среда, 7. децембар 2022.

Daviteljski Režim: Dodik - Stečajni sudija na određeno vrijeme


Piše: Slobodan Vasković


1.

Uzurpator i lažni predsjednik Milorad Dodik,nastavlja u svom prepoznatljivom maniru maniru krađe i otimanja: Već danima pokušava da uzurpira i preuzme poziciju stečajnog suda i to isključivo za postupak stečaja FG “Birač” iz Zvornika. 


2.

Kavčani iz RS koji su, preko svog člana Gordana Pavlovića iz Foče i njegove NarkoFirme “Pavgord”, u avgustu ove godine, potpuno nezakonito, kupili republička potraživanja u stečaju “Birač” od Vlade RS i njenih institucija za 43 miliona KM, i dalje ne uspijeva sama i u redovnoj proceduri da se upiše kao navjeći povjerilac u stečaju pomenute firme.


3.

Nije to ni logično, jer je cijela transakcija izvršena na kriminalan način, brutalnim Dodikovim nasiljem nad institucijama. Ukoliko im uspije d se, nakon brojnih zločinačkih postupaka, upišu kao većinski povjerilac, efektivno bi preuzeli “Birač”, a time i firmu “Alumin”, vrijednu 600 miliona KM.


4.

Kavčanima ne ide postupak upisa kako su planirali: Zbog bahatosti i osionosti napravili na desetine ogromnih i nerješivih propusta u transakciji, a prvi epilog je bio fizički nasrtaj Pavlovića na svog advokata Aleksandra Sajića i pokušaj da ga zadavi. Golim šakama.


5.

Na očit pokušaj lišavanja života niko iz pravosudnopolicijskih agencija nije reagovao. Pa to je toliko normalno da pripadnici Sekte i Klana dave kad im se prohtije.


6.

Sajić, đavolji advokat, koji nije ništa bolji od svojih klijenata, što ne znači da treba biti zadavljen, pobjegao je “daleko što dalje” i prekinuo svaki kontakt i saradnju sa Pavlovićem.


7.

Nakon toga je Dodik posudio MUP RS na određeno vrijeme Pavloviću “u cilju rješavanja spornih situacija”, čiji “inspektori” prijete prebijanjima, davljenjima i zatvaranjima ukoliko “Pavgord” ne preuzme “Birač”. 


8.

Međutim, za Daviteljski Režim sve to ide jako sporo.


9.

Upravo zbog toga, Dodik, koji stoji iza cijele mafijaške priče o preuzimanju FG “Birač”, odlučio je da se lično uključi i uzurpira sudske nadležnosti. 


Upravo je to na djelu, jer se vrši ogroman pritisak na Sud u Bijeljini, garniran prijetnjama.


10.

Kako bi se Dodik zaustavio u svojoj namjeri da preuzme ulogu stečajnog sudije i nastavi razaranje pravosudnog sistema, Visoki sudski i tužilački savjet BiH morao bi da izvrši hitnu kontrolu nad postupkom stečaja u FG “Birač” i da sasluša sve učesnike na okolnosti kriminalnog uticaja Klana.


11. 

Mnogo tu posla ima i za Tužilaštvo BiH, a mogu krenuti od Dodika, Pavlovića ili Zorana Stevanovića. 


12.

Da li će Milanko kajganić konačno pronaći u “bazama podataka” taj predmet? Nisam siguran, jer dosad nije pronašao nijedu od desetina krivičnih prijava protiv Pavlovića, jednog od važnijih igrača u pranju novca i nakro trafikingu na Balkanu.


13.

Opet naglašavam - preuzimanjem FG “Birač” i “Alumine” od Pavlovića, preko NarkoPavgrorda, kreiraće se najznačajnija i najjača mreža za distribuciju narkotika u ovom djelu Evrope. 


14.

Stepen monstruoznosti čina crne trojke Dodik, Pavlović, Stevanović i moguće štete ukoliko preuzmu “Birač” i “Aluminu” je nemjerljiv; Tim činom će uništiti fabriku, raseliti stanovništvo, a istok RS pretvoriti centar balkanskih narko ruta.