уторак, 6. децембар 2022.

NarkoDiler Miloš Nikolić, bivši vozač i kum ministra Miloša Lučića, brat NarkoDilera Mladena Lučića, jedan je od svjedoka protiv njega

NarkoDiler Miloš Nikolić


Piše: Slobodan Vasković


NarkoDiler Miloš Nikolić, bivši vozač i kum uhapšenog Miloša Lučića, ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, jedan je od svjedoka protiv njega, potvrđeno mi je iz nekoliko izvora.


Nikolić je uhapšen 21.04.2022. godine prilikom pokušaja prodaje deset kilograma spida prikrivenom istražiocu.


Nikolić je do tada bio pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.


Portal “Istraga.ba” objavio je da se Nikolić sumnjiči da je službenim vozilima, koja su bila dio voznog parka ministra Lučića, prevozio narotike na destinacije van BiH.


Da li je Nikolić prevozio samo svoje narkotike ili i one od NarkoGanga Nenada Nešića i Mladena Lučića pokazaće dalja istraga.


Vrlo teško je povjerovati da je Nikolić radio samo za sebe.


Miloš Lučić je brat NarkoDilera Mladena Lučića, koji je kum NarkoDilera Nenada Nešića.


U nekoliko navrata ranije sam tvrdio da je riječ o porodičnoj narkomanufakturi u koju spadaju još i Predrag Nešić, njegov punac Mlađen Božović, te Aleksandar Glavaš, a sada se sve što sam navodio polako, ali sigurno potvrđuje.


Uhapšeni Lučić se, zasad, sumnjiči za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, kao i više koruptivnih krivičnih djela kojima je nanesena šteta budžetu BiH i ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske povezane osobe.


Tužilaštvo BiH je još navelo da su priklupljeni dokazi da je Lučić vršio grube zloupotrebe u oblasti sredstava namijenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zlouptrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti.


Osim Lučića, SIPA je privela još jedno lice koje mu je izdavalo naduvane račune, ali je ta osoba nakon davanja izjave puštena na slobodu. (nastaviće se)