje “propjeva”?! Plus ostali iz familije Sladoje, kojih je podosta u Nešićevoj porodičnoj narkomanufakturi.


9.

Čim Nešić “postane” ministar bezbjednosti BiH sve će ih pohapsiti. Nema veze što su dio njegove porodične narkomanufakture.


10.

Primijetio sam da već drugi put hapse dvojicu narkodilera Rađevića, Sašu i Srđana, kao i Dražena Salamadiju. Sve na osnovu informacija sa Skaj-aplikacije. 


Nije sporno da ih uhapse ako treba i sto puta, ali u BiH je bilo cca 2.800 Skaj aplikacija i cca 300 ANOM aplikacija. 


11.

Šta li je sa ostalim korisnicima narkodilerima i kriminalcima ili će se ispostaviti da su za Tužilaštvo BiH najveće “ribe” Milan Matković, Rađevići i Salamadija???


Narednih dana opširnije o “radu” Tužilaštva BiH!


P.S.

Očekujem da narkodiler Aleksandar Glavaš, koji sada pokušava da se spase potapanjem Nešića, javnosti saopšti koliko mu je brat ležao dugo u zatvoru u Crnoj Gori zbog dilanja narkotika. Ili smatra da mu je brat sitna riba da bi za to javnost bila zainteresovana?!