недеља, 11. децембар 2022.

Bitno je da je sve gotovo

Edvard Munk: "Vrisak"


Piše: Slobodan Vasković


1.

“Ma ne brinem se ja, bitno je da je sve gotovo”, rekao je Mile Rosić, koji se prije par dana predao policiji, nakon što ga je Siniša Šakić Kinez obavijestio, putem Skaj aplikacije, da je likvidiran Slaviša Ćulum (15.05.2020.).


2.

Mile Rosić je posljednji iz grupe koja je organizovala i sprovela likvidaciju Ćuluma.


Nije direktno učestvovao u ubistvu, ali jeste u organizaciji i najviše je bio na vezi sa Kinezom, kojem se, zajedno sa NN licem, sudi sa ubistvo Ćuluma.


3.

Nije jedno, već je više NN lica, a sva sam nabrojao u brojnim tekstovima, između ostalog i u tekstu “Predao se Ubica Dario Jekić koji je, zajedno sa Čarugom i Kinezom, učestvovao u likvidaciji Slaviše Ćuluma i trgovini narkoticima”, objavljenom 27.09.2022. godine.


4.

Jekić uskoro izlazi iz pritvora, a nigdje vijesti da je osumnjičen, posebno ne optužen, za učešće u likvidaciji Ćuluma.


Nije dovoljan Skaj, potrebno je i dokazati. Valjda je tužiocima mrsko; Da nije, imali bi ogromne naslove kako je dokazano da je “Jekić učestvovao u likvidaciji Ćuluma”. Nisam vidio nijedan. Kako stvari stoje, teško da će ih i biti.


5.

Iz ove perspektive djeluje da će i Rosić slično proći nakon predaje i sve će tako biti dok neko od tužilaca ne završi kao Saša Čađenović, specijalni tužilac Crne Gore, koji je uhapšen zbog pripadnosti Kavačkom klanu.


6. 

U BiH čađenovića ima za dva puna autobusa. Za početak.


7.

Malo je to kome bitno; sve su oči uprte u Destilerije, onu u Mostaru i u Bakincima,


8.

Dragan Čović i lažni predsjednik Milorad Dodik destiluju velikom brzinom “Osmorku” koja, kako se čini (bar dobar dio njih), vidi samo destileriju napravljenu od narodne kože (ručno urađene), a sve ostalo podvode pod “napredak” BiH.


9. 

Srbi i dalje galopirajući nestaju sa područja BiH; Narod na ivici biološkog opstanka kojem nije bilo dozvoljeno da se spasi. “Viši” interesi i “manji tehnički problemi” bili su važniji.


10.

Tvrdio sam da nakon Srba na red dolaze Bošnjaci; Došli su brže “pod tretman” i od mojih očekivanja.


Nije kriva “Osmorka”, to su politički patuljci koji pojma nemaju, što će tek da se vidi.


Ključni krivac je Bakir Izetbegović i njegovo najbliže okruženje.


11. 

Kad sve sagledam, stičem utisak da HDZ BiH, koji je već ranije anektirao RS, sada anektira preostali dio Federacije BiH.


12. 

I naravno Šmit.


13.

Nakon što je priznao falsifikovane i pokradene izbore, nametnuo ustavne promjene u Federaciji BiH za koje se trenutno ne zna šta konkretno znače, ušao u istoriju nametanjem izbornog zakona nakon završenih izbora, pokazao da je direktno usmjeren protiv dva naroda, pozvao je mlade da ostanu.


Kakav licemjer.


14.

Dobro, Evropa je nešto i “dala” - obećava kandidatski status, što je šupalj kao šuplj zub, koji je đem koji bi trebalo da žvaćemo vjerujući da su falsifikovanje izbora, prevare, nasilje i deklasiranje dva naroda, siguran put ka napretku.


15. 

Taj đem, što se mene lično tiče, može žvakati Šmit. Ostali kako hoće.


16. 

Jednom kad satiranje, koje je u toku, završi, neko će reći: “Bitno je da je sve gotovo”!