петак, 23. децембар 2022.

Niz Liticu: Krpa, Otpad i Proteza

Piše: Slobodan Vasković


1.

Tim služinčadi Milorada Dodika, koji se lažno predstavlja kao predsjednik RS, već je kraći za dva irgeta, a nije prošlo ni 48 časova otkako su izabrani vrlo pažljivo “s koca i konopca”.


2.

Osim Dade Doganija, mediji su otrkili da i Drago Kabić, Sektaš iz Prijedora, ima presudu, pa je Dodik odlučio da navodno pokaže autoritet i udalji ih sa otetog imanja.


3.

Da Dodik ima ikakav autoritet, sem kvantažnog, i da postoje institucije koje znaju da rade svoj posao, nikada se ne bi moglo desiti da Dogan i Kabić uopšte uđu u Tim skutonoša; Sama ta činjenica svjedoči o načinu kako su poslužitelji birani.


4.

Budući da se insistira kako je Dodik, zahtjevima za udaljavanjem služinčadi sa uzurpiranog i otetog imanja, pokazao navodno integritet, ne bi me začudilo da  su Dogan i Kabić namjerno izabrani da bi bili žrtvovani, ne bi li orvelovski “Napoleon” izišao iz pozicije Uzurpatora i Mafijaša koji je teško falsifikovao izbore za šta je, izvan svake razumne sumnje, imao pomoć iz takozvane Evropske Unije.


5.

Dušan Janjić, beogradski publicista, okarakterisao je Dodika kao “krpu” koja će svima služiti za začepljanje rupa, ali Janjić je prilično nježan prema Uzurpatoru, jer on nije krpa, već najobičniji politički otpad kojeg još samo doživljavaju Sektaši, uvijek željni namještenih tendera i nekažnjene pljačke i trabanti, plastikaneri, bionerazgradivi, koji su dodatne sluge mračnog i pokvarenog gospodara. 


6.

Dodik je zaista loš i kao pajac kada navodno kritikuje Kristijana Šmita, visokog predstavnika protiv BiH, posebno Srba u BiH, koji mu je omogućio tešku kriminalnu krađu izbora “manjim tehničkim nepravilnostima”.


7.

Sve najmoćnije države znaju da je Dodik teško poražen na izborima od Jelene Trivić i sve imaju dokaze o tome. 


(Mala digresija - Trivićeva se nije pojavila na predsjedništvu PDP-a, kako  se ne bi našla u društvu Dodikovog potrčka Draška Stanivukovića i Beskičmenjaka Branislava Borenovića.)


8.

Idemo dalje: Kako Dodik pokušava da se učvrsti u javnosti, čineći sve da u zaborav baci činjenicu da je tek loš lažnjak, a ne izabrani predsjednik, tako i njegov zaštitnik Kristijan Šmit pokušava da se uspravi na sve četiri, ali mu baš ne ide.


9.

Nakon svakog istupa, mentalno impotentni Šmit izgleda kao da se upravo survao niz litice; Ostaje da visi zakačen za jednu od njih, sav poderan, u fronclama, izubijan sopstvenom antipatičnošću, lažima i budalaštinama koje bljuje sve ne bi li se nekako uspio politički samooživjeti masirajući kamenjem glavu, umjesto rukama srce.


10.

Tako je Šmit u posljednjem intervjuu izjavio “Imam informacije da ovaj ili onaj političar smatra da telefonskim pozivom ili lijepim riječima može uraditi bilo šta, tome se jasno moraju pokazati zubi, protiv toga se mora boriti. I to je nešto što će se mnogo više suzbijati u narednom periodu”.


11.

Da, to je isti onaj Šmit koji je teško pokradene i falsifikovane izbore proglasio validnim i tako direktno uticao da Milorad Dodik postane lažni predsjednik.


A nije ni informisan, kako se čini, jer ti političari koji “telefonskim pozivom mogu uraditi bilo šta” nikada ne koriste “lijepe riječi”.


12.

Što se tiče njegovih “zuba” nije rekao da li će pokazati donju ili gornju “protezu”.


13.

U jednom trenutku, govoreći o Zoranu Milanoviću, Sociopati koji je na čelu Hrvatske, rekao je vrlo nježno (nije vadio “proteze”) - “ćutanje je zlato”, misleći, valjda, na Milanovića i njegove pljuvčke izjave o BiH, Srbima i Bošnjacima posebno.


14.

Šmitu bi najpametnije bilo da tu poslovicu primijeni na sebe - da ćuti dok god je u BiH, jer je toliko nedjela i poteza protiv naroda povukao, da mu je pozavidio i njegov štićenik Dodik.


15.

Šmit je, naravno, izgovorio neistinu kada je rekao da nema nikakav kontakt sa Miloradom Dodikom.


Vrlo je interesantno da se u sljedećoj rečenici sam demantovao, ističući “Nisam dobio od njega poziv u posljednje vrijeme”, što znači da ih je u pretposljednje i ono prije toga redovno dobijao.


Da bi se popravio pokušao je biti duhovit, a ispao je najobičniji panj, konstatacijom da ga Dodik “nije pozvao ni na skijanje, a ako želi možemo se sastati i na Jahorini“.


16.

Šmit je skroz proklizao, a ne bi bilo loše da ode do Jahorine I pred svakim objektom sagrađenim narkonovcem “pokaže proteze”. Ne bi se zadugo vratio, na sveopšte zadovoljstvo.