уторак, 6. децембар 2022.

Kako li će Nenad Nešić tek biti zatečen kada njega uhapse; Optužnica protiv Railića: Nije nađen pištolj kojim je likvidiran Bašić; Na optuženičkoj klupi trebao je da sjedi i tužilac Mitrović; Biće zanimljivo vidjeti da li su među svjedocima Kostrešević i Jolović


Piše: Slobodan Vasković


1.

NarkoDiler Nenad Nešić izjavio je da je zatečen hapšenjem Miloša Lučića, ministra za ljudska prava i izbjeglice, člana njegove narkostranke DNS.


2.

Kako li će tek biti zatečen kada uhapse njega, ali i ostale članove narkoganga koji vodi, među kojima su Mladen Lučić, brat uhapšenog Miloša Lučića, te Aleksandar Glavaš, koji sada pokušava da se izvuče i cinkarenjem spasi svoju bijednu kožu?


3.

Osim cinkera Glavaša, tu je i Predrag Nešić, brat “zatečenog” Nenada Nešića, kao i Mlađen Božović, punac njegovog brata, šef kabineta uhapšenog ministra Lučića, i nasilnik koji je presuđen prije nekoliko dana na samo deset mjeseci zatvora.


4.

Koliko je “hrabra” ta narkobratija svjedoče moji izvori, koji tvrde da danas na ulicama Istočnog Sarajeva nisu vidjeli ni Glavaša ni Mladena Lučića. Tako su hrabri na FB, a suštinski su to najobičnije skorojevićke jajare, spremne na svako zlo, kao što je skrnavljenje grobova i najgnusnije i najbogohulnije uvrede izrečene na račun poodavno upokojenih osoba.


5.

Čitaoci treba da znaju da iza takozvanih portaloida koji sipaju najgnusnije uvrede, prijetnje likvidacijama, udare na maloljetna lica, kao i na brojne javne ličnosti i njihove porodice, čak i maloljetnu djevu, stoje upravo Nenad Nešić, Mladen Lučić i Draško Stanivuković.


6.

To je bolesni trojac koji ne preza ni od kakvih uvreda, bilo da se radi o živim ili pokojnim, ali sva trojica će, zajedno sa malicioznom fukarom Glavašem, završiti iza rešetaka. Kao i Miloš Lučić.


Živi bili pa vidjeli.  

 

7.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv osam osoba, koji se terete za organizovani kriminal i izvršenje više teških krivičnih djela, uključujući i ubistvo načelnika kriminalističke policije Prijedor Radenka Bašića, u martu ove godine.


U okviru predmeta „Dalibor Railić i ostali“ obuhvaćeni su dokazi iz Skaj i Anom aplikacija, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.


8.

Osim Railića, optužnica je podignuta i protiv Aleksandra Miljatovića, Igora Repajića, Harisa Gredelja, Mirjane Vujović, Željka Simića, Aleksandra Ivkovića i Gorana Gvozdena.


9.

Optuženi Railić tereti se da je organizovao grupu ljudi s ciljem ubistva načelnika krim-policije u Prijedoru Radenka Bašića, kako bi se spriječila istraga o organizovanom kriminalu i krijumčarenju narkotika.


10.

Miljatović i Repajić, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH, pristupili su toj organiziranoj grupi, da bi Miljatović 21. marta ove godine ubio policijskog funkcionera Radenka Bašića.


11.

U optužnici se navodi da su optuženi, poslije prethodnog međusobnog dogovora korištenjem kriptovanih aplikacija, krijumčarili opojnu drogu kokain i marihuana u više navrata, koju su plasirali na ilegalnom narko-tržištu u Bosni i Hercegovini, kao i inostranstvu.


12.

Optuženi Dalibor Railić se tereti da je velike iznose novca, koje je nezakonito stekao krijumčarenjem i prodajom narkotika, koristio za kupovinu stanova, nekretnina i skupocjenih vozila.


Prema navodima iz Tužilaštva BiH, Railić je novac držao na bankovnim računima, zbog čega je Suda BiH blokirao njegovu imovinu.


„Tokom postupka tražiće se oduzimanje Railićeve cjelokupne nezakonito stečene imovine“, ističe se u saopštenju.


13.

Navode optužnice, dodaje se, Tužilaštvo BiH će dokazivati pozivanjem 76 svjedoka, četiri stručna vještaka iz različitih oblasti, kao i prilaganjem više stotina dokaza, među kojima su i dokazi iz Skaj i Anom aplikacija, dobijeni od partnerskih institucija zemalja EU i svijeta.


Biće veom interesantno vijdeti da li se među 76 svjedoka nalaze Siniša Kostrešević, koji se u mjesec dana prije likvidacije Bašića u nekoliko navrata sastao sa Railićem u Banjaluci.


Jednom od tih sastanaka prisustvovao je i Milan Jolović Legenda.


14.

Ono što je još bitno za ovaj slučaj jeste činjenica da je vještačenje pokazao da Bašić nije ubijen iz pištolja koji je nađen, tako da, trenutno, Tužilaštvo ne posjeduje oružje iz kojeg je likvidiran Bašić.


15.

Posebno će zanimljivo biti da li će se među svjedocima naći i Glavni okružni tužilac OJT Prijedor Mladen Mitrović. Istina, on bi se morao naći na optuženičkoj klupi, jer je godinama pokrivao Railića i njegov prljavi posao dilanja narkotika. (nastaviće se)