недеља, 4. децембар 2022.

Elez priprema napad na Ždralu - ponudio milion KM za njegovo uklanjanje


Piše: Slobodan Vasković


Darko Elez traži način i ubice da se fizički obračuna i to zauvijek sa Đorđem Ždralom.


Elez je ponudio milion KM za likvidaciju Ždrale, tvrde moji izvori iz bezbjednosnih krugova. Prema njihovim riječima, Ždrale je upoznat sa Elezovom ubilačkom ponudom.


Nekadašnji prijatelji, koji su postali najveći neprijatelji i u čijem međusobnom sukobu je ubijeno veoma mnogo osoba, sada se nalaze u potpuno različitim situacijama.


Elez je na izdržavanju petnaestogodišnje kazne zbog niza ubistava (presuđen 10.11.2021.), dok je Ždrale na slobodi, nakon izdržane kazne za ubistvo.


Ždrale je, nakon izlaska na slobodu (11.02.2022.), preuzeo sve Elezove poslove i u Istočnom Sarajevu, ali i u Sarajevu, što je za Eleza nepodnošljivo, navode moji izvori.


Nije u pitanju samo novac, već i rivalstvo i zavist i to Elez ne može da podnese.


Iako u zatvoru, Elez je i dalje veoma moćan, jer ucjenjuje brojne visoke političke funkcionere, pripadnike bezbjednosih i tužilačkih struktura u BiH koje je plaćao, a neke i dalje plaća.


Istovremeno, Ždrale je bez mnogo muke potpuno zauzeo prostor koji je Elez držao, nakon što je završio u zatvoru.


Pitanje je koliko je uopšte moguće izbjeći ponovni direktan sukob Eleza i Ždrale koji nikad nije ni prestao, već je, ako ništa, tinjao i lomio se preko nižih kriminalnih struktira. (nastaviće se)