четвртак, 15. децембар 2022.

Kandidatski status




Piše: Slobodan Vasković


Cijelu noć nisam oka nisam sklopio - sve moje misli i molitve bile su upućene ka Kandidatskom statusu - njegovom dobijanju.


Ne molim se često, pa sam uzeo Šmitove nametnute odluke, izgovarajući ih jednu za drugom, s vjerom da će doprinijeti tom “Svetom aktu” - Kandidatskom statusu.


Prvo sam se, naravno, molio za Šmita, tog divnog HDZ-ovca, prvo gnijezdo, da ga ne zatvore kao one korumpirane evropske parlamentarce.


I da nekako one ustavne promjene koje je nametnuo, nekim Čudom, postanu sprovodive, a ne nesprovodive. 


Pa onda da kandidatski status dobije OHR, pa EUFOR, nakon toga i BiH.


Nećete vjerovati, molio sam se i za onog miša Satlera, iako nema te molitve koja njemu može pomoći. Ali, ljudski je.


Najteže je bilo oko opštih izbora - nikako da iz glave izbacim da su pokradeni i teško falsifikovani i to po dogovoru sa visokim funkcionerima EU koji sada treba da, svojom korumpiranom milošću, dodijele kandidatski status ovdašnjim Mafijašima.


Nakon čega imamo Mafijašku vlast koja će da ponese taj kandidatski trofej.


Nikako odagnati loše misli od sebe; Obavijaju kao demoni - da je sve unaprijed dogovoreno, ali da je, tokom realizacije izborne pljačke, došlo do “manjih tehničkih nepravilnosti”. Koje su brutalnom i masovnom pljačkom izbora morali otkloniti. Pa sam se molio i da CIK ne izgubi rezultate kontrolnog brojanja glasova za predsjednika RS.


Što ti je Šmit. Amoralna vertikala. I Satler - Amoralna horizontala. I ne drže teško “stečeni” novac u vrećama i koferima. Bar još nisu uhvaćeni.


Onda sam okrenuo sa Dodikov “Sabranim djelima”. Tu ste već na koti - pojanje.


Bagerima skupljaju njegova nedjela, pa još nisu promovisana.


Amoralna Veleizdajnička kučka samo razmišlja o tome kako satrati one koji ne priznaju njegovu epsku izbornu krađu u “pobjedu”.


I on će “u gusle”, a Vuk Branković će napokon, nakon vijekova, postati pozitivac.


I Mali Zli Patuljak blizu je ovog korumpiranog nivoa - Na ATV-u, gdje je zasadio Drvo prijateljstva, najavio je kandidaturu za predsjednika PDP-a.


Koji je to rijetko viđeni čmar: ne zato što hoće da bude predsjednik rastočenog PDP-a, već karakterni čmar. 


Vraćam se Šmitovim nametnutim ustavnim i drugim “rješenjima”.